Русия е готова на диалог за ракетите, ако САЩ отстъпят

Вашингтон официално уведоми Москва, че се оттегля
Обновена: 2 фев 2019 22:04 | 2 фев 2019 21:40, Анисия Иванова
423
Русия е готова на диалог за ракетите, ако САЩ отстъпят

Русия е готова да води диалог по Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДЛРСМО), ако САЩ преразгледат позицията си и възобновят спазването на договора, заяви руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Русия същевременно ще направи всичко необходимо за гарантиране на сигурността след изтеглянето на САЩ от ракетния договор, заяви министерството.

"В условията на новите създавани от Вашингтон заплахи ние, разбира се, ще бъдем принудени да предприемем всичко необходимо за обезпечаване на националната си сигурност", се казва в изявлението.

"Русия си запазва правото да предприеме огледални мерки по отношение на разработването, производството и наземното разполагане на ракети със среден и малък обсег", добави руското дипломатическо ведомство, като същевременно напомни изявлението на президента Владимир Путин, че Русия няма да разполага такова въоръжение в Европа и в други региони, където засега няма да се разполагат американски ракети със среден и малък обсег.

Днес Вашингтон официално уведоми Москва, че прекратява участието си в Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег и че започва процедура по излизането от него, съобщи руското министерство на външните работи в изявление, цитирано от ТАСС.

"На 2 февруари Съединените американски щати, с нота на Държавния департамент, официално уведомиха Руската федерация за прекратяване на участието си в двустранния Договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от 1987 г. и началото на процедурата по излизането от него", се казва в изявлението, цитирано от БТА.

Вашингтон обяви също, че "вече не се смята за обвързан със задълженията по този документ, т.е. може открито да пристъпи към разработката, производството и разполагането на забранените от договора въоръжения".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
0
 
! Отговори
ЖОРО преди 5 години
До SS 165Ко каза -*** да сложи Условие.В кой свят живееш ***?
159
1
 
0
 
! Отговори
Американеца преди 5 години
Това не пречи да не ги насочим както през 1943г.
158
2
 
3
 
! Отговори
Русия = Психиатрия преди 5 години
Боже пази България и нашите приятели и съюзници американците. Няма насочени американски ракети срещу нас.
157
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета разни оленца какви ги редят! Те и не подозират колко е дръпнала Русия пред САЩ във военно отношение. Единственото, в което им отстъпва е в памперсите. А, и още в едно - наскоро четох, че са янките дали няколко милиона за разработката на специални двойни гумени *** за пилотите си с датчици за пикня и специален тръбопровод за отвеждането й! Което е връх на техниката - представяте ли си, ако се съобщаваше направо с атмосферата, какво щеше да стане с таш'аците на пилота! Хип-хип-ура! ЮеСА!
156
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 174God bless America!И такива *** доживяхме да четем! ГАд, фак Америка!Колко много мои хора има там - близки, приятели! Треперя за тях. Щото изцепят ли се техните генералчета-микроцефалчета да изстрелят само една ракета срещу Русия, става много страшно! Гледали ли сте The Day After?
155
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхливо племе са рашките ето ги и тия три мишока един ден не остискаха и вече пръцкат Отбой
154
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ром Чукча и Джудже с неясна полова ориентация На кратко тримата ***
153
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са намръщени тези на снимката. Явно не са на кеф. Всъщност май никой от тях не е руснак.
152
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
повече от ясно, агресивната политика на америка все по ясно си проличава по редица договори като този, парижко споразумение и редица други , истинатабвинаги излиза наяве !
151
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин прави простотии от които русията надали ще се оправи, но не може да му се отрече, че с изцепките си събуди Щатите от либералната им дрямка, което даде възможност и в Европа да се заговори за връщане към консервативните политики. В този смисъл путин е полезния и..от, но върши работа. God bless America!
150
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако я нямаше Америка нямяше да я има и западна европа ( ЕС), сега Нрб- ейците къде щеха да бачкат? В рашка прашка ли за рубляхчета? Я помислете, защо мордор московски изнудва Европейците като пияна мутра? Еми щом са мутри Щатите ще им даде по мордата и точка
149
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Диалог няма да има , то е ясно.Най- заплашена от цялата ситуация е Европа, тези ракети са предназначени точно за нея.А замислете се кой има интерес Европа да се страхува от Русия и да е зависима от чужда армия.
148
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците блеят за " диалог", а ВАШИНГТОН ясно каза РЕЖЕТЕ НЕЗАКОННИТЕ РАКЕТИ и тогава ще говорим! Америка не бърза за никъде, 20- 30 Г. ще се въоръжаване, после ако все още има Рф може би б.ядов.те вече да са на друг акъл! Ай сакт.р браточки московски
147
15
 
6
 
! Отговори
панчо преди 5 години
диалог..?диалога го имаше.русия реши да прави пак каквото си иска и реакцията на щатите логично не закъсняс русия диалог не е възможно да се води те очевадно модифицираха някои от техните ракети и нагло отричат това до последноза пореден път доказаха че не умеят и не искат да играят по международно приети правила под които са се подписали
146
14
 
10
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Ха-ха-ха-ха, трябва да си маса ***, за да повярваш даже и една запетайка на тези алкохолизирани гадове. След 2 години отричане, Путиk сам си го набута във фамилията: "Господа, време е да си вземем Крим". А вярвай на такъв П у t ь o
145
13
 
7
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Ха-ха-ха-ха, трябва да си маса ***, за да повярваш даже и една запетайка на тези алкохолизирани гадове. След 2 години отричане, Путиk сам си го набута във фамилията: "Господа, време е да си вземем Крим". А вярвай на такъв ***
144
4
 
8
 
! Отговори
А+ преди 5 години
Какво подвежащо заглавие с реалите в днешно време на всички наши медии!Русия казва,че ще РАЗГЛЕДА всички предложения от САЩ и ако ги устройва,то ще работят за договаряне за нов договор.
143
1
 
0
 
! Отговори
mokrat преди 5 години
До amerikanski "de..
142
9
 
14
 
! Отговори
SS преди 5 години
да де, ама Путин трябва да сложи и още едно условие - хаме.рик.лайниците да спрат да прявят мизерии на Венецуела.Иначе - хиперзвукът си знае работата... :)
141
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми от техните интриги!Не стига това,ами и стряскат европейците с техните фашисти и закани за войни!Ние,войни между европейски държави не искаме,никой не иска!Абе за какво воювате?Гледайте си там търговийката и кефа,престанете с глупостите си!