Ще потвърди ли Русия, че ликвидира ракетите си?

И дали ще съхрани мира? Пита германският външен министър
Обновена: 6 яну 2019 12:19 | 6 яну 2019 12:11, Нели Христова
153
Ще потвърди ли Русия, че ликвидира ракетите си?

Русия трябва да потвърди, че спазва Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДЛРСМО), заяви германският външен министър Хайко Маас в интервю за в. "Велт ам зонтаг", цитирано от ТАСС.

"Ключът към съхраняването на ДЛРСМО се намира в Москва. Ако Русия иска да съхрани договора, тя трябва да извършва разоръжаване, което може да бъде проверявано", каза Маас. Той напомни, че този договор десетилетия наред е гарантирал сигурността на Европа и затова Германия продължава да му придава голямо значение.

В същото време Маас призна, че от момента на сключването на този договор през 1987 г. положението в света съществено се е променило.

"Трябва да изработим нови правила за прозрачност и контрол на въоръженията. Затова ние предлагаме да се водят дебати по този въпрос с Китай и Индия", заяви той.
На 4 декември м.г. държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви, че Вашингтон ще спре да изпълнява задълженията си по ДЛРСМО, ако Русия в срок от 60 дни не започне отново да спазва своите задължения по него. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хаха.. от къде накъде при все че щатите излизат от договора?
126
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До не може да бъде!Глупчо, НАТОвски държави само на запад от Русия. Виж картата, бий си 2 шамара и марш на даскало, че от бегане от част, глей къв резил си
125
4
 
40
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Преди да се говори за каквото и да е потвърждение от страна на Русия,тия които питат трябва да се зададат въпроса има ли поне дребно основание за това!?И заради какво Русия трябва да се простреля,така да се каже,в едната ръка!?Доколкото е известно,Русия не е обградила Европа с военни бази ,снабдени с ПРО,танкови бригади и т.н.,а е точно обратното-Русия е обградена от НАТО държава!?Освен това Русия не е нарушила или излязла от нито един договор,а от НАТО го правят!?
124
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕзекилДа бе, ти седиш да дясното коляно на бог и знаеш всичко от първоизточника! Дришлийо!
123
1
 
37
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До Анонимен 74Лъжеш! Хаирсъзино, знаеш ли кога Цар Освободител е наречен така? Когато е ликвидирал крепостничеството в ЦЯЛА Русия, защото в някои части крепостничество не е имало десетки години преди това. Във Финландското княжество, Ливония и другаде. В същото време в Америка е имало Гражданска война за ОТМЯНА на РОБСТВОТО! По време на Освободителната война някои българи са имали хубави двукатни къщи, но други са живели в мазанки, а трети - в землянки. Не това, а Свободата е важна, пигмейче!
122
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 75Да ти **** в мръсната уста! На кой Господ служиш?
121
12
 
35
 
! Отговори
Езекил преди 5 години
Русия ще изгори Бог ги Мрази
120
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Изгърбич Задвратян 109Да де, но от доста години и досега американците, а и всички останали без Китай,още си летят със "Съюз"! А и "Атлас" лети, ако руснаците дадат РД180!
119
2
 
48
 
! Отговори
Нико преди 5 години
На натовска въдица надали ще се хванат руснаците след преврата в украйна
118
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Таваришть Пу.ткинШвестер, записа се във великомъчениците в борбата за Новия световен ред! Ще квичиш много!Днес е Богоявление! Президентът на великата Руска федерация В.В.Путин бе на службата в Спасо-Преображенския храм в Санкт Петербург.А в изваждането на кръста в Бургас участваха и ...двама американски военнослужещи...
117
1
 
42
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До Анонимен 108Не забравяй, че Китай е комунистическа страна. Сега повтаря това, което комунистическият СССР направи преди 55 години. Тогава за пръв път руснаците облетяха Луната, снимаха обратната й страна, кацнаха на Луната, "Луноход"-и сондираха и изследваха състава на повърхността, донесоха грунт, можеш да го видиш в Природонаучния музей, бул. Цар Освободител 1, София.107,"Цяла група ракети от серията С300/500 са с малък и среден обсег."Глупи, това са зенитни ракети, не са за земни цели
116
18
 
39
 
! Отговори
Таваришть Путкин преди 5 години
СесиСере и Рассия отиват по дяволите Ботоксното лилиПутинско джудже отива в историята Сърбия и Украйна скоро ще са в НАТО Навални ще е новият президент на новата Русия без Путинските ***.Александър Симов, Волен Сидеров и Иво Христов емигрират в Северна Корея
115
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама че нахалство! *** кои и какви сте вие, та само изисквате Русия да ви изпълнява вашите фантасмагористични изисквания, чиято единствена цел е да отслаби Русия, за да изпълните позорната си мечта да я разпарчетосате и изплюскате за 50-60 години, така, както изядохте вашата природа и ресурси и вече нямате почти нищо. Искате и в Русия да няма вече ни вълк, ни мечка, ни птица, както при вас, освен кастрирани домашни любимци...Е, разберете, акули, РУСНАК ЗЕМЯТА СИ НЕ ДАВА! ИЗСТРАДАЛ Я Е! МНОГО!
114
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Канада живеят над седемдесет коренни народа. Едва през 1969 г. те получават право да гласуват, а от 1973 г. да притежават земя. Голяма част от тях се препитават с контрабанда на цигари и алкохол, защото безработицата между тях е голяма
113
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук един с тон на изкуфял професор ни открехва как в Русия живеели 140 народа. В САЩ живеят 139 коренни народа на североамериканските индианци. Безработицата сред тях е 39 процента, 30 процента живеят под прага на бедността, средната продължителност на живота им е 50 години. Само 20 процента от тях знаят родните си езици, останалите говорят английски
112
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия има арогантен мафиотскивъншен министър -- не се досещаче държавата му трябва да се освободиот американските бази за да претендираза някакво лидерство в ес .
111
0
 
56
 
! Отговори
Know how преди 5 години
Когато НАТО и Америка са ти на границата, балистични континентални ракети ли ще използваш
110
36
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е арогантна мафиотска държава която по традиция лъже и маже! Но както винаги се случва- лъжите са до време и лъжеца изпада в позицията на ЛЪЖЛИВОТО овчарче! Сега дойде времето за последствията от лъжите и Путин може да се сърди само на себе си! САЩ винаги са били много По- силни от Русия и ще победят отново и в това ( най-вероятно) последно за Русия ( в този и вид) противопоставяне с Америка!
109
1
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено , че Русия ще потвърди , как ще ви нарита, мизерните германски ***, за пореден път.
108
2
 
66
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 5 години
НАТО не може да воюва пълномащабно защото не може да раздаде пушки на народа. А са го направили, а гледайте филм с жълтите жилетки как вземат властта. Остават им малки локални конфликти с участието на платена войска в Ирак, Сирия, Украйна, Грузия за да изтощят Русия. Парадокса е че Украйна например нищо не печели от този конфликт. Те си имаха всичко, за което драпаха сега преди преврата. Значи целта е била друга - малък локален конфликт.