Ще потвърди ли Русия, че ликвидира ракетите си?

И дали ще съхрани мира? Пита германският външен министър
Обновена: 6 яну 2019 12:19 | 6 яну 2019 12:11, Нели Христова
153
Ще потвърди ли Русия, че ликвидира ракетите си?

Русия трябва да потвърди, че спазва Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДЛРСМО), заяви германският външен министър Хайко Маас в интервю за в. "Велт ам зонтаг", цитирано от ТАСС.

"Ключът към съхраняването на ДЛРСМО се намира в Москва. Ако Русия иска да съхрани договора, тя трябва да извършва разоръжаване, което може да бъде проверявано", каза Маас. Той напомни, че този договор десетилетия наред е гарантирал сигурността на Европа и затова Германия продължава да му придава голямо значение.

В същото време Маас призна, че от момента на сключването на този договор през 1987 г. положението в света съществено се е променило.

"Трябва да изработим нови правила за прозрачност и контрол на въоръженията. Затова ние предлагаме да се водят дебати по този въпрос с Китай и Индия", заяви той.
На 4 декември м.г. държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви, че Вашингтон ще спре да изпълнява задълженията си по ДЛРСМО, ако Русия в срок от 60 дни не започне отново да спазва своите задължения по него. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В последния брой на немското списание Билд от вчера е пуликуван резултата от голямо проучване на общественото мнение в Германия. На въпроса- коя страна считат най-опасна за световния мир- 56% са отговорили Русия, а 55% САЩ. Ако САЩ излязат от договора за ракетите със среден обсег процентът на САЩ ще се увеличи значително.
66
7
 
59
 
! Отговори
майорски преди 5 години
абе аз до сега не съм 4увал американците да са разрешили някой да им контролира въоръжението и арсенала с оръжие с който разполагат .....с какво право изискват това от Русия ......Америка да се изтегли от прибалтика , полша румъния българия ...и тогава да поставят условия з разоръжаване
65
26
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джуджето се наака да се хвали с какви ли не ултра дупе ракети и сега какво стана ? Играчка плачка.
64
29
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските възрожденци преди освобождението са казвали едно и също включително и В. Левски че ако този които ще ни освободи след това ще иска да ни пороби то по добре за българите е да си останат под турско!Те тогава са пътували в Русия и са видяло положението там, крепостните селяни които помешчиците продавали и биели като ***,лишени от собственост и земя. Когато дошли руснаците в България въпроса им е бил къде са робите?!? Като виждали че българите имат големи къщи, дворове, земя, пари.
63
10
 
44
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 70"Ами тя просто си го отрови ...ама британците имат система за сигурност която многократно е над руското въображение ,сега путинова русия си мисли ,че може да сложи на колене целия свят"ВБ имат камери под път и над път и дори под мотовете - е как не успяха да открият снимки от къщата на Скрипал(журналистите показаха местните камери - няма нито един дори лошокачествен запис ???)
62
7
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Начинът на мислене на този човек е странен. Първо лъжем, че Русия нарушава споразумението, като не споменаваме това,че ние отдавна го нарушаваме, и искаме отстъпки. Лъжата,че Русия го нарушава скоро ще се спука, както започна да се пука балона за убийството на Скрипал . Нега англичаните го подготвят 2.5г. по-рано и наемат специалист по отровите от Портън Даун. Четете втората група материали на Анонимус за това. За първата Англия призна вече,че са истински.
61
5
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ и съюзниците им да кажат къде е златото на Кадафи на стойност 300 милиарда долара купено за да обезпечи златния динар заради, което САЩ го свалиха и хвърлиха в хаос Либия.
60
28
 
34
 
! Отговори
до 67 преди 5 години
Ами тя просто си го отрови ...ама британците имат система за сигурност която многократно е над руското въображение ,сега путинова русия си мисли ,че може да сложи на колене целия свят ,но ще се види ,че пак се е объркала..само още малко им трябва да застрашат живота на управляващите цялата планета фамилии и направо ще ги разселят в космоса..
59
10
 
