В Русия сменят съветските "Макаров" с по-модерни

"Удав" пробива бронежилетка от 100 м разстояние
18 яну 2019 15:00, Елка Василева
188
В Русия сменят съветските "Макаров" с по-модерни
Кадър: YouTube

Русия ще замени легендарните съветски пистолети "Макаров" в армията и полицията си с ново оръжие, способно да функционира при температури до минус 70 градуса по Целзий и да пробие бронежилетка от 100 метра разстояние, съобщи днес производителят, цитиран от Франс прес.

Серийното производство на новия пистолет с име "Удав" ("боа" или "питон" на руски език) се очаква да започне през пролетта на тази година, посочи в комюнике държавната военнопромишлена корпорация "Ростех".

"Макаров" е полуавтоматичен пистолет, въведен на въоръжение през 1951 година. По онова време той заменил съветския пистолет "Токарев".

"Макаров" е основното лично оръжие на служителите на въоръжените сили или силите за сигурност в множество страни от бившия Варшавски договор, както и в Китай", подчертава "Ростех".

Неотдавна Русия достави наред с друго оръжие 900 пистолета "Макаров" на армията в Централноафриканската република, припомня АФП.

Със своята разрушителна сила "Удав" ще бъде един от най-мощните пистолети в света, твърди "Ростех", уточнявайки, че използваният при него патрон калибър 9х21 мм е в състояние да пробие бронежилетка от около 100 м, пише БТА.

Пистолетът може да функционира при екстремни температури в диапазон от минус 70 до плюс 50 градуса, в условия на пустинна суша, арктически студ и висока влажност, изтъкна индустриалният директор на клъстера "Въоръжение" в "Ростех" Сергей Абрамов.

На по-късен етап пистолетите "Удав" ще се предлагат в цивилна и спортна версия, а също за износ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още по темата: МакароврусияУдав
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние го бихме на щикове Австриците най вече Особено Унгарците и Швабите също Пък и дето ще сравняваш мосинската тояга с Майлинхер по добре чети Фьодаров та да не тия пюя аз (((
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С кеф от 100 метра дето среден кр,етен ще оцели ...
101
6
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен"В колхоза пак са изкарали поредното дермо"---Облечи бронежилетката, и стани срещу него, тогава, на 100 метра?Даже и днес, пистолета ТТ, пробива бронежилетките на полицайте, и е забранен за свободна продажба в Америка и Япония, а е образец от 30-те години на миналия век.Сърбите още го произвеждат, и е на въоръжение в армията им.
100
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам руснакът какво е измислил до сега на тоя свят,сигурно не много,но на пушки и ножове,до сега никой не го е бил.То няма и как.
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 100 Във ВЕЛИКА ОВЧАРИЯ дори дермо не са изкарали
98
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 95 преди 5 години
Джон Мозес БрауниНг е всепризнат оръжеен гений. Принципът на затворната задръжка, изобретен от него се използва в поне 80% от всички пистолети. Хайде не се задявайте с Токарев, той е един от многото, които са използвали заключването на Браунинг. Токарев създава знаменитата СВТ-40 - самозарядна винтовка, която Валтер неуспешно се опитват да копират. Конструктор е на първия съветски автомат, на картечница. А ТТ е велико мощно оръжие за война, но не и за полиция. Мислих да си купя, но е опасен!
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 95 Българарашко дори осакатил конструкцията на АК
96
2
 
7
 
! Отговори
ВОР у ВОРА украл? преди 5 години
До Анонимен 95 "рашко от там е копирал .осакатил конструкцията добавил немски патрон от малзер и ето я тухлата ТТ .и от тогава до дега нищо по свясно не е изкарал"1.Хуго шмайзер осъден в Германия за кражбу от друга немска оръжейна фирма.2. Българските "аннаЛизатори" говорят че Калашников украл АК от Хуго.3. Кои са българите? (завод "АРСЕНАЛ"какво прави?) -Вор у вора украл!
95
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В колхоза пак са изкарали поредното дермо
94
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 96 преди 5 години
Не КПС, а АПС! Едно доказало високите си качества оръжие. Никой не го носи с дървения кобур, който между другото го има и знаменитият Маузер-98. Наистина трябва да имаш опит с този пистолет и тогава той става страшно оръжие! У нас и не само у нас още го ползват.Близък полицай, който първо стреля, после пита и многократно е разжалван и връщан, разказа как някакъв си хванал заложник и се подал през прозореца да гърми по полицаите.Нашият дръпнал един откос и таванът паднал. Онзи веднага се предал.
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** стига сте си проверявали инструктираните *** дали не са забравили да плюят по русияникакво значение няма за българите дали и с какво си сменят пистолетите в русиятове нещо което няма никаква дори и косвена връзка с проблемите на народа ниизкарвайте си парите по друг начин ако можете
92
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В русия ссср от патлаците чат пат само Яригин последната работа на Стечкин става другото е дялана работа
91
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А най-смешното е КПС, картечен пистолет Стечкин. И особено дървеният кобур-приклад. Да си го държиш до ушето, да го не изпуснеш да избяга.Пълен смях!
90
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1911 и Брауниг хай пауар в европа известен и като FM 35 са правени от Джон Брауниг тъй че си приличат ... рашко от там е копирал .осакатил конструкцията добавил немски патрон от малзер и ето я тухлата ТТ .и от тогава до дега нищо по свясно не е изкарал
89
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Удърникът на Макаров се задържа в крайно задно от едно зъбще - 1 мм дълбоко. Като се изтърка (случва се периодично) започва да стреля "на редове".Бойната игла е свободна (дори на по-маломощния АП е с пружина) и от постоянното блъскане се чупи точно когато трябва да го ползваш.Куршумът е тежък, а зарядът малък. Целият мехънизъм работи на границата на техническите параметри. Всеки по-стар патрон предизвиква засечка.Макаров е едно евтино недоразумение.
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ползвам револвер рюгер 357 магнум доволен съм .За пистолет само H/K mark 23 или заг зауер 228
87
2
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимен89и, виждал ли си изобщо с колко се вдигат засечките при "по мека пружина" ? имаш ли идея че с подобни къстъми се стреля с подбрани боеприпаси от проверени марки, иначе просто не става? читалищна работа.
86
4
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До До Стрничен наблюдатако макаров и ап са безотказни, от утре си сменям името на фахри. явно си пропуснал ТБ докато си стрелял с макаров, а именно раздела "в случай че заклини и почне да стреля на редове". инж балкански в целата си светлина, тва са коментарите днес.
85
5
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонименто за тва хората си купуват пето поколение глок, щото петимата *** дето са си купили макаров са дали положителен фийдбек в сайт който се прави за 20 минути на ноутпад. къстъми има и на скс, но тва че некой самоук реднек е по голем инжинер и оръжейник от ванюшата, не означава че железата им са герести. дизайн от 1933, ефективност от 1941, хвалби като за руската база на луната. ей тва са и гюрза, и удав и чебуратор, и крокодила гена.тая технология е изчерпана. до други нема достъп.
84
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За многознайковците: има американски сайт "Makarov". Вижте с какъв възторг го приемат хората, чиято цел да се сдобият с евтино, надеждно, изцяло стоманено оръжие за самоотбрана, а не за кълчотене по стрелбищата. Предприемчиви хора направиха по-мека бойна пружина, големи мерник и мушка с тритиеви светещи точки, разни дървени чирени.Хората пари печелят от всичко. *** философства! Мързи го да си напъне гънчиците, мързи го да си вдигне дзадника!Един деебиль ми плянка за патрона на Маузер 7.62х23