Русия и китайската армия – сред заплахите за САЩ

Щатите трябва да се адаптират към "турбулентна и сложна" среда
23 яну 2019 08:15,
48
Русия и китайската армия – сред заплахите за САЩ
Снимка: Reuters

В последния доклад на американското разузнаване се посочва, че усилията на Русия да увеличи своето влияние и модернизиращата се армия на Китай са сред "все по-разнообразните" заплахи за САЩ, съобщава АП.

Директорът на Националното разузнаване Дан Коутс заяви при представянето на доклада във вторник, че американските агенции трябва да се адаптират към "турбулентна и сложна" среда. Докладът се издава на всеки четири години, предава БТА.

Сред сферите, над които американското разузнаване трябва да се съсредоточи, са изброени още стремежът на Северна Корея да се сдобие с ядрено оръжие, нарастващите кибер възможности на противниците на САЩ и световната политическа нестабилност.

Дан Коутс каза, че разузнавателната общност трябва да подобри сътрудничеството помежду си и да насърчава иновациите. Според него агенциите трябва също да положат повече усилия за увеличаване на прозрачността, за да повишат общественото доверие към своята работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Въобще не е нужно да са в "братски отношения"!!! Когато двама души ги заплашва бясно куче не е нужно да сте братя за да извадите пушките и да го застреляте! Инстинкт за самосъхранение!
15
4
 
28
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
САЩ изгубиха ядрената си тояга и стръмно се свличат надолу. В момента САЩ не са в състояние да произвеждат ядрени оръжия, защото не разполагат с мощности за обогатен уран. Русия произвежда 12! пъти повече оръжеен уран от САЩ. Затова САЩ сега строят планове за война с високоточни неядрени оръжия. Но кел файда ти да стреляш с лък срещу противницит с ЯО.
14
6
 
37
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
Една от най-известните фрази на Гьобелс/бивш министър при Хитлер е: Когато чуя за култура се хващам за пищова.Та и аз, когато чуя за USA храна, USA напитки и USA човешка свобода/ самия бай Дончо нападна актрисата и икона на Холивуд :Мерил Стрийп./ и аз се сещам да потърся нещо стъчащо ми от дясната страна на колана.
13
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам кой си въобразява пък, че Русия и Китай са в хармонични и братски отношения.
12
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия отдавна е изгубила влияние на части от територията си от Китай. Но се прави, че не вижда.
11
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами янките наистана започнаха сериозно да изостават от към "нови оръжия".просия с парите на червенощитовите какви чудеса направи за 10 години- нови и нови бомби, ракети, самолети, дронове, танкове, лазери, подводници... Сащ едно Ф-35 извадиха и тва е! "Пейтриътите" им от "100 години", танковета -от втората половина на 20-и век. Да, може да има повечко бази, а мечката стръвница има повече пушкала, при това модерни.Омекнаха янките и това се усети- мечката стръвница сериозно се разпищоли по света
10
2
 
36
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Според него агенциите трябва също да положат повече усилия за увеличаване на прозрачността, за да повишат общественото доверие към своята работа."Господи Коутс (както и ние) много добре знае, че разузнаване и прозрачност са две абсолютно несъвместими понятия.
9
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На САЩ не им остава нищо друго,освен да изпълнят култовата повеля на Любо Пенев и да издуат супичката.
8
6
 
61
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Колкодържави са нападнали Китай и колко САЩ а ? Сащ са избили над 50 милиона човека последните 60 години. Това е държава която няма да липасва на никой .Сбирщайн от гнусни престъпници окупирала половината свят. Създатели на ИД Ал Кайда итн.....Окупирала моята страна
7
5
 
54
 
! Отговори
САЩ вън преди 5 години
САЩ са държавта която трябва да бъде изгонена от всякъде.Това е държава *** и живее върху гадостите които създава. На нас ни трябва освобождение от американска окупация и престъпният елит който ни е окупирал
6
2
 
47
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Като прочетете някъде САЩ заменяйте го в ума си с Израел и еврейските интереси - и много лесно ще разбирате за какво всъщност иде реч...
5
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В голяма грешка си,Китай е най-голямата заплаха не само за САЩ,а въобще за света!Няма да е далеч времето ,когато света ще пламне от Трета световна по вина на Китай!Но първо трябва ,да се докопат до ресурсите на Сибир,после жална им майка на всички опълчили се на тях!
4
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-голямата заплаха за света и България са америка, с най-много военни бази по света, включително и безплатните им такива в България.
3
55
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Китай работят здраво за просперитета си и не заплашват никого. Виж с разбойника Путин нещата са други.
2
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сащ са единствената заплаха за света, но постоянно си измислят причини че някой ги заплашва. За да могат да навлязат в някоя страна примери колкото искаш, но срещу Китай не смеят нищо да направят само лаят, за Русия да не говорим. Тяхната работа е крадеца вика дръжте крадеца.
1
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЬМЕРИКАНЦИТЕ КАТО СА НАЙ- ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА ЗА СВЕТА, КАКВО ДА ПРАВЯТ ОСТАНАЛИТЕ ?ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗЯТ НАЛИ?КАТО ГИ ГЛЕДАМ ТРЯБВА САМО ТЕ ДА ЖИВЕЯТ ХУБАВО, А ДРУГИТЕ ДА ДУХАТ БАХУРА.