Путин в Белград, подаряват му кученце шарпланинец

Руският и сръбският президент ще подпишат 20 споразумения
17 яну 2019 08:50, Елка Василева
172
Путин в Белград, подаряват му кученце шарпланинец
Александър Вучич и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин пристига днес на еднодневно официално посещение в Сърбия, където негов домакин ще бъде сръбският държавен глава Александър Вучич, предаде Танюг.

Двамата ще обсъдят ситуацията в Косово, икономическото сътрудничество и регионални проблеми. В рамките на срещата на двамата президенти ще бъдат подписани 20 различни споразумения. В центъра на вниманието ще бъдат съвместни проекти в областите на енергетиката, инфраструктурата и новите технологии.

Путин ще бъде посрещнат на летище "Никола Тесла" в Белград, след което ще се състои церемония по полагането на венци на гробището на Освободителите на Белград. Церемонията по тържественото посрещане на руския президент пред Палата Сърбия ще се състои по обяд, след което двамата президенти ще разговарят на четири очи.

Една от темите ще бъде продължаването на газопровода "Турски поток" до Сърбия, но не се очаква да бъдат подписани документи за това. Руският президент заяви в интервю за белградския вестник "Политика", че Европейският съюз трябва да осигури на своите членове гаранции, че Брюксел няма да попречи на доставките на руски газ в Европа чрез "Турски поток".

Още по темата

Сръбският президент Александър Вучич каза за телевизия Пинк във вторник, че за страната му е най-добре когато газопроводът "Турски поток" стигне до България, да бъде доведен до сръбската граница и газът да бъде транзитиран през газовия интерконектор в Сърбия.

Сътрудничеството с концерна "Газпромнефт" позволи на компанията "Нафтена индустрия Сърбие" да стане лидер на енергийния пазар в балканския регион. С участието на "Руски железници" с добър темп върви реконструкцията и модернизацията на сръбската железопътна инфраструктура, посочва още в интервюто за в. "Политика" Владимир Путин.

След разговора в тесен формат е планирана среща между делегациите на Сърбия и Русия, а след това в присъствието на двамата президенти ще бъдат подписани редица двустранни документи.

Сред многото проекти фигурира транспортно споразумение в размер на 230 милиона евро, което се отнася за електротехническите работи по участъка Стара Пазова - Нови Сад. Очаква се тези работи да приключат в края на 2021 г. Също така е много важен проектът за диспечерски център, за реализацията на който работим от над две години, съобщи сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович.

Следобед президентът Путин ще връчи на сръбския си колега Ордена на Александър Невски.

Сръбският член на босненското Председателство Милорад Додик ще бъде в Белград, за да се срещне с руския президент. Додик каза, че посещението на Путин е ясен символ и послание на мир, приятелство и подкрепа за Сърбия и сръбския народ като цяло и изтъкна доброто сътрудничество и връзки на Република Сръбска с Русия.

След това Вучич и Путин ще говорят пред медиите. След изявленията е планирано посещение на президентите в храма "Свети Сава".

Сръбската държавна телевизия ще предава директно целодневното посещение на руския президент.

Вучич е избрал да подари на Путин тримесечно кученце порода шарпланинец, съобщи сръбският вестник "Блиц", цитиран от БТА. Кученцето е със сериозно родословие от седем поколения назад, то е от най-стара местна порода и е известно, че президентът Путин обича тъкмо такива породи, каза за вестника източник от президентството. По думите му сръбският президент за първи път прави такъв подарък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос Как Путин може да стане по високОдговорНа бе..лката
32
20
 
20
 
! Отговори
Сърбоман преди 5 години
Г-н Путин да знае, че се намира на приятелска и братска земя. Велика Сърбия и Русия имат дълбоки духовни, исторически и културни връзки. Православни братя! Г-н Президент, винаги можете да разчитате на Сърбия за разлика от България, която ви заби нож в гърба. Голяма чест е за нас, че световен лидер като вас ни посещава. Впрочем, кога американски президент ще посети България? В България идват само разни треторазрядни политици, сенатори и подобни защото никой не уважава предателите!
31
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин храни кучетата на Бойко и Вучич та да го лаят !Посещението му в Белград само подчертава колко капсулиран е !
30
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снимка от нисък ракурс, да изглежда по-висок
29
23
 
11
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Колко смешен президент си избраха руснаците ,малък ама много зъл.
28
4
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До haha 24 Що бе ? Ние не бързаме за никъде , нито ще изтребваме руснаците с тези изстребители.Колко по късно дойдат , толкова по дълго ще ги ползваме.
27
13
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
До А, ко? Сърбите получиха падарък Миг-29 , ама нашите Ф-16 ще ги свалят немедлено. Хи, хи..!
26
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката: Този до Вучич не е ли монголския президент !?
25
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Послушковците подаряват кученца...
24
29
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Московската Орда няма никакъв шанс в Европа.Всички бягат от нея като от чум.а, особенно след инвазията на руската армия в Украйна !Сърбия играе познатите си Андрешковски номера заради Косово !
23
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 5 години
И Бочко му подари куче - Балкан.
22
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като дойде Тито след Вучич и сърбите ще бият шута на Кремъл.Не им е сефте !Сега само разиграват руската карта пред Европа белким са по-благосклонни към нея преди да признае Косово !
21
7
 
18
 
! Отговори
haha преди 5 години
До Гледна точкаТъз година F-16, догодина Раптор!********************************да Бг ще си плати за самолетите това знаем, ама кога ще ги получи това и сам господ бог не може да ти каже, сега един завод ще се строи, един самолет ще се тества а след това и да се доставя. Хахахахаххахахахахаххахахахахахахахаххах
20
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" и нови технологии " ке умрам от смех
19
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От сърбите само лошо сме видели..ама и те като македонците останаха без територия.....никакъв фактор не са вече..
18
6
 
16
 
! Отговори
Прото българи преди 5 години
Както скитите така и българите (за мен няма разлика) са имали тези едри кучета още когато сме били в териториите на днешна Украйна и Русия. И за двата народа има данни, че първи са измислили киселото мляко и са го търгували с римляни и гърци. Велика България /Велика Скития внася на Балканите също и по добри коне.
17
19
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До А, ко?Не подарък, а купиха 6 бр. 30 годишни МиГ от Беларус. Сега ще ги ремонтират за 300 мил. долара за да могат въобще да летят :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Аман от руски лъжи!!!
16
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А, ко?Дааа, все някой нещо да ти подари. Да не работиш пред Шератон, отляво на входа? На това ли те научи социализЪмъ, да ходиш да просиш? "Горд" български русофиле!
15
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истински управник на снимката за джуджето говоря Държава в която заплатата е $160 почти три пъти по ниска от българската Държава в която над 60% от парите е бюджета идват от продажбата на петрол и газ Корупцията да не споменавам Не може да говориш против Путин Толкова е добре,че руснаците не могат да сварят да бягат
14
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да получиха утрепани мигове които сега трябва да си ремонтират, голям дар няма що.