Путин: Газ от "Турски поток" за ЕС, само ако Брюксел не пречи!

Маршрутът на газопровода е България – Сърбия – Унгария - Австрия
16 яну 2019 10:30,
177
Путин: Газ от "Турски поток" за ЕС, само ако Брюксел не пречи!
Снимка: Reuters

Европейският съюз трябва да осигури на своите членове гаранции, че Брюксел няма да попречи на доставките на руски газ в Европа чрез "Турски поток". Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за сръбския вестник "Политика" в навечерието на посещението си в Белград, предаде ТАСС.

Още по темата

"Газпром разработва различни варианти за продължение на сухопътния транзитен участък от газопровода /"Турски поток"/ в европейско направление и един от тях предвижда транспортирането на топливо по маршрута България - Сърбия - Унгария с излаз на газоразпределителния център в австрийския град Баумгартен", каза Путин.

"В този случай Сърбия не само ще използва руски газ, но и ще осигурява неговия транзит", отбеляза той, цитиран от БТА.

"При окончателното утвърждаване на маршрута за доставка на руски газ, разбира се, ще бъде отчетена позицията на Европейската комисия", заяви Путин.

"Ние предполагаме, че заинтересуваните от руски газ страни членки на ЕС трябва да получат от Евросъюза гаранции, че плановете за продължаване на "Турски поток" няма да бъдат провалени от произволни политически решения на Брюксел", добави руският президент.

Той отбеляза, че строителството на газопровода върви по набелязания график и се планира той да бъде напълно готов до края на 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
11
 
6
 
! Отговори
+ преди 5 години
Правилно говори ,умен мъж!
132
2
 
13
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Спокойно. Никакви патоци няма да има.
131
4
 
9
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
путин да остави тези закачки с газта и да обясни как придърпва чергата на магнитното поле на сверния полюс себе си! което разбира се, дори според тати меркел, бащата на хонекерската толерантност към бежанците от изтока към.. абе, където си поискате... та.. според нея всичко е "неприемливо", което не съвпада с поредната успоредна права... тази на клинтън, сорос, кондолиза райс, дж. буш jr, и техните прилежащи и м концерни на глобализЪма" ... хахаха...
130
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питам съвременния политически елит ...защо няма ЮЖЕН ПОТОК !!???..
129
13
 
8
 
! Отговори
Филлипос Георгиос преди 5 години
От Булгарисстан няма как да премине тръбата..Ако ще минава изобщо -- ще минава само през ГЪРЦИЯ !...В ГЪРЦИЯ ИМА 6 НЕЗАВИСИМИ ГАЗОВИ ГНЕЗДА И НАСЛАГВАНИЯ ОТ МНОГО ПОСОКИ --- ОТ АЛЖИР, ОТ ИРАН, ОТ КАТАР, ОТ ЛИБИЯ, ОТ МонголоТуркия, от КИПАР, ОТ ИЗРАЕЛ, от САЩ, ОТ СОБСТВЕНИ ГАЗОВИ НАХОДИЩА НА ЕЛЛАДАС .ПУТИН ГОВОРИ ВИЦОВЕ И Е ГОТОВ ДА ЗМЕНИ КРАСИ РАДКОВ В ''ШОУТО НА СЛАВИ'' .
128
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
121, "безработният квартален бандит" ( Газпром?) миналата година е изнесъл близо 200млрд м3 газ за Европа и Турция. От тях потреблението на България е 3.3млрд м3. Така че на бандита изобщо не му дреме за нашия газ. Но за останалите 14млрд м3 газ, които транзитираме сега, Булгартрансгаз взема едни зелени пари. И иска да взема значително повече транзитни такси по евентуалния газопровод от Провадия до сръбската граница.Така че не Газпром, а ние се натискаме за това.
127
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Обективен135 Там е работата,че нямаше да получаваме евтина газ.Путин лесно налага високи цени,когато има срещу себе си продажни ,балкански политици.Сега,евтина газ ли получаваш-Лукойл плаща ли данъци??
126
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин се застрахова,за да не получи втори шамар,както с "Южен поток",когато опита да купи балканските политици зад гърба на Брюксел.
125
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От сега ти го казваме,няма да я бъде тая,с "Турски поток".ЕК няма да прави компромиси за някакви си 15 млд куб,за да може Путин ,да се вихри на Балканите.
124
6
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Ако Брюксел ни пречи да получаваме евтина газ, тогава за какво ни е?
123
4
 
7
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
До България решаваКолега, записал си :Дали руската тръба от "Турски поток" ще премине през България го решава българският народ , а не руската компания "Газпром".За съжаление вече откъде да минава тръбата не зави вече от България ,а от Газпром и Брюксел.България вече никой не я пита. Имаше опция да зависи от нас , но го пропиляхме.
122
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да Ви кажа, че при война, воюващите се стремят да защитят или унищожат, повредят такива работи. Дано тези газопроводи да са по тънки до мене, че голямата тръба, там ще е... борбата. А ако газта е скъпа и Държавата за пореден път е "прецакана", по-добре на по-изгодна енергия за България - бизнес, хора. Ама като Ви чета коментарите... повече "скачате" за Русия- САЩ,.. отколкото за България. Да не говорим, че има коментари, от които и **** ще се засрами. А се пишете българи по л.к.!
121
12
 
7
 
! Отговори
до 124 преди 5 години
Предпочитам БСП пред ГЕРБ.
120
3
 
8
 
! Отговори
вв преди 5 години
Който иска газ да се развиа, който не иска да потъва и купува скъпи самолети за музейни експонати.
119
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незнам дали ни трябва ГЕРБ но знам че не ми трябва БСП и Путин.
118
4
 
6
 
! Отговори
до 122 преди 5 години
Увредените с мозъка мислят, че на България и трябва единствено ГЕРБ. Според тях не ни трябва нито газ, нито АЕЦ, а само калинки.
117
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде сиктир вече с тоя газ бе. Писна ми.На България не трябват никакви газови потоци.Вън от България !!!!!!!!!!!!!!!
116
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 103"Вземете разрешение от вашите началници, прекарайте 480км газопровод, а ние ще пуснем по него газ от ТП и ще ви плащаме по още 400млн транзитни такси".На тебе ако някой безработен квартален бандит ти каже: Вземи 30 000 лв кредит да направим общ бизнес, и аз ще ти плащам по 400 лв на година да си върнеш заема, ти ще хукнеш ли към банката?
115
5
 
7
 
! Отговори
Къркан е ЯкУ! преди 5 години
Турският му паток свършва на турския бряг!От там ще се строи сухоземен ТУРСКИ тръбопровод до ТАНАП ,който вече минава през Турция .В ТАНАП тече катарска си и тюркменски газ. Сега ще се добави и руска Ще бъде мих който заминава за Европа .Само Руска тръба през Бг няма как да мине...
114
7
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Тоя взе да говори пълни глупости.