Путин: Газ от "Турски поток" за ЕС, само ако Брюксел не пречи!

Маршрутът на газопровода е България – Сърбия – Унгария - Австрия
16 яну 2019 10:30,
177
Путин: Газ от "Турски поток" за ЕС, само ако Брюксел не пречи!
Снимка: Reuters

Европейският съюз трябва да осигури на своите членове гаранции, че Брюксел няма да попречи на доставките на руски газ в Европа чрез "Турски поток". Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за сръбския вестник "Политика" в навечерието на посещението си в Белград, предаде ТАСС.

Още по темата

"Газпром разработва различни варианти за продължение на сухопътния транзитен участък от газопровода /"Турски поток"/ в европейско направление и един от тях предвижда транспортирането на топливо по маршрута България - Сърбия - Унгария с излаз на газоразпределителния център в австрийския град Баумгартен", каза Путин.

"В този случай Сърбия не само ще използва руски газ, но и ще осигурява неговия транзит", отбеляза той, цитиран от БТА.

"При окончателното утвърждаване на маршрута за доставка на руски газ, разбира се, ще бъде отчетена позицията на Европейската комисия", заяви Путин.

"Ние предполагаме, че заинтересуваните от руски газ страни членки на ЕС трябва да получат от Евросъюза гаранции, че плановете за продължаване на "Турски поток" няма да бъдат провалени от произволни политически решения на Брюксел", добави руският президент.

Той отбеляза, че строителството на газопровода върви по набелязания график и се планира той да бъде напълно готов до края на 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Голем смех,159 Никога повечв орбитата на агресивна Русия.Няколко града във Войводина,осъмнаха с надписи:"Путин,*** си вкъщи!".
152
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брюксел винаги ще пречи на руския енергиен рекет,на Балканите.
151
2
 
8
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
На малката ракетка и космоса й пречи.Все ЕС и САЩ са му виновни - от ниския ръст до забатачената руска икономика.
150
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха ха е гати па.лячо.то пък тоя. На кой му е изтрябвала твоята газ бре?:D
149
9
 
10
 
! Отговори
Голем смех преди 5 години
В прав текст Путин ни казва , че сме колонии , от които нищо не зависи и решението е на митрополията Брюксел.
148
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До разликата е ОГРОМНАГлупости!!!Полша купува американска газ на 160 долара и я препродава на 180 долара на Украйна.Какви хиляди долари те гонят бе???
147
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай стига с тази Турция!Турските ф16 са модели от преди 15 години!Няма нищо общо с този от четвърто поколение!
146
1
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До stoedin: Правилна постановка. Защо и Турция да не спечели, след като няма да кпуваме газ директно от Русия, а през Турция. А може и да купуваме и втечнен газ от терминала в Александруполис, Гърция. След като провалихме строителството на Южен поток вече нямаме избор.
145
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един от Северозапада154 Нямада са само 8.Тяхният брой ще се увеличава с годините,но вие,тъмночервените от Северозапада,го оглозгахте до кокал и затова е най-бедният регион в ЕС.
144
3
 
6
 
! Отговори
stoedin преди 5 години
Правилната постановка е: България ще си купува газ от където иска и ако ни изнася може и от турците, пък био то и руска да е газта. После ще я продава където има пазар.
143
8
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен135 И с кого ще се бием с тези 8 самолета? С Русия? С Турция, дето има 500 или 700 такива, с Гърция, Румъния Сърбия или Македония?Или с Грузия, с която сигурно имаме сухопътна граница по пясъка на Бургаския плаж?Както не един път ти казаха-решението за тези самолети е политическо, тоест, Баце си купи още време да е на власт, за да дои и стриже стадото....Иначе-същите функции, дето имаме в нато , щяха да ги правят с 10 грипена за тия пари., при по-евтина поддръжка.
142
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздрвления,за доброто решение,да се дадестарт на преговорите със САЩ,за нов,модернизиран Ф 16,на първо време 8 на брой,бойни самолети.България,като Евроатлантическа страна и външна граница на ЕС,има нужда от надеждно,натовско въоръжение и бойни самолети.
141
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без руска газ,ще купуваме скъпа газ от на майната си Райна плюс посредници,които са се наредили и чакат да одерат кожата на българина!Ето това искат противниците на български и турски поток!
140
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да има повече патоци от Русия към ЕС.Путин използва обещанията за нови тръби към съюза,за да се намесва във вътрешните работи на европейските държави по трасето на последния призрачен поток.Аруските слуги у нас,виждат в това нови надежди да яхнат власта.
139
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРОП,махайте се,вкарахте ни в тотална катастрофа и криза!
138
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Турският паток заплува в небитието,където му е мястото.Кой те излъга,че руската газ е евтина за нас?И сега ние плащаме по-скъпо от германците руска газ,сърбите също плащат руската газ по-скъпо от тази в Гурмания.
137
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни интересува вашата пропаганда и лобиране в полза на чужди интереси и против българските интереси,искаме български директен поток от Русия,искаме евтин газ,без посредници и оскъпяване,искаме и турски поток!Изобщо не ме интересува какви са,важното е че техния газ е най-качествен и най-евтин,!Престанете да спъвате България,да работите срещу страната,населението и да я набутвате със скъпа газ от на майната си Райна,искаме без посредници!
136
6
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Ако Баце не беше все с наколенките, сега щеше вече да тече газ по Южен Поток, и да ни плащат такси за това, а не да плащаме и турската надценка за руската газ.Ако Баце бе мъж, а не марионетка, сега Белене щеше вече зда работи, да дава евтин ток на народа и индустрията.Но-уви. Баце иска да се задържи на всяка цена на власт, , а след него и потоп. Не че с него сме цъфнали и вързали, де. Къде са инвеститорите, които само чакаха да се построи магистрала от София до морето? Нещо се изнесоха май?
135
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига с тия патоци. Да си ги прекарват ако искат и през Луната но не и през България !!!!!!!!!Забогатял от руски транзитни такси няма.
134
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, ще дойде Виденовден. Много се оядохте и почнахте да давате акъл. Я, там, в ***!