US боен кораб навлезе в Черно море, руски го следват

"Доналд Кук" ще укрепва стабилността на съюзниците от НАТО
21 яну 2019 07:40,
234
US боен кораб навлезе в Черно море, руски го следват
Американският ескадрон миноносец "Доналд Кук". Снимка: Reuters

Руските военноморски сили следят американски боен кораб, който влезе в Черно море вчера, предаде ТАСС, като се позова на министерството на отбраната на Русия.

"Силите на Черноморския флот започнаха да следят американския ескадрон миноносец с управляемо ракетно оръжие "Доналд Кук" веднага след неговото влизане в акваторията на Черно море", се казва в комюникето.

Корабът ще проведе "операция по обезпечаване на сигурността в морето, по укрепване на стабилността и съвместната готовност с нашите съюзници от НАТО и партньорите в региона" се казва пък в комюникето, разпространено от пресслужбата на Шестия флот на САЩ.

В текста се подчертава, че Съединените щати "ще продължат да оказват поддръжка на своите съюзници и партньори, общите интереси в региона и стабилността в морето".

В началото на януари бе съобщено, че големият американски десантен кораб "Форт Макхенри" е влязъл в Черно море, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
0
 
! Отговори
.. преди 5 години
До ЧукПарализиран ви е мозъка на всички ***. Само вие не разбрахте, че това е шега, тръгнала от руски хумористичен сайт и спусната на русофилистичните *** да джафкат. Или сте разбрали, ама искате да е истина.
158
1
 
2
 
! Отговори
Чук преди 5 години
Тоя Доналд Кук сигурно има лиши спомени... Как едно невъоръжено самолетче го парализира. След това моряците се отказаха да служат на кораба... Паника батенце.
157
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, ушанките май яко са се подплашили!
156
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корабът на снимката е десантният USS Fort McHenry, пристигнал да смени USS Donald Cook
155
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 163 преди 5 години
Може да стане мазало! ***, ще изпищим ние! Не ми се гине от руска ракета. А това неминуемо ще стане, ако в наши портове има НАТО-вски бойни кораби и Договорът от Монтрьо бъде нарушен. Тогава може да излезе, че единствено умните аги ще се възползват от положението си и да спрат навляците да минат проливите. Те са яли руски пердах в 16 войни и няма да искат да ги направят на молекули! Има и още един момент - Русия два пъти ги спасява - веднаж - от египтяните и втория път 1922-24 гг. от гърците.
154
1
 
1
 
! Отговори
seira преди 5 години
До тонката 176:АБЕ, ТИ "ВЕРВАШ" ЛИ СИ?!
153
4
 
2
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
Ууууууууууууу, най-после!Веки споко ще мога да си пека **на нашето черноморие. Друго си е като виждаш, че до * ти е пуснал котва амриканец.*** и малко да се разкарат тез чужденци бре, тарапана голяма праят.Сякаш нямат кръчми у тях да се напоркват, ама ха!
152
4
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До тонката: Наздраве. Г'лупостите направо ги произвеждаш серийно.
151
11
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
краварския окупатор да се следи под упор!
150
3
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Калеко Алеко: Вярвам, че на американските моряци са им заповядали да не отговарят на провокации. Не се знае, какво ще последва. А те все пак искат да си получат заплатите и да се приберат поживо-поздраво. А и за нас е по-добре да си вървят.А дали е "фейк" електромагнитното оръжие - със сигурност им се иска да е така.
149
12
 
20
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Вън терористите от Черно море!Където стъпят текват реки от кръв и смъртта жъне ли жъне.Те са единствената страна употребила ЯДРЕНА бомба срещу мирни хора.БЪЛГАРИ, не забравяйте Хирошима!
148
4
 
10
 
! Отговори
?! преди 5 години
Следват ли го?! Аз пък си помислих, че ще му пресекат пътя, като на украинския кораб.
147
10
 
9
 
! Отговори
Ауу преди 5 години
И какво като е тук ще ми мирише цървулите ,а може и наркотици да докара за свойте бази.
146
21
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ Е ВИНАГИ С преди 5 години
американския кораб освободител-това е началото свободна от руските примитивни окупатори-черноморска зона
145
13
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
До ognyanz ... Това за електрониката дето била изключила си беше чиста проба фейк новина подхвърлена от рушките блогърчета и подета от тези дето изразяват българщината си с любовта към Матушката си русь ... Истината е че американските моряци са имали строга заповед да не отговарят на рушките провокации, а когато един пиян мужик се опитва да прави маневри в непосредствена близост, винаги има възможност да не прецени добре обстоятелствата и да се забие като камикадзе на борда ти ... !!!
144
18
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 164: Кво може да стане? Това, което може да стане, вече е ставало. Ще мине един СУ 35 с импулсен електромагнитен излъчвател (вече са на въоръжение в руската армия) и цялата електроника на американския кораб изключва. След това ще им остане само да си тръгнат.
143
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е добре. Руснаците напоследък нещо много си повярваха.
142
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво може да стане ? Нищо. Ще докарат един самолетоносач с ф35 и едно голямо нищо ще стане. Русия няма флот да се бори с САЩ и Нато. Никога не е имала.
141
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, какво ще стане ако корабът откаже да си тръгне след 20 дни? Или ако пет от шестте черноморски държави поискат денонсиране на споразумението?
140
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво ! Искаме още 10 такива да седат тук. USArmy