Ще потвърди ли Русия, че ликвидира ракетите си?

И дали ще съхрани мира? Пита германският външен министър
Обновена: 6 яну 2019 12:19 | 6 яну 2019 12:11, Нели Христова
153
Ще потвърди ли Русия, че ликвидира ракетите си?

Русия трябва да потвърди, че спазва Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДЛРСМО), заяви германският външен министър Хайко Маас в интервю за в. "Велт ам зонтаг", цитирано от ТАСС.

"Ключът към съхраняването на ДЛРСМО се намира в Москва. Ако Русия иска да съхрани договора, тя трябва да извършва разоръжаване, което може да бъде проверявано", каза Маас. Той напомни, че този договор десетилетия наред е гарантирал сигурността на Европа и затова Германия продължава да му придава голямо значение.

В същото време Маас призна, че от момента на сключването на този договор през 1987 г. положението в света съществено се е променило.

"Трябва да изработим нови правила за прозрачност и контрол на въоръженията. Затова ние предлагаме да се водят дебати по този въпрос с Китай и Индия", заяви той.
На 4 декември м.г. държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви, че Вашингтон ще спре да изпълнява задълженията си по ДЛРСМО, ако Русия в срок от 60 дни не започне отново да спазва своите задължения по него. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
66
 
! Отговори
НАТО преди 5 години
НАТО в момента не е отбранителен, а нападателен съюз. И като такъв НАТО нам бъдеще. Бъдещето е на децата ни, а те не с толкова глупави като сегашните политици. Бъдещето е на хората, които искат Земята да оцелее и не инвестират в нападателни оръжия, а в зелени технологии.
106
17
 
35
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Съгласен съм да сме ядрена цел, но да ни плащат, както плащаха на гърците 40 години...
105
0
 
54
 
! Отговори
Ракети със среден об преди 5 години
Ракети със среден обсег,лошото е, че ракети със среден обсег се ликвидират в Европа. Америка иска при трета световна война, да ше са единствените потънали в радиация.
104
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия ще ликвидира ракетикогато му дойде времето ,на американска територия .
103
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в германия има турци ,и там ли ще искат независимост ?
102
4
 
44
 
! Отговори
Удрят България преди 5 години
Ако американците ударят България? Турците в родопите вдигат глава и искат независимост, ние отказваме и американците ни бомбардират.
101
3
 
51
 
! Отговори
Проблем преди 5 години
Американците са въздух. Проблема им е, че нямат вече титан и редки метали, които се ползват в ракетите. А руснаците имат в изобилие. Русия имат материали да произведат бързо до около 20 000 ракети със среден обсег. 1000 със сигурност ще са насочени към България. Но какво им пука на САЩ за Европа. Путин потрива весело ръце, на дуенето на Тръмп.
100
0
 
59
 
! Отговори
Американски ракети преди 5 години
Като сложат 300 американски ракети в България и Путин ще сложи 1300 към България. Това харесва ли ви. Американските мутри слагат българския народ на гилотината.
99
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайко Маас е като гладнакокошка , сънуваща просо .С . Лавров : -- отдавна не смеходили в Берлин .
98
0
 
38
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
В моето семейство всичкиси вадим хляб с проституция .
97
3
 
38
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 5 години
До ИзвратенияЩе има доста още да сънуваш как Мъск те обладава с голямата си ракета. А пък в съхранението на една тръба за втора употреба няма нищо новаторско. Меко кацане правят и са правили много апарати и самолети.
96
26
 
34
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
едни от ракетите ще бъдат ликвидирани:Ситуация накаляется - Рогозину практически окончательно запретили въезд в СШАтоест, на роскосмос им дърпат черджето и квото и да се говори за луната, остават на борда космическите агенции на ес, сащ и кетай. айде сега с батутите и доказателствата, че не е кацано на луната - у кацапия. в момента, в който ракетите на мъск проведат пилотиран пуск, роскосмос, гагарин и корольов отиват под защитата на юнеско, като паметници на културата.
95
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 99 НАТО ОТАНи, как ще стане това бе гендар, че нещо несхващам ? НАТО е въздух под налягане и при поява на руски войник си сменя памперса та ще бомби Русия.
94
0
 
70
 
! Отговори
Владимир Зидаров преди 5 години
Ха ха хаРуснаците да не са луди да си унищожат ракетите.Такива луди хора има само в България.
93
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека скапаният фриц си завре главата отзад и като я измъкне да каже колко ядрени бомби от последно поколение им докараха господарите им в базата Рамщайн и къде ги дислоцираха! На зло куче - зъл прът! На фашистките швабски семки трябва да им е ясно, че този път ще бъдат изтрити от лицето на Земята!"Трябва да изработим нови правила за прозрачност и контрол на въоръженията. Затова ние предлагаме да се водят дебати по този въпрос с Китай и Индия". А с Израел ще водиш ли дебати, ***?
92
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До LOVE SOROS 98А ти не забравяй, че СССР взриви водородна бомба две години преди САЩ!
91
0
 
64
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
Алчния западен зионист винаги е искат това което има Русия - огромни залежи на всичко. Той би дал мило и драго за да можа да експлоатира тези залежи за да стане още по богат. За това Русия държи комшиите си в шах постоянно и разполага с някои ужасни оръжия, особено тези комшии които са се наддупили на западняците. Нека се пробват да влязат в Русия и тогава ще видим дали е възможно Руски танк да бъде паркиран пред Капитол Хил :)) Мислите, че е невъзможно? хехе
90
0
 
64
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
До 98/99. Аз живея в Лондон от дълги години и не съм "роб" на никого сес се? А така. Но това че живея на запад не ми пречи да си отворя нещата за това което правят янките и техните европейски ратаи а именно те са агресорите и те трябва да бъдат държани в шак което. За това Русия прави всичко това. Превантивен удар? Какъв превантивен удар? Путин точно за това се моли - да му дадат нато повод да тества оръжието си..... давай с превантивния удар хахахаха
89
2
 
51
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
До НАТО ОТАНЕдин превантивен кол в *** ти ще свърши повече работа
88
40
 
34
 
! Отговори
НАТО ОТАН преди 5 години
do Adolf EichmannЗа това само превантивен удар срещу тази работилница за ракети ще спаси света от злото на тази престъпна кремълска клика. Както Израел периодично бомби Палестина и унищожава работилницте им за ракети, така и цивилизования свят трябва да унищожи всички такива на територията на Задруралската федерация.