Тайната на интернет!? Антихристът... само на един клик разстояние

Патриарх Кирил твърди, че технологиите ще дадат начало на страшни времена
9 яну 2019 21:45, Нели Христова
117
Тайната на интернет!? Антихристът... само на един клик разстояние
Снимки: Reuters

Смартфоните може би са вредни за здравето. Може и да ни правят по-асоциални, отколкото сме, но очевидно крият и по-мрачна тайна...

Според патриарха на руската църква Кирил, използването на технологиите може да доведе до идването на... Антихриста.

Православните християни в Русия приеха с насмешка изказването на патриарха пред телевизията Rossiya 1 и някак трудно повярваха на думите му, че църквата всъщност не е противник на технологичната революция. 

Патриарх Кирил предупреждава, че хората трябва да са внимателни, използвайки интернет, защото той представлява възможност да се установи контрол върху човечеството.

"Антихристът ще е начело на световния интернет, контролирайки всички хора. Всеки път, когато използвате някое устройство, независимо дали ви харесва или не, дали сте пуснали локацията си или не, някой може да разбере къде сте, какви са вашите интереси и точно от какво се страхувате", обяснява духовникът.

"Ако не днешните, то утрешните методи и технологии не просто ще осигуряват достъп до информация, но и ще позволяват тя да се използва. Представете си колко власт има в ръцете на онези, които имат знанието за това, какво се случва навсякъде по света", допълва патриарх Кирил.

"Такъв контрол, струпан на едно място, предвещава идването на Антихриста", категоричен е той.

Някои руски граждани откриха политическа нотка в изказването на патриарха, който е близък приятел на президента Путин. След като и без това използването на интернет е доста ограничено в Русия, властите ще се опитат и да създадат независим руски интернет. Цел, за която патриарх Кирил навярно допринася.

Лишаването на хората от свобода на словото изглежда по-страшна, отколкото идването на страшния съд, но това не спря потребителите в Twitter да се шегуват със ситуацията.

Един от тях публикува снимка на група младежи, които си правят селфи с патриарха и написа: "Усмихнете се, Антихристът идва!", а друг весело добавя: "За това Русия забранява световния интернет. За да не се промъкне Антихристът в страната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
1
 
! Отговори
руски робот преди 5 години
Така е. Самият Кирил е прекъснал жичките за интернет в лимузините си. В имотите му също няма интернет. Ако трянва да говори с Путин, използва аналогово табче с антенка.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости в коментарите. Имам чувството, че и за сирене да става въпрос, пак ще има про- и антируски (про- и антиамерикански) изказвания. А за технологиите: така ще ни го набият на всичките, че няма да разберем откъде.
55
2
 
9
 
! Отговори
Жо преди 5 години
РУСКИЯТ "патриарх" използва ТЕХНОЛОГИИТЕ за да се обърне към хората и да ги призове да не използват ТЕХНОЛОГИИТЕ.
54
2
 
1
 
! Отговори
хохолите капут! преди 5 години
До Анонимен Уди Кълвача,78, 74 и др. хохо.литене се притеснявайте моля....
53
4
 
13
 
! Отговори
хирувим преди 5 години
попадията му е взела акъла на тоя с антенката
52
10
 
16
 
! Отговори
Уди Кълвача преди 5 години
Антихристът е този който изби милиони мирни и хрисими християни,и взриви хиляди православни църкви след 1917,с главното разпореждане на ЧК- НКВД-ГРУ-КГБ,службата с много имена,чийто подчинен е този ,,антихрист''.Видяхте ,,братското'' отношение към Българите,нали.А сега им се изплъзва и Украйна.Вече Украйна ще е с независима от Кремъл Патриаршия. Няма да има вече ,,троянски Кон'' в вярата на Суверенна Украйна.
51
9
 
17
 
! Отговори
Един от Юг преди 5 години
Антихриста е вече тук!(в кремъл на двойни токчета). Пияният поп от КГБ още не е разбрал!
50
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав си дядо попе или какъвто и да си там , тези които ни следят с всеки ден богатеят повече, налагат контрол с цензура и когато не им изнасяш си те трият все едно не съществуваш . Но все пак и те са хора като нас и един ден ще легнат в дупката и настина ако има господ , надявам се да запрати душите им в бездната. Нали така дядо попе, ти трябва да си спокоен за това, освен ако не се съмняваш в създателят си .
49
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До идването на антихриста води само комунизма, на който Гундяй служи вярно през целия си съзнателен живот.
48
4
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонименя мислим че внасят кинг и оме от задунайская. зер окупаторите дават репарации ;)
47
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За колко може да се купи Боро 100 от тоя? Предполагам оперирра само в американска валута.
46
6
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
вместо да пишат за приетите сигнали, лелка и алтън кесат на гундяев макарите. така е, коги гледаш червения телефон немаш време да погледнеш BBC
45
6
 
14
 
! Отговори
Азазел преди 5 години
Кремълската клика - ченгета, готвачи, виолончелисти, треньори, спаринг-партньори, милиардери, олигарси, патриарси - опредено започват да губят връзка с реалността. А това е опасно и за тях, и за околните.
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Антенката на главата на цигарения патриарх Гундяй изпълнява ролята на рутер.
43
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо му е на руснака дяволското творение дошло от чистия дявол САЩ? На руснака му трябва половинка лосион за баня на ден, а Интернета да си стои при неговия създател Сатаната САЩ.
42
8
 
8
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Номерата от едно време драги не вървят. Достатъчно забавихте развитието на света със скапаните ви църкви и религии. Можехме да сме поне 200 години по-напред в развитието си.
41
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремъл е бастион на Злото, а Гудяев е неговият проповедник !
40
1
 
6
 
! Отговори
искрено§ лично преди 5 години
Споко руснаци,ако Антихристът дойде в Русия, Путин ще го изпрати в Сибир и ще му прати Новичок. Ако реши да се замъкне в САЩ, Тръмп ще го сметне за терорист и ще го застреля до Мексиканската стена. А ако реши да летува у нас, нашите хотелиери ще го канят всяко лято,само да дава тлъсти пачки със стотачки...
39
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проамеpикански тролoве са издраскали половината коментари под статията. Гузен негонен бяга. Естествено, че интернета е средство за контрол. Неслучайно наричат краварите световния жандарм. А някой ден всяко действие в интернет ще бъде използвано срещу теб. Така ще държат цели правителства с компромати. Шах и мат с пешката.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ченге е Страната !