54
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Отравянето на Скрипал може да отрича колкото си иска, но да държи целият цивилизован Свят като заложник заради налудничавата си мания за величие, никой няма да търпи !"ЕХ ЕКСПЕРТЕ1. Аз като ОФИЦЕР ОТ ЗАПАСА ХИМИЧЕСКИ ВОЙСКИ ТИ ЗАЯВЯВАМ - СКРИПАЛ Е ТЕАТРО2. RQ-1 и RQ-9 и разни други безпилотни САЩ дрони с далечина на полета над 500км реално са 100% нарушение на договора РСМДП3. Новите Мобилни стратегически ракети на РФ могат да стрелят на 2000км мин е САЩ сменете си ракетите
58
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 66 Страхотна логика няма що:) но чак 1/6 не е:) А държава която няма 300 години история даже а има 50 и кусур щата каква е? По твоята логика задни-ка ми е свързан с веждите щото е част от тялото ми :)
57
8
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Русия е искала да отрови Скрапил просто щеше да си го отрови:) Това е поредната измислена пропаганда от Запада
56
29
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фактът че Русия владее една шеста от земята говори ясно че е агресор и завоевател. Тез земи никой не ги е дал даром.
55
6
 
43
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Как ще пусне бомбите бе? Налли дъщерите и парите му са там където ти искаш да пуска бомбите. Той просто няма рационални ходове и затова ежедневно загробва страната си."ЕХХ ЕКСПЕРТИИИ - ЛЕЛ КОЛКО СТЕ НАИВНИЗа да се стигне до ползване на ядрено оръжие трябва на границата на няколко важни места и на няколко стратегически места в световния океан да се съсредоточат НАТО/САЩ сили и средства. Това не става за един или два дни - това става реално за няколко седмици - Щерките ще се спасят
54
33
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мумията е в Цугцванг !Отравянето на Скрипал може да отрича колкото си иска, но да държи целият цивилизован Свят като заложник заради налудничавата си мания за величие, никой няма да търпи !
53
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Solar Power Говориш за много дълъг исторически период:) А я ми кажи колко защитни войни е водила САЩ, че не се сещам. Кажи ми колко войни са се водили на територията на САЩ, че пак не се сещам...А я ми кажи защо е размирен Близкият Изток защото се сещам за агресията на САЩ и съсъпването на що годе светски държави като ИРАК, ЛИБИЯ, СИРИЯ ....списъкът е доста дълъг май
52
16
 
41
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Аз като истински БЪЛГАРИН предпочитам да вярвам в това което вярваха БОТЕВ,ЛЕВСКИ,ЯВОРОВ ! Тяхното отношение към русия е точно каквото е моето.Не ме интересуват нито русия нито америка. Важна е БЪЛГАРИЯ. Ще бъдем с този с който ни е изгодно :) Който се съмняа нека потърси какво мислят нашите герои за русия :) Би се учудил !
51
20
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Путин е виновен!!!Как ще пусне бомбите бе? Налли дъщерите и парите му са там където ти искаш да пуска бомбите. Той просто няма рационални ходове и затова ежедневно загробва страната си.
50
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 53Неееее....не си прав..........меркелица е била САМО комсомолка!!! Явно не много примерна! А виж президента на литва - даля грибаускайте, тя си е била ЧИСТ НОМЕНКЛАТУРЕН КАДЪР от КГБ!! И баща и е бил фактор....абе, потомствени "кадри"!!!! Тая, която сега се пише първа "еуропейка" и сега върши НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГАДОСТИ! Хи-хи....прилича ми на нашите домашни пребоядисани "демократи"! Които явно и ТОГАВА са си били предатели и сега!!! За тях Родината е там, където са парите!
49
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дежурната драсканица за Русия, за да могат петимата платени драскачи да се преброят. И да си заработят петолевката, разбира се.
48
6
 
52
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До 53Да не говорим, че ФРГ анексира незаконно ГДР без дори да се проведе референдум. Без да питат 14 милиона души какво мислят и дали са ок държавата им да изчезне за една нощ. Ако Германия не се беше "обединявала" сега нямаше да има милиони "бежанци" по улиците на европейските градове и вероятно Европа щеше да бъде в далеч по-добро състояние! Както знаем от историята винаги когато Германия е обединена и силна = разрушена Европа. Путин в Берлин, Меркел в Сибир!