Путин: Газ от "Турски поток" за ЕС, само ако Брюксел не пречи!

Маршрутът на газопровода е България – Сърбия – Унгария - Австрия
16 яну 2019 10:30,
177
Путин: Газ от "Турски поток" за ЕС, само ако Брюксел не пречи!
Снимка: Reuters

Европейският съюз трябва да осигури на своите членове гаранции, че Брюксел няма да попречи на доставките на руски газ в Европа чрез "Турски поток". Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за сръбския вестник "Политика" в навечерието на посещението си в Белград, предаде ТАСС.

Още по темата

"Газпром разработва различни варианти за продължение на сухопътния транзитен участък от газопровода /"Турски поток"/ в европейско направление и един от тях предвижда транспортирането на топливо по маршрута България - Сърбия - Унгария с излаз на газоразпределителния център в австрийския град Баумгартен", каза Путин.

"В този случай Сърбия не само ще използва руски газ, но и ще осигурява неговия транзит", отбеляза той, цитиран от БТА.

"При окончателното утвърждаване на маршрута за доставка на руски газ, разбира се, ще бъде отчетена позицията на Европейската комисия", заяви Путин.

"Ние предполагаме, че заинтересуваните от руски газ страни членки на ЕС трябва да получат от Евросъюза гаранции, че плановете за продължаване на "Турски поток" няма да бъдат провалени от произволни политически решения на Брюксел", добави руският президент.

Той отбеляза, че строителството на газопровода върви по набелязания график и се планира той да бъде напълно готов до края на 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България трябва да се разпадне,България трябва да бъде разделена между Гърция и Румъния,САМО ТАКА РУСКОТО ЛОБИ ВЪВ ЕС И НА БАЛКАНИТЕ ЩЕ БЪДЕ НАМАЧКАНО
72
4
 
6
 
! Отговори
до иван програмиста преди 5 години
Нищо не представляващи програмисти русофили да не са си въобразили че те дават живот де да е толкоз просто
71
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турски поток ? Истинското ме на турски поток е КРЕМЪЛСКИ ОЛИГАРХИЧЕН ПОТОК. ТРЪБИТЕ ТРЯБВА ДА МИНАТ ПРЕЗ ГЪРЦИЯ И НИКОГА ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ
70
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Да" на турски поток!И не само това,но и директен български поток трябва да се прокара!Който е против това,той е враг на българските интереси и враг на България,работещ против интересите на страната,чужд агент работещ против държавата!
69
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уж бяхме пропуснали пък кремълския бандит се натиска да си вкара инвентара за наша сметка и да назначи дългия икасатор да върти далаверата.Номерата на кремъл няма да минат защото ЕС иска сигурност а не руски тарикатлъци
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В подаването на газ всичко зависи от измервателните прибори за обем,както и контролни проби за качеството на материала,ако въобще се взимат по трасетата и особено при разпределителните станции за участъци от участниците за определен стандарт на качеството като стока за която са се договорили по трасето като верига до краен потребител,но кой го пита него когато трябва да плаща.
67
13
 
8
 
! Отговори
България решава преди 5 години
Дали руската тръба от "Турски поток" ще премине през България го решава българският народ , а не руската компания "Газпром".
66
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джуджето мноого му се иска транзита да минава през България и Сърбия хехехех ама никой няма да го остави да си разиграва коня,малките про руски кочини ще бъдат заобиколени
65
3
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Истеричните тъмно сини да не чакат ,да направят един прайд против руския газ ,бива ли така ;) !!!
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХАко тези европейски правила пречат и вредят на българските интереси,не е задължително да ги спазваме! Знаем,че лобисти са се насадили на ясла в ЕП да си прокарват интересите,а не работят в полза на ЕС!И в българския парламент също са се насадили чужди лобисти и чужди агенти,работещи против българските интереси!Не само турски,но и директен български поток трбва да прокараме,писна ни да ни мачкат,защото сме малка държава!
63
6
 
15
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонименЗащо Руснаците хвърлят милиарди и строят Северен 1 и 2 и Южен/Турски Поток1. За северните залежи които се откриха по-на север Северен поток 1,2 е по-рентабилен(по-къс с 2000км и под морето няма Транзитна такса)2. Украйна прави проблеми- не влага пари в подновяване на тръбите(всеки момент може да пробие магистрален тръбопровод)- доказано крадеше ГАЗ от обемите транзитирани към Европа независи мо че имаше до 30% отстъпка- Спря едностранно Газът към Европа - ненадежден транзитьор
62
5
 
18
 
! Отговори
Ан12 преди 5 години
Най-големите държави - русофоби, Полша и Украйна, се борят с нокти и зъби руските тръби да минават през тях, а нашите изгърбичи дават мило и драго да няма такава тръба през нас. Всеки с главата си...таки ли, Джийвс?Извратено, сър...
61
9
 
6
 
! Отговори
Х преди 5 години
Има правила на ЕС, ако руснаците ги спазват може да мине, но ако не ги спазват сами ще си пречат.
60
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говедата-предатели от гербаджийската партия трябва да се махат,потопиха България на дъното,смазаха населението,провалиха ЮП,ограбват България непрекъснато откакто те са на власт,БСП да се връща,Станишев също да застане начело и да реализират изгодните за България проекти!
59
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече два пъти изтрихте човека,който ви написа,че американците купуват скъстен руски газ и ви го продават на цена десет пъти по-висока!Не само турски,но и директен български поток трябва да има,за да спрат измамите и грабежа от бедния българин,които свалят кожата на българина с най-скъпи цени!Който е против турски и български поток,той работи срещу интересите на държавата ни и срещу европейските интереси!
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин що ги дели северен от южен- да вървят заедно и да има глобално споразумение ама и да продава на една цена- немската, а не за нас по- скъпо! Сега с немците шушу мушу, а ние скъсаните да ходим да се пъчим на Брюксел. Видя се с тираджиите докъде ще стигнем- кривата круша.
57
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само платени *** на чужда агентура,работещи против интересите на България и Европа не искат турски и български поток!
56
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога ще унищожаваме българските интереси,заради чуждите интереси?Писна ни от вашата злостна пропаганда!Не само турски,но и директен български поток трябва да се построи!Българската икономика,държава и бизнес загубиха милиарди от спирането ЮП,навредихме и на други европейски държави,които също за на загуба от спирането на ЮП и искаха да съдят България!
55
9
 
5
 
! Отговори
шаман преди 5 години
Ни ни требе истамбулска конвенция ни турски поток
54
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не разбирам, така и така сме зависими само от 1 доставчик, защо трябва да се строи нов път на нещо, което така и така ми го доставя само един!? Какво ще стане ако не се построи турски поток? Ще мине през Гърция ли? На кой ще го продават газа? Сърбия, Гърция и България са малки пазари. Единствения голям пазар е Западна Европа, и те трябва да кажат дали ще искат доставка на газ по този път. Купувача определя играта, не доставчика. Не забравяйте, че читавите държави имат повече от 1 доставчик.