Тайната на интернет!? Антихристът... само на един клик разстояние

Патриарх Кирил твърди, че технологиите ще дадат начало на страшни времена
9 яну 2019 21:45, Нели Христова
117
Тайната на интернет!? Антихристът... само на един клик разстояние
Снимки: Reuters

Смартфоните може би са вредни за здравето. Може и да ни правят по-асоциални, отколкото сме, но очевидно крият и по-мрачна тайна...

Според патриарха на руската църква Кирил, използването на технологиите може да доведе до идването на... Антихриста.

Православните християни в Русия приеха с насмешка изказването на патриарха пред телевизията Rossiya 1 и някак трудно повярваха на думите му, че църквата всъщност не е противник на технологичната революция. 

Патриарх Кирил предупреждава, че хората трябва да са внимателни, използвайки интернет, защото той представлява възможност да се установи контрол върху човечеството.

"Антихристът ще е начело на световния интернет, контролирайки всички хора. Всеки път, когато използвате някое устройство, независимо дали ви харесва или не, дали сте пуснали локацията си или не, някой може да разбере къде сте, какви са вашите интереси и точно от какво се страхувате", обяснява духовникът.

"Ако не днешните, то утрешните методи и технологии не просто ще осигуряват достъп до информация, но и ще позволяват тя да се използва. Представете си колко власт има в ръцете на онези, които имат знанието за това, какво се случва навсякъде по света", допълва патриарх Кирил.

"Такъв контрол, струпан на едно място, предвещава идването на Антихриста", категоричен е той.

Някои руски граждани откриха политическа нотка в изказването на патриарха, който е близък приятел на президента Путин. След като и без това използването на интернет е доста ограничено в Русия, властите ще се опитат и да създадат независим руски интернет. Цел, за която патриарх Кирил навярно допринася.

Лишаването на хората от свобода на словото изглежда по-страшна, отколкото идването на страшния съд, но това не спря потребителите в Twitter да се шегуват със ситуацията.

Един от тях публикува снимка на група младежи, които си правят селфи с патриарха и написа: "Усмихнете се, Антихристът идва!", а друг весело добавя: "За това Русия забранява световния интернет. За да не се промъкне Антихристът в страната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...prav e patriarha !!! Konsumatorskoto obshtestvo ne moje da si predstavi jivota bez internet !!! Te obache ( modernite hora )ne osaznavat ,che imenno internet gi pravi kontrolirani I zavusimi robi !!! Chovek ima nujda poniakoga ot oedinenie...ot lichni momenti .internet otnema nai-brutalno vsichko tova !!!Sabira se vsevazmojna informatsia za individa ...a tova e kliucha kam prevrashtaneto na horata v robi na imashtite dostap do tazi informatsia !!!
76
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Прав е. Нетът пречи на живота и истинската комуникация между хората. Не ми трябват виртуални приятели, а такива с които да се разходя в парка, да отида на театър или просто да си поговоря по телефона. Ако съм с температура да отидат в аптеката вместо мен. Това е истински приятел.
75
5
 
7
 
! Отговори
агностик преди 5 години
Най-глемият враг на религията е знанието и науката. Ето защо не им харесва на тези хора ситуацията. Колкото по-пpocт е един народ, толкова по-вярващ е и лесен за манипулация. За да не съм голословен - къде са най-големите религиозни екстремисти, там където знанието е най-ограничено. Всички знаем кои са тези държави.
74
3
 
3
 
! Отговори
Филаретчу преди 5 години
Пък на Филаретчу направо му растът рогове и копита - позлатени и то,патриарх Филарет от името на ПУЦ Укърска награди с орден "Св. Андрей Первозвани" бившия зам.-директор на ЦРУ Джак Дивайн, който участва навремето в преврата срещу Салвадор Алиенде. Анатема на разколника сатанински, агент на ЦРУ.Сега Антихристът ЦРУ и Окраина започнаха война срещу източноправославните!Искат да купят душите ни, разколници, сатанисти.Слава на Исус Христос и истинските източноправославни християни в БГ!
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той, отчето е специалист по технологиите. Нали е правил фалшив алкохол и папироси!
72
8
 
2
 
! Отговори
Слава на Исус! преди 5 години
Прав е Негово Светейшество,Кой измисли GSM и Интернет, и ги разработи - Антихриста САЩ.Кои са слугите на Сатаната - Ватикана, Британия, О краина, Полша, Литва, Латвия, Естония, Румъния, Македония, Част от Грузия.Вартомооглу турски, узакони второбрачието за духовници, проповядва смесените молитви с протестанти и католици, и говори за допустимост на нетрадиционни сек..ални ориентации.Вартоумуглу е подчинен на агентите на ЦРУ Данаилчу и Илариончу-от САЩ - Канада.Слава на Исус Христос!
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О, я стига глупости! На много хора им се иска да сме още в Средновековието, ама свърши тая!
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо се пишат пълни глупости и се представят за новини??! Ей тая тъпотия: "След като и без това използването на интернет е доста ограничено в Русия", е чиста форма на пропаганда и фейк нюз. Аз комуникирам с руснаци, които живеят в Русия и повярвайте ми няма сайт или новина, която аз да мога да отворя, а те не. Но обратното понякога е по сложно и се налага да влизам през проксита с руско IP за да мога да видя нещо.
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 93Моли се някое НПО да не се наложи да защитава правата ти че тогава ще ми запееш съвсем друга песен руски ***.
68
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Антихриста е тук ,той редовно захранва едни кърлежи с пари ! Наричат се НПО ! Приятен ден!
67
2
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Изтрещели попища с кривите си послания...
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мисля, че е точно ще дойде Антихристът, но вече хората са зависими от тези неща. Гледат постоянно в него, когато пътуват, не се съобразяват с останалите, цъкат някаква игра или гледат неща в pinterest примерно, а това е само едно от тези неща. Това, че в Интернет може да намериш всичко е така, но и много от нещата не са верни, а са за промивка.Други печелят пари дали с голота или пранкове или каквото и да е facebook instagram и т.н. Жалко е че си губим ценностите. Семейството е нищо вече.
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А също и Бог е на един клик разтояние. В нета е пълно с религиозна литература. Патрираха би трябвало да я знае тази подробност....но я премълчава.
64
3
 
5
 
! Отговори
3M преди 5 години
полковник гундяев е антихрист
63
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SJТо понеже в Русия е толкова хубаво всички гледат да избягат там нали :)
62
0
 
1
 
! Отговори
SJ преди 5 години
Гледах интервюто. Или този който е писал статия е *** или руският му е на много ниско ниво.
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SJТъй тъй :) айде обратно в леглото
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"""Ако не днешните, то утрешните методи и технологии не просто ще осигуряват достъп до информация, но и ще позволяват тя да се използва. Представете си колко власт има в ръцете на онези, които имат знанието за това, какво се случва навсякъде по света", допълва патриарх Кирил.Такъв контрол, струпан на едно място, предвещава идването на Антихриста", категоричен е той."А какво хубаво и лесно беше едно време а деде? Партията казваше какви новини да се пишат и всичко беше розАво :))
59
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е технологиите направиха много по-лесна комуникацията и предаването на информация. Сега всеки по-света може спокойно да види каква клоака е Русия, не като едно време всички вестници да са под контрола на партията и да промиват малкото мозък на крепостните селяни.
58
5
 
6
 
! Отговори
извън мрежата преди 5 години
Русия забранява световния интернет, а да не се промъкне Антихристът! А сигурни ли са, че Антихристът не е там, в Русия, например Путин?!