Русия прави нова крилата ракета с обхват над 4500 км

Тя ще е с морско базиране за унищожаване на сухоземни мишени
8 яну 2019 22:45, Елка Василева
163
Русия прави нова крилата ракета с обхват над 4500 км
Снимка: архив, Reuters

Русия разработва за нуждите на военноморските си сили нова крилата ракета "Калибър-М" с обсег от над 4500 км, предаде ТАСС, като цитира източник от военнопромишления комплекс.

Според неназования източник създаването на ракетата е на научноизследователски етап и е финансирано от министерството на отбраната.

По думите му разработването на "Калибър М" е част от държавната програма за превъоръжаване до 2027 г. и ракетата трябва да бъде предадена на бойния флот до края на действието на тази програма.

Новата крилата ракета с корабно базиране ще се различава по далекобойност и габарити от предишната версия на "Калибър", която е на въоръжение. Тя ще бъде "значително по-голяма, а теглото на бойната й част ще се доближава до един тон", каза източникът.

Тя ще бъде разполагана на фрегати и други надводни кораби, както и на атомни подводници.

"Калибър М" е предназначена за унищожаването на сухоземни мишени и може да носи както конвенционален, така и ядрен боен заряд, допълни източникът.

Според някои данни настоящите ракети "Калибър" са с обхват около 2000 км и могат да носят до 500 кг боен заряд. Такива ракети бяха използвани от руските ВМС за обстрел по цели в Сирия, припомни ТАСС, цитирана от БТА.

ДПА отбеляза, че Договорът за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, подписан между САЩ и СССР през 1987 г., не забранява притежаването на такива ракети с морско базиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До pravoslavenтвоето лице кога православен русофил не уме кирилица.
36
5
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Булавабулава не взлетела, периметр обосралса, курск утонул. ну, нахер, и так сойдет. имам предвид, че с новите изтребители в българия и румъния ядрена ракета ще долети до команден център или летище в русия, преди изобщо някой да рече "кво по...". а откак обърнат на стъкло европейската част, сибиряците и без това нямат намерение да се бият за власт, дала им 100 долара средна заплата . армията на мао ще бъде посрещната като освободителка. тiкаI з города, тобi пiзда.
35
3
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Доктордокато са пияни всичко е наред. да не протрезвеят и да не издигнат на местото на Прежнев некой дето да реши наистина да възстановява ссср, що тогава патакламата е неминуема.
34
5
 
7
 
! Отговори
Булава преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянМечтаеш си гиди евроатлантик, но тов. Путин е предвидил всичко. Китай и Русия ще властват над света през 21-ви век примирете се натовци.
33
7
 
8
 
! Отговори
Доктор преди 5 години
*** говорят само за война, истерично правят нови и нови оръжия, постоянно пращат военни по света да сеят революции ..... А колко по-лесно е да дадеш на народа си милиардите за въоръжаване и да им подобриш живота ! С право трябва да се безпокоим за безопасността си ! В момента най-голяма е опасността от пияните ,безмозъчни руски генерали.
32
3
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
абе винаги русип И КИТАЙ а китай в учебниците рисува сибир като част от поднебесната. курилите отиват при япония, и в момента в който китай усвоят сибир, чеченците ще си бият камшика и руснаците ще им остане само да налазят румъния и българия. и тогава кацапия ке падне.
31
1
 
3
 
! Отговори
ТРЪМП преди 5 години
наистина трябваше да вкара в затвора дъртата вещица Клинтъница. Тая продължава да му мъти водата. Но не е късно. Всички местни уУСА агенти на софт паура им се спече л..то когато ТРЪМ спечели . И за няколко месеца им спряха субсидиите. После оправиха каналите за доставка на ГУЩЕРИ и пак взеха да заливат форумите и паметниците с отходни продукти
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това означава, че трябва да им пуснем кръв превантивно. Докато не са се въоръжили с тези ракети. Затягане на санкциите. Военно присъствие на НАТО по границите. Намиране на повод за започване на конфликт с ниска интензивност, докато ги отслабим и дозакопаем.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 39РУСИЯ И КИТАЙ..много си вярвате , че изобщо имате "братушки" ... ама много си вярвате !
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия прави нова крилата ракета с обхват над 4500 км.............Малко и твърде малки и символични са санкциите , според мен и резултата се вижда.Сочат ракети към париж, берлин, рим и вашингтон , ама съвсем забравят гърб иим е гол , като сокол!Имам такова усещане , че буквално ВСИЧКИ (от Г20) биха ги изяли с парцалите от всички страни , при първа възможност на разслабление... толкова много да трупат неприязън към себе си и да дразнят! И първа украйна ще удари с много голяма мъст !((
27
3
 
