Бебето, спасено в Магнитогорск, е дошло в съзнание

Състоянието на момченцето е чувствително подобрено
Обновена: 7 яну 2019 12:31 | 7 яну 2019 12:15, Елка Василева
29
 Бебето, спасено в Магнитогорск, е дошло в съзнание
Снимка: архив, Reuters

Десетмесечното момченце, спасено изпод развалините на частично рухналия жилищен блок в руския град Магнитогорск, е дошло в съзнание. Това съобщи днес руската министърка на здравеопазването Вероника Скворцова, цитирана от ТАСС.

Рано сутринта на 31 декември в Магнитогорск рухна един от входовете на десететажна жилищна сграда. Водещата версия за причината е експлозия на газ за битови нужди. Загинаха 39 души.

Още по темата

Малкият Ваня бе изваден от спасителите, след като бе повече от 30 часа под развалините при низки температури, достигащи през нощта до минус 27 градуса. Той бе откаран в болница в Москва с вътрешна черепно-мозъчна травма, счупвания, измръзване на крайниците, обезводняване и нарушени бъбречни функции, припомня БТА.

Изследванията са показали, че момченцето няма увреждане на мозъка, работата на бъбреците е възстановена, а лекарите вярват, че ще спасят измръзналото му краче. Към днешна дата неговото състояние се е подобрило чувствително.

Детето активно реагира и общува с майка си, каза руската министърка на здравеопазването пред журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: бебеМагнитогорск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
firebg преди 5 години
Дано да се възстанови бързо!
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пожелавам на всички в коментарите, които политизират подобни новини, присмиват се на човешкото нещастие или злорадстват, една вечна, експлозивна, жестока, болезнена, ежедневна, хронична, повтаряща се поне по 4-5 пъти, диария до края на живота им.
24
2
 
21
 
! Отговори
Врабче преди 5 години
Милото детенце! Дано да оцелее и да оздравее! Нека и двамата родители на детенцето - бащата и майката да имат крепки сили!Полицията да задържи и изпрати в затвора виновникът з атази злополука- проклет мюсюлманин- вероятно чеченец, авганистанец или пакистанец!
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз се радвам много - малкото човече ще живее! Утре цялата страна ще му бъде майка! А кой колкото и да демонстрира пред Работодателя зверската си омраза, вече не може и да ме ядоса. Аз съм им отворил файл и в Деня Х ще реват и пищят!И друго - руската медицина има върховни постижения. Не напразно в САЩ има цели руски клиники, например "Филатов" в NY. В България днес имаме великолепни лекари, но са в малко заведения и, за съжаление, в някои области съвсем липсват. Почти всички са от старата школа!
22
0
 
22
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
Да е живо и здраво, да се радва на живота. Поздрави за спасителите и лекарите, които са го върнали към живота.
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво в Русия има много свестни лекари бpаво на лекарите истински професионалисти, а Тиквата един здравен министър не може да назначи за лекарите му да не говорим.
20
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин го прати в "Рая", а то се върна в Ада - руския Гулаг !
19
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво !Ще оживее, въпреки Путин !
18
0
 
24
 
! Отговори
аз преди 5 години
браво на лекарите!
17
8
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Браво на докторите не като нашитеСпоред вас, всичко наше е лошо и ***, а всичко руско е за пример. И в България има доктори на световно ниво!Ваня просто е имал дни, това е! Има хора в моргата ги хвърлят и оживяват и други върху които "работят" светила и умират! Препоръчвам ви за да не се озлобявате към България още повече, да отидете да живеете във вашият рай и да не ни дишате въздуха
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах, тези низки, долни и подли температури!!!
15
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оцеляването на това бебе е просто чудо.
14
8
 
6
 
! Отговори
море преди 5 години
...повече от 30 часа под развалините при ниЗки температури, достигащи през нощта до минус 27 градуса.сИрЬОзно?!
13
0
 
15
 
! Отговори
до 11; преди 5 години
Дано детенцето оздравее !!! А тоя ,11, да го попитам : В Кравария кой управлява -Рижко или ЦРУ ? И ако смята,че е Рижко ,как така НЯКОЙ чат-пат стреля и убива американски президенти-я в Далас ,я в някой театър ? А ,краварче?
12
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влизам всеки ден в руски сайтове и чета коментари... в Русия го плюят Путин и с право.
11
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това, че губи войната в Русия е виновен лично Хитлер. От ефрейтор толкова.А Сталин е бил толкова бездарен, че е можел много бързо да отблъсне немците, след като поради глупостта на Хитлер ги хваща зима неподготвени в Русия без зимни дрехи, но е бил *** и той, та войната се е проточила.
10
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднага си личи, че тук троловете дето хвалят офицера от КГБ не знаят руски и не знаят нищо за Русия.КГБ мафията управлява в Русия, но няма да е завинаги. На народа му е писнало. Пари има само за тези покрай Путин, всички други са гладни.
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Десетмесечният Иван е дошъл в съзнание днес. Днес в православна Русия е Рождество Христово.Днес в България е Ивановден.
8
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А другите 39? Кръвта им не е изсъхнала по ръцете на злодея Путин.
7
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе стига сте го хвалили този Путин.Взривът беше много навреме за него, в Москва точно започна да има масови натравяния а деца в детски градини от некачествена храна, и веднага се случи този взрив. В руските чатове се коментира, че няма как да се случи този взрив без да е имало бомба. Отделно винаги, когато му потрябва на чекиста в Русия се случва нещо лошо. Ако знаете как го псуват в руските коментари. Защото няма как да блокират коментарите в ютуб. На руснаците им е писнало от този и кликата.