Американците искат да изгонят руснаците от Балканите!?

Левият Тома Томов: Решението за изтребители F-16 е добро
20 яну 2019 14:00,
250
Американците искат да изгонят руснаците от Балканите!?
Снимка: Кадър, bTV

Има битка за Балканите, в която американците искат да изгонят руснаците окончателно от Балканите и същевременно руснаците реагират, коментира пред bTV журналистът и депутат от БСП Тома Томов.

По повод решението за преговори със САЩ за изтребители F-16 той коментира, че самолетът е много добър. От друга страна обаче, според него самата процедура в парламента е била фарс. "Ясно беше, че след като си в този съюз, решението ще се вземе във Вашингтон. Решението беше взето, този самолет ще бъде купен. Това е част от голямата игра, която става на Балканите", каза Томов.

По повод отхвърлената от британския парламент сделка за брекзит той отбеляза, че Тереза Мей няма големия опит на велики държавници като Чърчил и Макмилан и прави грешки, защото в ключов момент застава начело на страна, която е много дълбоко разделена.

"И когато имаш системна криза, започна да прави грешки една след друга. Най-основната ѝ грешка беше, че обяви избори. Оказа се, че е абсолютно катастрофална във воденето на предизборната борба. Тя ще влезе в историята като жената, която е имала най-голямата загуба – 230 депутати е колосална загуба", изтъкна Тома Томов.

Според него в момента Англия не е в състояние да решава проблемите при толкова дълбоко разделено общество. Той обаче допълни, че разделено е и обществото в Европа, в Америка, в Русия, както и при нас.

Томов коментира и управлението на Доналд Тръмп в САЩ – днес се навършват точно 2 години, откакто американският президент влезе в Белия дом.

"Важното е дали той ще може удържи този курс на икономиката, да не се получи рецесия”, смята Томов. По думите му е важно и разследването, което се води срещу Тръмп за руската му връзка. „Никой не знае дали има такава връзка, ако има, колко е дълбока, с пари ли го държат. В крайна сметка в това е въвлечено английското разузнаване и цялата управляваща класа в Русия и по някакъв начин, ако той падне, може да стане проблем и оставането на власт и на Путин в Русия", посочи Тома Томов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
15
 
16
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
До Анонимен 126" До ТиневСССР ти обещаваха светъл комунизъм и лада след 10 години ама се гътнаха.А си мияч на чинии, щото за друго не ставаш."ПЪРВО: Защо се срамиш да се назовеш? Или анонимен е по-сигурно? ВТОРО: ЗА ТВОЕ сведение АЗ съм висшист и съм си уредил живота, без да се налага да мия ла*ната на господата.ТРЕТО: АЗ не се срамувам да изляза с името си и го нося с ГОРДОСТ!ЧЕТВЪРТО: А ти АНОНИМНИКО май си любител на " Радка пиратка " и " Дай две бири бе брато" ?
115
14
 
25
 
! Отговори
Тома Томов-жалко е преди 5 години
А бе този Тома Томов не беше ли независим журналист ? Повече от 30 години по телевизиите обяснява колко е независим и сега изведнъж му лъсна червения ***. Т.Томов бил предложен за депутат, защото баща му е бил виден комунист и директор на лагера в Белене(там бяха избити хиляди концлагеристи) по времето на социализма. Е сега този ли изхабен физически и морално амортизиран близо 80 годишен старец ще дава посоката на България. Това ли са новите лица на столетницата ? Никога не късно да станеш за резил. Смешно и жалко е...
114
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТиневСССР ти обещаваха светъл комунизъм и лада след 10 години ама се гътнаха.А си мияч на чинии, щото за друго не ставаш.
113
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така като чета май е време за втора Балканска война.
112
4
 
