Русия мисли ответни мерки след санкциите "Скрипал"

Обвиненията не издържат, смятат от руското външно министерство
21 яну 2019 20:18, Красимир Ангелов
21
Русия мисли ответни мерки след санкциите "Скрипал"
Снимка: Reuters

Русия си запазва правото да предприеме ответни мерки във връзка с решението на Европейския съюз да наложи санкции на руски граждани заради случая "Скрипал", предаде ТАСС, като се позова на информации от външното министерство на страната.

Още по темата
"Предявяването на обвинения срещу Русия и наши граждани по делото "Скрипал" не издържа на критики", заяви руското външно министерството в разпространен коментар.

"Запазваме си правото на ответни мерки по отношение на тези неприятелски действия", каза ведомството.

Както Dnes.bg вече съобщи, 8 души и научен център попаднаха в забранителния списък за пътуване и достъп до европейските банки в първите по рода си санкции за използване на химическо оръжие, наложени от ЕС.

Става дума за разузнавачи от руската военна разведка, виновни за отравянето на бившия агент Сергей Скрипал и дъщеря му, както и за сирийски граждани, за които е доказана връзка в разработването на химическо оръжие, използвано срещу мирно население в Сирия.

Външните министри на ЕС решиха да бъдат отказани визи и достъп до европейските банки на шефа на руското военно разузнаване (ГРУ) Игор Костюков и на първия му заместник Владимир Алексеев, за които се смята, че са водили операцията срещу Скрипал, както и на двамата изпълнители Анатолий Чепига и Александър Мишкин.

Освен че няма да могат да пътуват до ЕС, евентуални техни депозити в европейски банки ще бъдат замразени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
отдавна /след кримските събития/ няма *** от Русия които да държи пари в западни банки.Всичко беше толкова добре пресметнато ,че америк.Агения Блумбърг пише вече за 5-ти път : за периода 2015-2018г. от западни банки /най вече ситито в лондон/ и от офшорки в посока Русия са прехвърлени 190 милиарда британски паунда.Може би поради това започнало източване на руски пари от Англия в посока Русия беше режисира смешният сериал Скрипал от държавата джудже Англия или нейните остатъци от брекзит.
12
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Името на Чепига (като герой на РФ) е издялано на камък до паметника на Рокосовски във военната академия къято е завършил. От Кремъл обаче отричат такъв човек да съществува. Явно има някакво недоразумение. Като ги сложат в клетката в Хага и тримцата убавци ще имат възможност да се обяснят. И за четвъртия, шефът на ГРУ имаше приготвено едно трикрако столче, но изведнъж се спомина. Този срещу който са санкциите сега е нов. Ако Чепига и Мишкин са живи все още, разбира се.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Ако си се изпотил, преоблечи се, ще настинеш! Путин е ходил в няколко десетки страни, все поканен. Просто задай правилния въпрос в Нета, ако знаеш как се прави това! Боко(за г-н Премиера на Компрадорска мафиотска територия бивша България ли става дума?) няма да изгони нито един руснак, ако ще и той да носи на гърдите си табелка с надпис "шпионин"! Хайде на бас!
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10- ТОВА СА РЕАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА УСПЕХ- ГОТОВИ СТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ- АКО СТАНЕ ТАКА КАКТО ПРЕДЛАГАТЕ МИНИМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ ЩЕ СКОЧАТ ОТ 280 ЛЕВА НА 300ЛВ, А АКО СПРАТ ПАРИТЕ ЗА ТРОЛОВЕТЕ- ЕХЕЕЕЕЕЕ- НЕ МИ СЕ МИСЛИ, АМИ ТЕ НАПРАВО ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ЕВРОЗАПЛАТИ.
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремъл обмисля да спре износа на "хранителни добавки" за Запада от фирмата на Чепига&Мишков!
8
5
 
14
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Руските банки да престанат да пазят резерви в долари и евро! Само в рубли.Русия да забрани на своите граждани да ходят да работят на Запад за чужди икономики! Само в Русия да работят.Русия да спре да продава газ, нефт, ракетни двигатели, дини, сельодка и каквото и да било за долари и евро! Само за рубли.Русия да спре да плаща на свои агенти и шпиони в чужбина! Само в Русия да стоят.Русия да спре да инвестира във вражески държави! Само в Русия да си инвестира.Да видим тогава какво ще стане!
7
12
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Санкции налагат само силните...
6
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последно четох, че руски компании плащат дивиденти в джибри и салами.
5
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците не могат да направят дизайн на тенджера, какво остава за стоки като прахосмукачки и микровълнови печки.
4
5
 
28
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Някой изобщо виждал ли е Скрипал наскоро последните месеци ,толкова много се концентрирахме върху пропагандата ,че забравихме направо какво стана с главното действащо лице?Жив ли е мъртав ли е??Защо кривозъбите отказаха на роднини да се видят с него!?
3
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да наложат санкции директно на Путин, те и без това не го канят никъде, въпреки че той винаги е готов и дори се самопоканва.Но най важното е да запорират директно авоарите му в чужбина нищо че са на имена на подставени лица, но и те се знаят.Освен това чакаме Боко да изгони някой друг шпионин от Московското посолство в София те и без това са много. И за слепите стана ясно какво са правили туристите от ГРУ в Солсбъри!
2
7
 
14
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Санкции до дупка за западните евро...
1
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая Русия ще се ядоса и ще забрани на всички англичани да посещават мавзолея на Ленин.Да ги видим тогава какво ще правят наглите западняци!