В Русия сменят съветските "Макаров" с по-модерни

"Удав" пробива бронежилетка от 100 м разстояние
18 яну 2019 15:00, Елка Василева
188
В Русия сменят съветските "Макаров" с по-модерни
Кадър: YouTube

Русия ще замени легендарните съветски пистолети "Макаров" в армията и полицията си с ново оръжие, способно да функционира при температури до минус 70 градуса по Целзий и да пробие бронежилетка от 100 метра разстояние, съобщи днес производителят, цитиран от Франс прес.

Серийното производство на новия пистолет с име "Удав" ("боа" или "питон" на руски език) се очаква да започне през пролетта на тази година, посочи в комюнике държавната военнопромишлена корпорация "Ростех".

"Макаров" е полуавтоматичен пистолет, въведен на въоръжение през 1951 година. По онова време той заменил съветския пистолет "Токарев".

"Макаров" е основното лично оръжие на служителите на въоръжените сили или силите за сигурност в множество страни от бившия Варшавски договор, както и в Китай", подчертава "Ростех".

Неотдавна Русия достави наред с друго оръжие 900 пистолета "Макаров" на армията в Централноафриканската република, припомня АФП.

Със своята разрушителна сила "Удав" ще бъде един от най-мощните пистолети в света, твърди "Ростех", уточнявайки, че използваният при него патрон калибър 9х21 мм е в състояние да пробие бронежилетка от около 100 м, пише БТА.

Пистолетът може да функционира при екстремни температури в диапазон от минус 70 до плюс 50 градуса, в условия на пустинна суша, арктически студ и висока влажност, изтъкна индустриалният директор на клъстера "Въоръжение" в "Ростех" Сергей Абрамов.

На по-късен етап пистолетите "Удав" ще се предлагат в цивилна и спортна версия, а също за износ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още по темата: МакаровРусияУдав
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До до 165Не позна. От преди Първата Световна е манлихерът. но не е важно, кой го държи, а за какво го държи.Това е оръжието на всички Български победи, от Балканската война до 1945-та.При Дойран-били сме Англичаните"като маче от дирек", а са били въоръжени с Енфилд, и са били обучени да изстрелят 22-25 изстрела в минута.Румънци и руснаци в Добруджа сме били с нея, Турци, преди това, после -германците.А не може да се каже, че те не са имали добри оръжия.Важно е кой за какво се бие, не с какво.
162
1
 
2
 
! Отговори
до 165 преди 5 години
До АнонименМанлихерът ,който си носил е от ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.
161
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им е честито !Това ще е новостта за руския народ Няма да сменят телевизори , коли , вили , мебели и пр. Ще си сменят пищовчетата .
160
1
 
1
 
! Отговори
До №160 от дръвника преди 5 години
Няма значение къде точно е проектиран този "Удав", а сибирския начин на мислене при дизайна. За какви системи подобни на "Берета" и "Хеклер и Кох" ми говориш при "Гюрза" - пълни глупостиВече ти отговорих с цитат, получих си минуса от добитъка. Точно едно от най-големите предимства на пистолета е дизайнът - удобна форма, добър ъгъл на дръжката, два функционални предпазителя - на спусъка и на дръжката. Не съм споменавал H&K, всички те използват принципа на Браунинг за заключване на затвора.
159
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 145Поредната глупост. Носех 1 година Манлихер, след това имах Мосин, така че познавам и двете оръжия. Всичко е точно обратното на това, което пишеш. Руската карабина бе изключително точна! Недостатък - щикът, на който не можеш да се облегнеш и поспиш, докато си наряд - ще те прониже. Още един - предпазителят, но никой не го ползваше. Това оръжие бе използвано за снайперско пред ВСВ, предпочитано пред СВТ-40. Въпреки, че една знаменита съветска снайперистка е работила само със СВТ
158
0
 
3
 
! Отговори
ERICH преди 5 години
Извън темата.ППШ има два мерни прибора за 100 и 200 метра,скосяването на цевната кутия в предната част изпълнява ролята на дулен компенсатор.Даже във Вермахта е използуван ППШ,тъй като задната част на гилзата на 7.62х25 TT е почти идентична на тази на 9-мм Para , за смяната на калибъра на ППШ е било необходимо само да се смени цевта и да се преработи гнездото на пълнителя за поемане на пълнители на MP40.
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 147Правилно смяташ! Добро оръжие, ако е "Компакт" е удобно за всекидневно носене (стига да имаш нужда от това!). Пък и човек свиква и даже обиква оръжието си. Уважавам тази марка, но съм впечатлен от един модел, който за съжаление го спряха H&K-7. Революционен модел, не съм го виждал и стрелял с него!
156
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 159Глупав ли си или само недобросъвестен?ППШ нямал даже мушка в началото! Ало-о!Нямал предпазител в началото, а чак след 1949! Ало-о-о! Спрян е от производство през 1947.Стрелял си бил със СООми! Може, на със Суоми със сигурност не си стрелял, защото в България не са постъпвали. Не си и виждал този автомат. А МР-40 имаше, изстрелях цял пълнител и не попаднах в мишената! Цял се тресе, нисък темп. "това е шмайзер в русия незнам защо така казват на МП." А в България как? Пак така!
155
1
 
