Уахабит готвел покушение срещу Путин? Белград отрече

21-годишен мъж е задържан в сръбския град Нови пазар
16 яну 2019 22:05, Елка Василева
16
Уахабит готвел покушение срещу Путин? Белград отрече
Снимка: архив, Reuters

В Сърбия е арестуван 21-годишен уахабит, заподозрян в подготовката на атентат срещу руския президент Владимир Путин по време на посещението му в Белград на 17 януари, пише сръбското издание „Правда“.

Полицейски патрул спрял Армин Алибашич на улицата в квартал „Поток“ на град Нови пазар заради подозрителната граница, която носел. В нея била открита пушка с оптичен мерник.

Веднага след това е бил извършен обиск в жилището на арестувания. Там бил открит цял оръжеен арсенал и оборудване за изготвяне на бомба, включително химикали и компоненти за детонатор. Освен това младият мъж е държал у дома си знаме на терористичната групировка „Ислямска държава“, както и агитационни материали и литература на същата организация.

Още по темата

Проверка на контактите на Алибашич установила, че той подготвял акцията си за 17 януари – датата на посещението на руския лидер в Белград. В материала на сръбското издание се посочва, че „Путин е мишена на терористите заради войната, която Русия обяви на Ислямска държава“ и затова бомбата е щяла да бъде активирана точно на 17 януари.

Информацията обаче не само че не беше официално потвърдена, но и малко по-късно Sputnik Србиjа предаде, позовавайки се на високопоставен източник от сръбските спецслужби, че задържането на Армин Алибашич няма никакво отношение към предстоящото посещение на Путин в Белград.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешна и нескопосана инсценировка на Вучич,която цели да покаже ,вярността му към вожда Путин и "светкавичната реакция" на сръбските служби,които заловили,видите ли,уж,атентатор срещу Путин.Вучич не за първи път провежда подобно представление.То не бяха дечица,които носеше тичайки под дъжда,при наводненията,пред погледа на стоящите наблизо спасителни служби,то не бе носенето на ръце,на уж,припаднал младеж в студиото,където той бе гост в любимата му Пинк.тв...
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4Вярваш ли че някоя страна ще пробва да арестува главата на Руската Федерация ?Ако вярваш имаш два варианта, или да упгрейднеш лекарствата с по силни ако не помагат имам дрък лек който тежи 2 грама !
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На статията залавието първо кара хората да повярват, после в края на статията оборват заглавието !Типична хибридна статия, която има за цел да полее с *** Руския президент и руския народ !Така пишат само проамериканските медии!В България нема една медия която да не е на някой американски магнат !Трябва да си луд да влизаш в подобен сайт за да се информираш !Аз влизам тук за да напсувам някой евроПендел с атлантически наклонности!
10
2
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
оп оп, руските медии публикуваха опровержение. кво праиме сега?
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички го мразят това алчно джудже!
8
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жужето Много дребен как ще го нацелиш
7
1
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
- Какъв е тоя хобит, бре?
6
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вучич нескопосано,се опита,да се покаже,че е велик пазител на сръбскоруската дружба и самоотвержено,спасява вожда-Путин.Комично.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейк нюз,медиите в Сърбия са на ултраса Вучич и пишат само възхвала към "великия"си вожд.Сега отричат,защото не могат да докажат ,а и лъжата е повече от очевидна.Така,неотдавна,в едно предаване на живо в близката до власта Пинк тв,бе инсциниран припадък на един младеж от присъстващата публика,докато поканеният в предаването Вучич,се изказваше.Той скокна и веднага понесе на ръце припадналия уж,младеж.Има и други негови,епични и героиски изпълнения пред камерите...
4
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Европа Путин могат да го арестуват, а в Сърбия му готвят покушение.Добре си е послал.Май и на парадите на червения площад трябва да праща двойника си !
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям та.шак щеше да е да направят нещо срещу Путин баш у Сърбия - най - верния съюзник на Рашъ тук!
2
21
 
11
 
! Отговори
Баба Ванга преди 5 години
Го предречеТаз година му е последната на късото
1
2
 
25
 
! Отговори
Бг реотан преди 5 години
Как се носи граница?