Руският Париж – селце в Урал! Крави кротко си пасат под Айфеловата кула

В Челябинска област може да се разходите още из Варна, Лайпциг, Берлин...
30 яну 2019 21:05,
35

Снимки: Заповедник, Сергей Потеряев

Челябинска област в Руската федерация е известна с множеството си градчета и села, носещи различни имена на големи европейски градове.

Тук може да се разходите из Варна, Лайпциг, Берлин и... Париж!, става ясно от Facebook групата Заповедник.

Още по темата

Село Париж е основано 30 години след войната с Наполеон. Местните казаци взели името като награда за победите си срещу френската армия. В днешни времена селяните тук се препитават със селско стопанство, а броят на жителите е 1600 души.

Основната забележителност на село Париж е Айфеловата кула, както и тази в европейската столица, но в много по-малък размер.

Руските парижани използват своята "Башня(кула)" за мобилна връзка с останалия свят, докато истинските парижани използват кулата си за предаване на радио-и телевизионни сигнали и печелене на милиони евро от туризъм. 

Изключително забавно, за всеки минаващ около руското село Париж, е видът на свободнопасящите крави – парижанки. Те се разхождат из пасищата на селото, а над тях се извисява местната Айфелова кула.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно вчера гледах по What on Earth същата кула в една китайска провинция. Снмка от сателит и не можеха да обяснят какво е, освен че е на военните.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотна статия много "поучителна".
2
2
 
14
 
! Отговори
мислещ преди 5 години
какво чудно та това си е едно село както всички села дори да имат кула те си имат своя гордост напомняща за историята за далечното минало.
1
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прилича на Швейцария и там кравите кротко си пасат, обаче няма Айфелова кула. А във ЕС кравите живеят във обори няма дневна светлина освен през прозорците и млякото не и меото не съдържат достатъчно калций за туй пък струва 3 пъти повeче отколкото в Русия.