US боен кораб навлезе в Черно море, руски го следват

"Доналд Кук" ще укрепва стабилността на съюзниците от НАТО
21 яну 2019 07:40,
234
US боен кораб навлезе в Черно море, руски го следват
Американският ескадрон миноносец "Доналд Кук". Снимка: Reuters

Руските военноморски сили следят американски боен кораб, който влезе в Черно море вчера, предаде ТАСС, като се позова на министерството на отбраната на Русия.

"Силите на Черноморския флот започнаха да следят американския ескадрон миноносец с управляемо ракетно оръжие "Доналд Кук" веднага след неговото влизане в акваторията на Черно море", се казва в комюникето.

Корабът ще проведе "операция по обезпечаване на сигурността в морето, по укрепване на стабилността и съвместната готовност с нашите съюзници от НАТО и партньорите в региона" се казва пък в комюникето, разпространено от пресслужбата на Шестия флот на САЩ.

В текста се подчертава, че Съединените щати "ще продължат да оказват поддръжка на своите съюзници и партньори, общите интереси в региона и стабилността в морето".

В началото на януари бе съобщено, че големият американски десантен кораб "Форт Макхенри" е влязъл в Черно море, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
12
 
16
 
! Отговори
Темелко преди 5 години
Българина се чувства добре само под крилото на государя! Руския! Оставете го намира бе! Дайте му референдум! Излизане от ЕС и НАТО, визи за Европа и екстрадация на гурбетчиите! Членство в Евразийския союз и закупуване на Мигове! Телени мрежи, картечници насочени към излизащите за да спрем да се топим! Така станахме 9 милиона, щото никой не можеше да избега! Радев любим лидер и пожизнен президент. Чакаме червената армия с погача на орлов мост!
118
12
 
15
 
! Отговори
зевзек преди 5 години
До Анонимен 130"Какво правеят американски бойни кораби в Черно море?Искат да предизвикат военен конфликт с Русия,а накрая ние да го отнесем?"--------------------------------------------------------------------Ами натовски държави от едната страна , пазим си границите от навлеци :))) . Наште , румънските и турските кораби си правим учения . Да си знаят *** че вече не им е бащиния тука ...
117
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 125Снощи гледах по един от кабелните канали, някакъв военен специалист се изказа, че руските ракети покриват 100% цялата територия на черно море.Абе те я покриват ама дали ще могат да уцелят морето?
116
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До lekarОтиди на лекар!
115
8
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Ако наистина искат "обезпечаване на сигурността в морето" да си заминават там, откъдето са дошли.
114
16
 
13
 
! Отговори
lekar преди 5 години
За свободата на всеки 3 *** българи е загинал един руски войник,по време на Руско-Турската освободителна война,ние сме един народ с Русия и една вяра .Не пишете простотии за нашия освободител ***,,,,
113
8
 
9
 
! Отговори
Психодиспансер преди 5 години
Прегледах коментарите, нищо ново. Целият ЛС на червенотиквеничковчетата е изказал мнение. ;)))
112
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво правеят американски бойни кораби в Черно море?Искат да предизвикат военен конфликт с Русия,а накрая ние да го отнесем?Защо не си обикалят около своите брегове,нас никой не ни заплашва и никйой не сме молили да ни осигурява "стабилността".Ние сме си "стабилни" отвсякъде,според Бойко Борисов.По-голяма стабилност не ни трябва.
111
2
 
5
 
! Отговори
до 122 преди 5 години
Соросе, абе излез от ануса на Обонго, че едвам се разбира какво мърмориш, както си се задълбал там...
110
5
 
30
 
! Отговори
до 124 преди 5 години
Е, как как?!!?Много просто, по утвърдената им методика - палят им чергата на съюзниците, пращат ги да вадят горещите кестени вместо тях самите и им дерат по 3 кожи заради "услугите" които им оказват, като ги набутват във военни или полу-военни конфликти. Продават им на тройни цени остарялото си оръжие, които иначе е за изхвърляне.
109
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наглите кравари щели да оказват поддръжка и дрън дрън... Гузен негонен бяга.Нагло племе - какво дирят тука, на другия край на земното кълбо?!?През соледдните 150 години някак си живота си течеше нормално и без тяхната "поддръжка", обаче сега са решили да ни палят чергата за наша сметка.Снощи гледах по един от кабелните канали, някакъв военен специалист се изказа, че руските ракети покриват 100% цялата територия на черно море. Ако краварите изстрелят една ракета, до 2 минути ще са на дъното.
108
4
 
8
 
! Отговори
До 113 преди 5 години
МиГ 25 е разузнавателен самолет и прехващач, няма място за сравнение между него и F 16. Стига дезинформация.
107
19
 
9
 
! Отговори
Леле преди 5 години
Само Сърбите останаха да олиизват задните части ва Путин, както и пишещите в днес.бг
106
15
 
11
 
! Отговори
Русия е първа преди 5 години
Русия е първа във всяко нещо!Ето ви пример какво заявиха русите"От Русия се обаждат, че мъжете вече раждат".Видите ли колко са напред русите -- с Путин ще достигнат невиждани висоти.
105
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Один два калибра и е на дъното.
104
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Военните технологии на Русия превъзхождат американските. Има технологии, няма такова нещо като военни технологии.Най-новите технологии се ползват от военните и после се вграждат в цивилното производство.За това запада е толкова напред в машиностроенето и автоматизацията и прави такива продукти за редовия гражданин.Навремето прожектирането на данни на стъклото на кабината на изстребителите беше голяма работа, сега го има в автомобилите.Рашките никога не са правили и една стотна от това.
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
102
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля се за екипажа на многострадалното корабче Доналд Кук.
101
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купчина джелязу,Кука Дональд.Ние търсим джилязу то у морето
100
10
 
24
 
! Отговори
Памперса преди 5 години
Сега има ли достатъчно памперси или са инсталирали директно дупки на палубата кога се посерaт?