US боен кораб навлезе в Черно море, руски го следват

"Доналд Кук" ще укрепва стабилността на съюзниците от НАТО
21 яну 2019 07:40,
234
US боен кораб навлезе в Черно море, руски го следват
Американският ескадрон миноносец "Доналд Кук". Снимка: Reuters

Руските военноморски сили следят американски боен кораб, който влезе в Черно море вчера, предаде ТАСС, като се позова на министерството на отбраната на Русия.

"Силите на Черноморския флот започнаха да следят американския ескадрон миноносец с управляемо ракетно оръжие "Доналд Кук" веднага след неговото влизане в акваторията на Черно море", се казва в комюникето.

Корабът ще проведе "операция по обезпечаване на сигурността в морето, по укрепване на стабилността и съвместната готовност с нашите съюзници от НАТО и партньорите в региона" се казва пък в комюникето, разпространено от пресслужбата на Шестия флот на САЩ.

В текста се подчертава, че Съединените щати "ще продължат да оказват поддръжка на своите съюзници и партньори, общите интереси в региона и стабилността в морето".

В началото на януари бе съобщено, че големият американски десантен кораб "Форт Макхенри" е влязъл в Черно море, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А+А виж ако не спазят 3-те седмици по межд договори,то ще стане интересно тогава и мисля,че руснаците ще излееят цялата си военна мощ към този Кук.да бе, има да се скатават ушaнките, щото знаят, че ако рязко си поемат дъх и Черно море ще стане американско :)
138
16
 
19
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Тези *** каубои нямат работа в Черно море!
137
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До lekarТо ако не беше Русия,не само Балканските държави нямаше да са освободени, но и Турция нямаше да съществува,руснаците прехвърлят оръжие на турците в началото на 19 век,за да си спасят държавата,иначе сега Турция нямаше да съществува и западните държави отдавна щяха да и ударят балтията!Тъй,че кой кого ще ***,не се знае,а наскоро Турция беше почти пред разпадане,имаха късмет,че не спечелиха демократите.За какво ни е войска,за пушечно месо за чужди интереси,ли?
136
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До lekarа каква армия имахме само преди 20 години,А пък каква беше армията до пред 30 години!?Ау, ау ... за година и половина 21 авиационни катастрофи и 13 мъртви пилоти.СъвеЦка мощ!
135
9
 
12
 
! Отговори
До лекар преди 5 години
Ние тая свобода сме си я платили в пъти по комунизма. Направо са ни порнали руснаците. Така че стига сте им робували на руснаците. Не дължим никому нищо. Ще ги споменаваме пт време на време, но дотам. Ние сме БЪЛГАРИ, мислете за България да е добре, а не да угодим на *** и пульо.
134
13
 
14
 
! Отговори
сова преди 5 години
Този Доналд Кук преди 5 години един руски Су 24 го беше гипсирал в Черно море и екипапажат му подадоха рапорти за уволнение, не ли си взеха поука тези янки или са с нов екипаж.
133
1
 
1
 
! Отговори
?) преди 5 години
150Каква?
132
16
 
16
 
! Отговори
Was преди 5 години
Руските пияни С.вИ.н.Е все още си мислят че Черно море е тяхно ! Да ама не ! Румъния,България,Турция са членове на НАТО .Грузия ненавижда ушанките,а за Украйна да не говорим! Е ............?
131
15
 
16
 
! Отговори
lekar преди 5 години
Николай Хайтов казваше-,,Загубим ли България , загубили сме всичко ,,, а натам вървим, останали са *** и крадци,,а каква армия имахме само преди 20 години, срам,,,ако ъгълърите тръгнат, за 2 часа са в София и ебането запо4ва ,,,
130
13
 
7
 
! Отговори
А+ преди 5 години
Имат право американците като военен кораб до 3 седмици в Черно море ,защото нямат допир до Черно морето . А виж ако не спазят 3-те седмици по межд договори,то ще стане интересно тогава и мисля,че руснаците ще излееят цялата си военна мощ към този Кук.
129
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До lekarТо ако не беше Русия,не само Балканските държави нямаше да са освободени,но и Турция нямаше да съществува,руснаците прехвърлят оръжие на турците,за да си спасят държавата,иначе сега Турция нямаше да съществува и западните държави щяха да и ударят балтията!Тъй,че кой кого ще ***,не се знае,а наскоро Турция беше почти пред разпадане,имаха късмет,че не спечелиха демократите.
128
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този кораб ни носи демокрация!
127
6
 
4
 
! Отговори
lekar преди 5 години
предлагам- за спешна контрацепция,от Одринския гарнизон- във всеки софийски дом-да е зареден с Ескапеле 1,5 mg,за всяка софиянка,след турския опан-изнасилване,,щото това ще стане след време,както нямаме армия, а раз4итаме на *** и NATO
126
8
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До lekarХаповете докторе!!!Общо са 66 130 загинали на двата фронта - в България и отатък!Аман от руски лъжи!
125
17
 
8
 
! Отговори
lekar преди 5 години
Ако не беше Русия, турците още щяха да праскат жените ви ,кво НАТО ,видяхте Кипър,,,знаете ли кво 4укане ще падне в София , ако Одринския гарнизон влеза на жълтите павета,а ,,отсега им купете пртотивоза4атъ4ни,,,
124
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност и едните и другите си обикалят бреговете.Разликата е, че американците го правят демонстративно с някакви гемии, най-вече с политически цели.Докато руснаците висят с месеци в Мексиканския залив с подводници натоварени с ядрени ракети способни да затрият щатите.Така , че не се напрягайте за игрите на големите.
123
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да спрат провокациите в центъра на Европа,ако искат войни,да си ги правят на друго място,а не в центъра на Европа,през ВСВ 50 000 000 европейци измряха и Европа загуби независимостта си,достатъчно жертви и терор!Искаме мир и любов,не война,войната означава смърт,разруха,мъчения, терор,мъка и страдания,не щем такива неща в Европа,нито да ставаме пушечно месо заради чужди интереси!
122
4
 
13
 
! Отговори
йонко преди 5 години
И какво точно ще ни обезпечава на сигурността и да укрепва стабилността, ако влезе Руски кораб край мексико и там флорида ще вият по новините като кучета. а сега ни пазят. мен не ме е страх от Русия или Румъния. Малко от оня Ердоган ли къв беше, че той небие на едно място. Та въпросът е от какво ни пазят точно.
121
5
 
6
 
! Отговори
Петър Волгин преди 5 години
Чудесно другари! Браво! Неповторими сте! Днес и утре ще продължим в 12+3 повторението на основните опорки! "НЕ" на империалистическия агресор!
120
4
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
пак ли "Доналд Дък"?..Значи са успяли да му намерят екипаж?....дано да са се запасили тоя път с повечко памперси..Обаче стават вече противни с нахалството си!..Какво искат?..-Белята ли си търсят?