4
 
! Отговори
АНУСООБРАЗОВАНИЯ преди 5 години
Много знаеш по този въпрос.....Това на СОРОСКИТЕ сбирки ли ви учат
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА КОЙТО ОЩЕ НЕ МУ Е ЯСНО ЩЕ ВИ СВЕТНА КАКВО СТАВА РУСИЯ И КИТАЙ С НОВИТЕ СИ ВЪОРЪЖЕНИЯ СЛАГАТ КРАЙ НА ЦИОНИСТКАТА ХЕГЕМОНИЯ В ЛИЦЕТО НА САЩ И ИЗРАЕЛ..ЗАТОВА ВИЯТ КАШЕРНИТЕ ЧАКАЛИ
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимко преди 5 години
бегай да хванеш някой чартър за Аризона. Докато още има свободни места за такива като теб. После ще е късно. Нали знаеш историята на фашистките ***, бягали на 10.09.1944 с влак към ТУРЦИЯ.. Ако не знаеш прочети я
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия не се спряха!
23
7
 
10
 
! Отговори
НА СОФТ ПАУЪР преди 5 години
руснаците отговориха с КАЛИБЪР и ПЕРЕСВЕТ. ТРЪМП като агент на КРЕМЪЛ ще довърши останалото. Вземете си пуканки и гледайте трилъра
22
8
 
8
 
! Отговори
С ПОЗДРАВ ОТ ПУТИН преди 5 години
за всички ДИМОКРАТИ АВАНГАРДА разви скорост 27 000 км/ч. НЕУЛОВИМ и с гарантираща точност ще удари първо системите за ПРО, радари, ракетни установки, стратегически райони с Минитмен 3- единствената сухопътна ракета на САЩ. А морските томахавки и трайдъни въобще не е сигурно, че ще излетят. Така, че топката е в американското поле. ИЛИ се разоръжавате с договор ИЛИ фалирате икономически в оръжейната надпревара
21
4
 
2
 
! Отговори
Заглавие преди 5 години
"Аман" от Плашила, кога ли ще направят безклила подобна? Не викам за ПО-вече МОЩ?!...Peace!!!
20
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :)Кой ти каза, че руснаците са гладни? Спуснаха ви опорна точка - нормално, война е, макар и още не гореща. Абе ***, няма да се разпростирам, само ще ти кажа, че Русия е на първо място В СВЕТА по експорт на пшеница, като отвя САЩ и Канада като бръз влак малка гара. Преди час на гости ми беше племенница, която се върна току-що от Москва и ми разказа за хапването в този "най-скъп град". Кажи на тези, които ви нареждат какво да пишете, че са ужасно тъъъпи, да си сменят опорките! Акъл трябва!
19
6
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Боли ме фара за американците и руснаците. Но като потребител каквото и да правя все си купувам китайска стока с американски патенти. Е бих си купил и руска с удоволствие само,че те НЕ произвеждат консуматорски неща. Само ракети :) Е за къв *** са ми ракети на мен ? А съм обикновен консуматор точно като вас. Искам да живея добре и дълго. На вас русофилите за какво са ви ракети ?! Ще живеете ли по добре ?
18
8
 
10
 
! Отговори
НОМЕРА С ПЪРШИНГ преди 5 години
няма да мине втори път. ГОРБАЧОВ го изплашиха с ракети , стигащи за 8-10 мин до МОСКВА. Ама вече има С400, готви се С500, а руските ракети ще потопят всеки самолетоносач преди да се доближи на 2000 км. А до Вашингтон пътя за АВАНГАРДа е много кратък. Така , че е ред на американците да правят ПЕРЕСТРОЙКА, ако ме разбирате какво ги чака. Те още не са свикнали да се редят на опашки по магазините