1
 
! Отговори
До №160 преди 5 години
До 36"Запирание канала ствола осуществляется сцеплением ствола с затвором с помощью вертикально качающейся личинки. Такая же схема использована в пистолетахWalther P38 и Beretta_92"Тъпунгел, ти се опита да ме обидиш! За КНО знам колкото всички конструктори от Лясковец и Казанлък взети заедно! Я отговори колко типа заключване на затвора има при пистолетите. Не мога да намеря български еквивалент на "качающая личинка". Нашият език е беден, да не говоря за твоя! Удав е модификация на Гюрза - СПС
154
4
 
2
 
! Отговори
36 преди 5 години
До До 123Ти си изключително буквален дръвник... Няма значение къде точно е проектиран този "Удав", а сибирския начин на мислене при дизайна. За какви системи подобни на "Берета" и "Хеклер и Кох" ми говориш при "Гюрза" - пълни глупости. И при новия модел е същия стар дърварски свободен затвор и толкова. Тъпашка история... Никога няма да се превъоръжат с подобно нещо. Това ще умре точно както и "Байкал" и "Гюрза".
153
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1Тъй като говориш за предпазител на ППШ значи е много късен след 1949 тия от войната дори мушка нямат .2Мп 40 възможно не съм го пробвалОпита ми е със Сооми Финлански много добро превъзхожда ппш 3Щурм гевера ами същата работа като калашник на 80% но с по малък откат .по тежичък е всъщност това е шмайзер в русия незнам защо така казват на МП но там сякакви глупости са възможни
152
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Манлинхерата превизхожда трилинейката Мосин във всичко доказано във войните .Ру .тролите най добре да прочетат какво пише по въпроса бащата на руското Автоматично уръжие Фьодаров не наръчника на агитатора .И тогава и сега руското винаги е било най калпавото
151
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сменят ссср бо, *** с още по голям Путински бо,***
150
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е Вектор ро подобно и от Сердюков директно на сметището калпав руски полимер + най скапаната цев правена някога в русия ссср Под погледа на местния Гошо тъ,пото
149
2
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 147 преди 5 години
Нещо си се пообъркал във времето, а и в информацията си. ППШ е история. Определено е по-добър от МР-40. Лични впечатления! Путин го пазят с разни неща, но най-паче със снайперските винтовки на Лобаев и "Точность" - вариант на Орсис Т-5000, както и с картечни пистолети "Вереск" и др.Обсъжданият пистолет е боен. За полицията са поръчали Глок, специален модел с размера на "Макаров" и кал. 9.2х18. Лек и сигурен, по-малко опасен за случайни минувачи. Австрийците са умни хора и здраво търгуват с РФ.
148
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 151Изборът ти е много добър, особено ако ти се налага да ходиш често в планината. Само дето тежи! Сърдечно те моля, не забивай гвоздеи с него! И дано не те среща мечка! Нали не го сравняваш с 9х19 или 9х21. Все пак дължината на гилзата на .357 е 33 мм.Да не говорим за кал. .50!
147
4
 
4
 
! Отговори
Да знаеш преди 5 години
До Анонимен 152Руските композити, които се използват сега, са по-добри от тези, от които е направен Глок. Strike One е руски пистолет, който се произвежда от компанията "Арсенал" (нищо общо с нашия "Арсенал") в Италия и в Русия. Композитът, от който е направен, издържа на температури, при които на Глок се пука! Руският вариант е с усилен патронник за мощните патрони, с които работят новите руски пистолети. Италианският се продава в САЩ за 1400$. Има го и в други калибри. СПС е забранен в САЩ.
146
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ел.че зе.лче - стига сте си проверявали инструктираните *** дали не са забравили да плюят по русия- никакво значение няма за българите дали и с какво си сменят пистолетите в русиятове нещо което няма никаква дори и косвена връзка с проблемите на народа ниизкарвайте си парите по друг начин ако можетеа тролчета ви да си пр.аз.нят другаде
145
0
 
6
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Аз не съм специалист като другите пишещи,но знам ,че Русия има и други съвременни пистолети.Единият е "Гюрза",при който се използува патрон 9х21,пачката е 18патрона,началната скорост 420м/сек,а прицелната далекобойност 100м.Автоматиката работи на късия ход на ствола.Ударно-спусъчния механизъм е с полускрит спусък с двойно действие,има два автоматични предпазителя разположени,единия на спусъка,а другия на задната страна на ръкохватката.Заключването на пълнителя е бутон разположен до основата на спусъчната скоба
144
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рюгера ми е с 890 Дж магнуми 357 9 милиметрови патрони строго погледнато мечка убива ползва и по слабите 38 спешъл за домашна защита Никакви проблеми с него дори гвоздей съм набивал 30 тонен камион с товара го е газил