Путин: Газ от "Турски поток" за ЕС, само ако Брюксел не пречи!

Маршрутът на газопровода е България – Сърбия – Унгария - Австрия
16 яну 2019 10:30,
177
Путин: Газ от "Турски поток" за ЕС, само ако Брюксел не пречи!
Снимка: Reuters

Европейският съюз трябва да осигури на своите членове гаранции, че Брюксел няма да попречи на доставките на руски газ в Европа чрез "Турски поток". Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за сръбския вестник "Политика" в навечерието на посещението си в Белград, предаде ТАСС.

Още по темата

"Газпром разработва различни варианти за продължение на сухопътния транзитен участък от газопровода /"Турски поток"/ в европейско направление и един от тях предвижда транспортирането на топливо по маршрута България - Сърбия - Унгария с излаз на газоразпределителния център в австрийския град Баумгартен", каза Путин.

"В този случай Сърбия не само ще използва руски газ, но и ще осигурява неговия транзит", отбеляза той, цитиран от БТА.

"При окончателното утвърждаване на маршрута за доставка на руски газ, разбира се, ще бъде отчетена позицията на Европейската комисия", заяви Путин.

"Ние предполагаме, че заинтересуваните от руски газ страни членки на ЕС трябва да получат от Евросъюза гаранции, че плановете за продължаване на "Турски поток" няма да бъдат провалени от произволни политически решения на Брюксел", добави руският президент.

Той отбеляза, че строителството на газопровода върви по набелязания график и се планира той да бъде напълно готов до края на 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
А може ли след като сме си направили газовия хъб и имаме газови тръби, да търгуваме с руска газ, а не да прибираме смешни транзитни такси, зашото няма никаква разлика с Южен Поток, ние сме просто една територия през която преминава руска газ!!!Пак ли ще сме наведени и измамени???Агент Джими Баладар!ЦРУ!!!
12
7
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Като видех портрету помислих,че е Реза от Турския сериал. Ама те по нрави и постъпки са си досущ еднакви.
11
2
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
До Анонимен 5. Ти сериозно ли? Путин да ги моли?! Имаш ли въобще представа от състоянието на пазара на сурови горива в Европа. Знаеш ли, че европейските потребности от сурови горива расте с всяка година поне с 15-20%. Май не. А сега въпрос с голяма сложност за тебе: от къде газ, а? Може би от САЩ но цената е само с 200 долара на 1000 куб/м по-скъпа. От Азербайджан ли дето могат 15-20милиона да докарат на година. Айде чакам предложения........ Умник!
10
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин в велик русия е руска
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я тая европа много важна стана бе тя ще решава съдбата на путин
8
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще, ще. Вие си стройте патоци, без да спазвате 3-ти енергиен пакт, пък чЕкайте одобрение от Брюксел.....ама друг път!Тва рушките наглеци са непоправими......е поне докато фалират за пореден път де.
7
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия става все по-токсична за европейския бизнес. Всеки участващ в проекти с токсична Русия е изправен пред големи финансови загуби.
6
0
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
На Украйна - ехе! Дефолта май го виждате вече, а?! Готино ли е да си *** и никой да не те иска?!
5
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санкциите се затягат, парите на руските олигарси свършват и Путин тръгна из Европа да проси и да моли да му купят от газта.
4
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин, кво става с Турски поток 2 и Северен поток 2? Май ви подрязаха крилцата от Вашингтон. САЩ официално разпрати писма до всички европейски и турски фирми участващи в строителството че ако продължават хош беш с крепостниците от Русия ще им наложат санкции. Нека Путин сам със собствени пари и фирми си ги построи и след това да ги хариже на ЕС. Ако такъв вариант му е изгоден нека заповяда.
3
6
 
28
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Тц, в Европа искаме скъп американски втечнен газ. Понеже тока ни не е достатъчно скъп, и искаме да не ни остават пари за храна ако е възможно. Бихме желали също така да инвестираме в оръжие и армия, за да сме в крак с про-милитаристична Европа на Напелеон Дю Макрон.Благодарим за разбирането, но ние сме долни мижитурки и правим политика не с разум, а с емоция.
2
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тоя нещо му са клепнали ушите.Разбра че без евро и долари мафиотската бензиностанция ще фалира, а ватен ките ще умрат от глад. Санкциите трябва да продължат до като клекне на колене, или самите руснаци не го изхвърлят.
1
10
 
30
 
! Отговори
9К51 преди 5 години
Замяната на "Южен поток" с "Турски поток" си е замяна - кон за кокошка, но като я докарахме до тук .... дано нашите европейски приятели поне това ни разрешат! Руснаците се напатиха от нашето увъртане "тука има тука нема", тоест има поток, нема поток и сега ще трябва да се договорят първо с Брюксел да не берат ядове .. България би печелела милиони от транзитни такси и дано поне този път се получат нещата ..