Порошенко: Турция ще ни достави 12 безпилотни самолета

Украинската армия се снабдява с техника по натовски стандарти
12 яну 2019 18:00,
229
Порошенко: Турция ще ни достави 12 безпилотни самолета

Турция и Украйна са подписали споразумение за доставката на Украйна на безпилотни самолети турско производство. Споразумението предвижда доставка на 12 броя турски безпилотни самолети от типа Байрактар ТВ12, предава БТА.

Още по темата

Новината бе огласена от президента на Украйна Петро Порошенко, който написа следното във Фейсбук:

"С турския президент Реджеп Тайип Ердоган подписахме споразумение за доставката на 12 броя турски безпилотни самолети за Украйна. Турските безпилотни летателни машини се отличават с високи технологични качества и освен това позволяват да бъдат съоръжавани с модерни свръхчувствителни ракети, предназначени за поразяване на цели в морето."

Договорът е бил сключен между държавната агенция на Украйна Укрспецпроект и турската фирма Байкар макина.
Порошенко посочва още, че ще продължи съоръжаването на украинската армия с нова военна техника според стандартите на НАТО. Договорът с Турция за доставката на безпилотните самолети е част от военно-техническото сътрудничество между Украйна и Турция.

Информацията за доставката на турски безпилотни самолети на Украйна е била отразена широко и в руските медии, информират турските източници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
4
 
2
 
! Отговори
Голямата примоция преди 5 години
И всичко това за 52 Леа и 33 стотинки!
119
8
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Нещо не мога да разбера: съюзникът на Русия да продава безпилотни самолети на Украйна, с които тя би могла да атакува моста Русия - Крим?! Очевидно рашъните и *** пак ще си сритат шапките и то за дълго време. Смятах агите за сериозен съюзник, но очевидно техните маниери и действия са като на с.ига.ните - с една ръка тебе глади, с друга ръка .... вади....
118
12
 
6
 
! Отговори
Друг преди 5 години
У- крайна се е набутала яко. Турците ще дадат софтуера на Русия...и фърчилата само ще си фърчат,па току виж пуснали ракети върху Киев!!!във всяка система има заложена системна грешка и е много важно кой може да се възползва и докога!! То техните 12 фърчила са като нашите 8 самолета!! Оркестъра на руската армия е повече от укр армията!! С тромпети и флейти ще ги бият. само..
117
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До batevaleМного ги чухме тия брътвежи бе чоджуум - то не бяха ли 10 метрови вълни над Истанбул, то не бяха ли стъклена езера из Анадола, то не бяха ли български войници в Ая-София ... Измисли нещо ново.
116
4
 
7
 
! Отговори
Капалъчарши преди 5 години
Смейти са ва,смейти...И Байрактар Б модела имам и Кукер С още е в проект,ама утре ше ми го доставят дирекно производителя!От него на Порошенката няма да дам,за вас ги вардя!По другите сергии само ментета,мойте са ориджинъл джеографик,комшу!Най-доброто матрял.Светят.Мустафа,трета сергия зад джамията-дето е калабълъка-там съм!
115
17
 
11
 
! Отговори
batevale преди 5 години
И един руснак да бъде убит с тези дронове ,последствията ще са като при свалянето на СУ-24--Бойкот на турски стоки ;Криза в сътрудничеството между Москва и Анкара ; И........"Падишаха" отново на килимчето пред "Царя"....
114
5
 
4
 
! Отговори
Капалъчарши преди 5 години
Ей,ни съ карайти за всички ша има дрончета не само за Порошенката-светещи,пеещи,рецитират стихови,псалми,цитират Сури от Корана...за всяка душа по нещо!Мустафа,трета сергия,зад джамията и да не ме подмините Ей!А,пазариш два-третия на половин цена и две батерии от мен да мини бес пари!Халал да ви!Комшии сме,да си помагами.
113
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Байрактар ТБ2 са най-добите в класа си, ако трябва да вярваме на военни специалисти от Пентагона и Великобритания. И понеже са 100% турско производство - от дизайна до гумите и софтуера, никой не може да се бърка на кого могат да ги продават турците. Ех, разбира се, че не могат да се сравняват с българските дронове!
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
watch?v=EMr3VXK0TWATRANSPORTIRANE NA VOENNA TEHNIKA NA SIRIYSKATA GRANICA
111
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 115руския съюзник Турция?--! ? ! ? !?вЕрваш ли си ?!
110
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 114Напиши на тубата Drone view shows anatomy of attack on YPG fighters in Syria да ти се порадват малко очичките. Приятно гледане!
109
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Препоръчвам на българските сми да не продължават да показват този и-з-р-о-д, съвременния хитлер, режима на който е изгорил като на клада толкова невинни мирни жители!!!!!!! ПОЗОР ЗА НАШИТЕ сми!!!!!!!! Всъщност, какво искам от подмазвачи, че и в еуропката........."цивилизования свят" (пфффуууу....гадост!) СЪЩО СЕ НАПРАВИ, ЧЕ НИЩО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО! Ооооооооооо.......ще дочакам аз, че и всички ние в нашата страна да видим КАК БРАТУШКИТЕ ще ви накарат ДА СИ ПЛАТИТЕ ЗА ТОВА! Не обезателно с война!!!
108
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, какво се учудвате - някой е решил да облажи от една сделка. То е ясно, че ти неща няма да летят: турски дронове управлявани от украинци... все едно човек с ампутирани ръце и крака да кара кола със сляп навигатор... само няма да им се смеете, че и укрите си вярват и турчoлята си вярват.
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DO DNESADAYTE REALNI KADRI OT ATAKI NA TURSKI DRONOVE A PORO6ENKO SI GO ZNAEM KOY E
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи ако си *** и пияница ти се привиждат дронове
105
6
 
8
 
! Отговори
Капалъчарши преди 5 години
Смейти са ва,смейти са...За редовни мющерии кат Порошенката,моя приятел-голям дискаунт!Отстъпка рииш.За комшии пак!Начи ша направим алъш-вериша,няма са притесняати!При мен сичко е точно!Мустафа-трета сергия зад джамията!Ако стигнете до дюнерджийницата,значи сте *** задминали!Айди чакам ви.Дронови,ефки 16,18,25...какъвто размер искати-такъв праим!
104
5
 
4
 
! Отговори
Пак преди 5 години
Фейк нюз....
103
8
 
2
 
! Отговори
Капалъчарши преди 5 години
Смейти са ва смейти...Зетя кво е казал-туй ша става!Аданму?Ей-на Ф16 работя ся-два кашона съм изкарал,много ги търсят!Комшу,тва не е майтап работа!Трета сергия зад джамията-там съм!Фърчи сичку та се не види,бързайте!Иншалах!
102
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще изчезнат безследно на първия полет, защото някой ги е откраднал, а може и преди това.
101
6
 
4
 
! Отговори
ха ха ... преди 5 години
... сега порошенко ще засвети всички гранични позиции на ***.дрончето ще лети на метри от границата и ще снима, снима, снима ....