US боен кораб навлезе в Черно море, руски го следват

"Доналд Кук" ще укрепва стабилността на съюзниците от НАТО
21 яну 2019 07:40,
234
US боен кораб навлезе в Черно море, руски го следват
Американският ескадрон миноносец "Доналд Кук". Снимка: Reuters

Руските военноморски сили следят американски боен кораб, който влезе в Черно море вчера, предаде ТАСС, като се позова на министерството на отбраната на Русия.

"Силите на Черноморския флот започнаха да следят американския ескадрон миноносец с управляемо ракетно оръжие "Доналд Кук" веднага след неговото влизане в акваторията на Черно море", се казва в комюникето.

Корабът ще проведе "операция по обезпечаване на сигурността в морето, по укрепване на стабилността и съвместната готовност с нашите съюзници от НАТО и партньорите в региона" се казва пък в комюникето, разпространено от пресслужбата на Шестия флот на САЩ.

В текста се подчертава, че Съединените щати "ще продължат да оказват поддръжка на своите съюзници и партньори, общите интереси в региона и стабилността в морето".

В началото на януари бе съобщено, че големият американски десантен кораб "Форт Макхенри" е влязъл в Черно море, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До batmarioНе беше МиГ а Су като тоя който ханъмата с Ф16 свали.И знаеш ли какво ще направят ot 3,5km 30 милиметровите ротационни картечници GAU 8 на тоя кораб ако командването реши, че самолет като това Су от 74-та година се насочва към тях за атака?Енергията на изстрела на един снаряд е 200 000 джаула, а това изстрелва по 100 в секунда.
98
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миг-25 (по стар от Миг-29) - максимална скорост 2810 км/чФ-16 максимална скорост - 2120 km/h
97
2
 
25
 
! Отговори
Край преди 5 години
Паси, Цветанов и Плевнелиев да взимат кърпички и от кея на Бургас да махат в източна посока. Елена Поптодорова да не я допускат - да не се изложим.
96
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със скоростта на F-16V block 70 - напред към светлото евроатлантическо бъдеще.
95
10
 
5
 
! Отговори
TT преди 5 години
До Русия-Напред ...напред,напред ама гледам че е все назад...
94
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още US кораби трябват, още!Американците да натискат и да прекратят контрабандата, която въртят рашките и нашите продажници на пристанище Росенец.
93
5
 
18
 
! Отговори
ФАКТИ преди 5 години
На държава като Русия с големина от единия край на земното кълбо до другия лежаща на три континента не и трябват много плаващи корита/самолетоносачи/ ! Територията и е достатъчно голяма! Може да направиш справка с Чичо Гугъл, АМтроле. Или как му казвахте Вие да Гугнеш
92
4
 
23
 
! Отговори
към 105 преди 5 години
Да, имат 11 атомни самолетоносачи, и очакват още 2 следващите 7 г., но Русия през следващите 7 г. ще има подводници пето поколение ПЛАРК "Хаски", въоръжени с "Циркон" и унищожаващи пиндостански самолетоносачи.
91
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде руски капyти пускайте нисколетящите Сушки. Явно че хич даже не сте уплашили Доналд Кук през 2014 щом пак е дошъл да ви бърка в червените ***. Язък за руските хвалби и пpъдни от преди 5 години.
90
19
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
САЩ има 11 атомни самолетоносачи, и очаква още 2 следващите 7г, всички са с дължина 332м или колкото 3.5 футболни игрища с капацитет от 60 до 90 летателни апарата на борда. Русия има 1 самолетоносач, малък и то дизелов от края на 80-те години. Сащ има над 800 военни бази в 70 страни по света, Русия и Китай имат общо 62 бази в по малко от 10 страни.
89
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе те и 2014 година пак бяха тук ама после в констанца над 20 моряци податоха малби за напусканеслед като ги беше облетял един невъоръжен стар руски суи цялата им система за управление беше умряла
88
3
 
20
 
! Отговори
Русия-Напред преди 5 години
А през същото това време:1. Кремъл утвърди началото на строителството на първия етап - Москва-Нижни Новгород - на високоскоростната железопътна линия Евразия. Високоскоростната железопътна линия Евразия ще започва от Пекин на Изток и през Сибир и Москва, ще стига до Берлин на Запад. Времето за пътуване между Пекин и Берлин по тази линия ще бъде съкратено до 60 часа.2. "Маша и Медведь" влезе в "Гинес" като най-популен сред децата в цял свят мультик.
87
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато бяхме с Русия и имаше Варшавски договор Черно мора беше едно спокойно място и свободно от военни кораби, а националната сигурност на България беше 100% гарантирана - никой не смееше да ни пипне. Даже втората по военна сила страна в НАТО не посмя нищо да напраи когато стана възродителния процес - просто гледаха безпомощно, а сега ако стане такова нещо само след 2 часа министеррския съвет в София ще бъде опразнен от турски войници и ще назначавта турски губернатори.
86
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
спокосега като им пратим 2 милиарда за ретро самолеутите ще имат какво да ядатза останалото ще чакат да краднат от някой друг народ
85
1
 
23
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Перално-банният батальон, командван от полк. Теляков е в пълна бойна готовност - има голяма вероятност да се наложи да помага на американския кораб, като пере нас.рани *** и мие нас.рани ***.
84
7
 
28
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Руската Мечка е вече страховита - Това не е едно време с Горбачов който продаде Русия- Сега Мечката е БЯЛА !- свирепа с големи зъби и лапи- само ако кихне и ЧЕРНО МОРЕ ще гори в пламъци-- Мир в Черно Море ще има - само когато няма американски кораби търсещи конфликт- камикадзета които ще потънат за секунди- Чудя се на американските капитани с какъв акъл са готови да се пожертват заради един конфликт- Турция вече е голям съюзник на Русия и неформално вече е извън НАТО- Това е положението-
83
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са производител номер на нефт номер 1 в света, а народът ми гладува! 42 милиона американци живеят само благодарение на купоните за храна които правителстото отпуска на бедните американци за да започнат да мародерстват и да грабят по улиците. И къде са тръгнали да харчат пари да изпращат военни кораби в Черно море, каква работа имат в Черно море, на другия край на замното кълбо?
82
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ушанките разбират само от бой.
81
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АМтолове КозяшкиНарода български е бил с Русия, сега е с Русия--с раССия на ка-путин - няма да е! само 46% вече има подкрепа, по последни изследвания, т.е. и руснаците вече отрезвяват
80
7
 
26
 
! Отговори
Факт преди 5 години
С тези американски бази и американски кораби в Черно море които пуснахме ако стане нещо България и българите първи ще изгорим, ще си отидем мърцина за интересите на нашите англосаксонски господари.