4
 
! Отговори
От потресен преди 5 години
Сега се появи дискусия, дали Чърчил го чук али отзад, докато казвал някаква реплика.Хайде да си го спестя, моля.Та исках все пак да изложа компетентността на коментарите и да защитя мнението си (и развихрилата се дискусия). А сега за статията: изходна точка за коментар биха били параметрите, цената, стратегическите цели на машината и въобще защо смятате или не смятате, че това е правилния самолет. Инак ще се въртим около комунистите, Русия, САЩ, а, и да не забравя, половите контакти на Чърчил.
111
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РазтресенВсъщност амебата си ти. То и амеба като тебе не може да напише нещо смислено.
110
2
 
3
 
! Отговори
От потресен преди 5 години
Бих желал да продължа с разрез на отговорите от коментара ми досега: 1) по друг начин казано - ти какво си постигнал, че да ме обиждаш. Отговарям нещо си и се скарваме. Въпрос: истинноста на наблюдението променя ли се? Не. Резултат - разменяне на агресивни реплики.2) 3 в стил "нищо не може да се направи"2.1) отговор, че Чърчил е ***.де.ра** и умирал от болка, когато ...2.2) западът казва така - край3) не знам в каква връзка, ама Русия нямала общо с БГ (доказателство - историята го доказва)
109
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най добре да продадем България и всеки да се спасява на някъде.
108
6
 
16
 
! Отговори
До Тинев преди 5 години
Атомните оръжия са спасили повече животи, отколкото са отнели. Факт.
107
2
 
5
 
! Отговори
Разтресен преди 5 години
До 121. Релакс амебо ще вдигнеш кръвното.Тресни една грозданка че удар ще получиш.
106
22
 
20
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Вън най-голямата терористична държава от Балканите! Където са стъпали потичат реки от кръв и смъртта покосява хиляди.Пример: Те са ЕДИНСТВЕНАТА държава в света употребила АТОМНА бомба срещу МИРНИ хора. ДЕЦА - ЖЕНИ - СТАРЦИ - БАБИ - ............!БЪЛГАРИ, не забравяйте Хирошима!
105
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото ни каже запада това и ще правим. Ние сме без собствено мнение.
104
11
 
14
 
! Отговори
ИГРА преди 5 години
Историята казва, че Русия няма нищо общо с българските земи.Кой ще измисли най-интересния повод на Русия да ни анексира в стил Украйна?
103
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПотресенПърво, България НЕ е ***, нито я сравнявай с ***! Като си толкова потресен, ти какво си успял да направиш за обществото? Подредил ли си мислите в главата си? Или си поредният продажник и родоостъпник, който ще оплюе Родината България и ще си хване някой евтин самолетен билет за чужбина- Испания, например...
102
13
 
22
 
! Отговори
Потресен преди 5 години
Чувствам се отвратен и омерзен, като чета и виждам в колко деградирало общество се намирам. Никакъв конструктивен дебат, цялото обсъждане се свежда до някакви комунисти, руснаци и американци. Имате нулева представа от тематиката, която така страстно коментирате, нямате необходимия капацитет, за да си изградите едно (нормално) мнение, имате нулеви познания за света, политиката, дипломацията. Коч ината, която виждаме всеки ден, е коч ината в главите на всичките ми съграждани. Позорно е!
101
5
 
22
 
! Отговори
СС към ПГУ на ДС преди 5 години
тОмето така си прекара живота - като дoнocник и плyжeк. Механична играчка, задвижвана с ключе от ДС и Масква. И сега, когато е на финала на дните си, се опитва да ни внушава, че е обективен коментатор с претенции за далновидец. Спасявай душата си, тОмееее, че време не остана!
100
9
 
14
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Решението за Ф-16 е добро,от гледна точка на това,че така или иначе трябва да си платим рекета към САЩ.Иначе лошо ни се пише!
99
16
 
16
 
! Отговори
133 преди 5 години
Дам определено наи добрият Руснак е този които е гушнал босилека.
98
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите са толкова, колкото един квартал в Истанбул.
97
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Множество сме, от почти 7млн. нация почти 4млн са българи