В Русия сменят съветските "Макаров" с по-модерни

"Удав" пробива бронежилетка от 100 м разстояние
18 яну 2019 15:00, Елка Василева
188
В Русия сменят съветските "Макаров" с по-модерни
Кадър: YouTube

Русия ще замени легендарните съветски пистолети "Макаров" в армията и полицията си с ново оръжие, способно да функционира при температури до минус 70 градуса по Целзий и да пробие бронежилетка от 100 метра разстояние, съобщи днес производителят, цитиран от Франс прес.

Серийното производство на новия пистолет с име "Удав" ("боа" или "питон" на руски език) се очаква да започне през пролетта на тази година, посочи в комюнике държавната военнопромишлена корпорация "Ростех".

"Макаров" е полуавтоматичен пистолет, въведен на въоръжение през 1951 година. По онова време той заменил съветския пистолет "Токарев".

"Макаров" е основното лично оръжие на служителите на въоръжените сили или силите за сигурност в множество страни от бившия Варшавски договор, както и в Китай", подчертава "Ростех".

Неотдавна Русия достави наред с друго оръжие 900 пистолета "Макаров" на армията в Централноафриканската република, припомня АФП.

Със своята разрушителна сила "Удав" ще бъде един от най-мощните пистолети в света, твърди "Ростех", уточнявайки, че използваният при него патрон калибър 9х21 мм е в състояние да пробие бронежилетка от около 100 м, пише БТА.

Пистолетът може да функционира при екстремни температури в диапазон от минус 70 до плюс 50 градуса, в условия на пустинна суша, арктически студ и висока влажност, изтъкна индустриалният директор на клъстера "Въоръжение" в "Ростех" Сергей Абрамов.

На по-късен етап пистолетите "Удав" ще се предлагат в цивилна и спортна версия, а също за износ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още по темата: МакаровРусияУдав
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен 128 Достатъчно си загубих времето с теб-ясен си ми, щом говориш за еденична стрелба при МР. Виждал си това оръжие само в СS. Няма да ти отварям повече очите, официалните ТТ данни говорят добре кой крив, кой прав.Лека нощ, и да знаеш, филмите за войната, особено западните, както и филмите за Рамбо, са художествена измислица.Истината е друга, грозна и жестока.Там трябва евтино и технологично оръжие, което жени , деца и старци са произвеждали в тила, а не бутикови модели.
122
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с МП 41 поне можеш да оцелиш нещо че и едонична и предпазител си има С ппш дето ги няма си като дрогиран гагстер Натискаш спусака на автоматик и белким нещо някаде закачи се тая червено армееца и без това не доживява средно в бой да истреля цял диск
121
3
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен121Пак манипулираш, колега, и то-безогледно и повърхностно.Основното оръжие на вермахта, е била Маузеровата пушка, както е била винтовката на Мосин-Наган за армията на СССР.Много филми си гледал, дето германците са все със МР, неправилно наричан Шмайзер.И двете винтовки са разработени през 90те години на 19 век.Кои години е разработена СВТ и в двете и модификации? А Щурмгевира? Какъв е темпа на стрела на МР и на ППШ, брой патрони, прицелна далекобойност?Възможност за еденична стребл
120
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руски данни среден ръст на призивниците 1916 ... 173 см. среден ръст на призивниците 1942 .... 164 см Освен ако не са набирали само монголи ((( Ясно си личат годините на канибализъм и гладомор в колхоза
119
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Удав е супер пистолет, то и Армата е супер танк ама като се запъне като магаре на мост никой не може да го помести.
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сменят Макаров, а Путин кога?
117
3
 
3
 
! Отговори
36 преди 5 години
9x21 мм при конструкция със свободен затвор... Само в Сибир могат да измислят подобна глупост - знаят, че нищо не се получава, но продължават да опитват???
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По скоро 7 рашковци за 2 шваби . Пък и ПСВ същото и срещу нас ..Най вероятно е било и по зле не случайно само при тях документите за призив загуби са секретни до 2070 и през 10 години историците им изнасят поредната глу,,пост Бетер хибридоте им
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие мало умни ли сте?Германците не можали да направят СВТ... За какво им е да правят СВТ, като са имали МР и Щурмгевер? Да се занимават с оръжия от миналия век... Понеже руснаците са били много умни да воюват с пушки срещу автомати, затова са дали два пъти повече жертви.
114
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно за тая тояга говоря северо запад .Като капак и бая рита на откат а за бая рахитестото поколение рашки след колхозите и гладомора в ссср Освен сложна за боравене и трудно са я одържали Един свестен щик дето има и до там .Руснака с неговите триъгални телове по другите ептен за резил ...После имаше един полу нормален и бая т ъ п на Ак 47г модел М 1949 и слет това пълния *** на ножа щик на Тодоров при Ак 74 при новите в ратника като гледам пак подобно дермо ... Абе руска работа
113
2
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Бойкот на OLX Той по-долу не говори за пистолета ТТ, а за Самозарядна Винтовка Токарева, съкратено СВТ. Чак в края на войната немците разработват самозарядна винтовка с винтовъчен патрон. А не я спират от производство, защото е негодна, а защото дават мощности за по-технологичната и проста за изработка винтовка на Мосин, трябва евтино и лесно за производство оръжие, което в боя живее средно 5-10 минути.Във вонно време и допуските на детайлите на оръжието, са по-големи, важно е количеството.
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоест Тулски Токарев (ТТ).
111
2
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен114 Нещо или не си разбрал, или манипулираш умишлено.СВТ е копирана даже от германците, при това-неуспешно.Преработвани са трофейни пушки за германския винтовъчен патрон.И за щика не си прав-при убождане с щик на винтовката на Мосин раната просто не може да заздравее, плътта е разкъсана буквално, за разлика от прорязване с нож.Но, като си толкова компетентен- въпроси: Какъв е темпа на стрелба на МР и ППШ, прицелната им далекобойност, вместимоста напълнителя имденична стрелба може ли?
110
0
 
5
 
! Отговори
Бойкот на OLX преди 5 години
И-диоти, пистолет Токарев няма, нарича се ТТ...
109
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоягата на токарев я наричали и обикновено я намирали засякла понеже колхозниците не можели да боравят с нея не случайно и 1943 е спряна от пройзводство.Най хубавото нещо в нея бил щика поне нормален нож не негодните за нищо телове на мосинката .. Впрочем в русия ссср това си остава и единствения свестен щик който са правили
108
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пра дедо закла шестима пияндури почина на 106 хич не ги смяташе за стока . от враговете Французите най ставали през голямата война А англичаните имали най добрата пушка Емфилда
107
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Токарев създава знаменитата СВТ-40 - самозарядна винтовка, която Валтер неуспешно се опитват да копират."------------------Бойците любовно са я наричали "Света".
106
7
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Не разбирам много от оръжия, но при наличието на Валтер, Берета, Глок, Х/К, Зигзауер, Рюгер, Таурус, КелТек, даже ХD да се буташ при неотесаните ПМ и ТТ си е селяния. Колкото до руските оръжия, от две стрелби в казармата бях свидетел на две засечки на АК-47.
105
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците габарки като хората немогат да правят вие пистолети искате пълна трагикомедия са горките пияндури
104
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То точно европейскат ключака е предимството дето ще дращиш с нокти по телта на пълнителя при руската (( абе не случайно макаров никой не го харесваше в армията всичките при първа възможност ползвахме ТТ а при късмет и старите люгери ...