Гореща Венецуела: Гуайдо - готов за външна военна интервенция

Самопровъзгласилият се за президент с план срещу Мадуро
9 фев 2019 12:30, Петя Славова
199
Гореща Венецуела: Гуайдо - готов за външна военна интервенция
Снимка: БТА

Самопровъзгласилият се за временен президент на Венецуела Хуан Гуайдо каза, че е готов да разреши, ако е необходимо, американска военна интервенция, за да принуди държавния глава Николас Мадуро да се оттегли от властта и да сложи край на хуманитарната криза в страната, предаде Франс прес. Това изявление Гуайдо направи в интервю за френската агенция.

"Ще направим всичко, което е необходимо, всичко, което ние трябва да направим, за да спасим човешки животи, за да престанат децата да измират", каза Гуайдо, признат за временен президент на Венецуела от около 40 страни, начело със САЩ.

Още по темата

"Ще направим всичко, което е възможно. Това е един очевидно полемичен въпрос, но използвайки нашия суверенитет, упражнявайки нашите прерогативи, ние ще направим необходимото", каза Гуайдо в отговор на въпрос дали ще използва законовите компетенции, които има в качеството си на председател на парламента и временен президент, за да разреши евентуална чужда интервенция.

"Тук във Венецуела всеки ден, който минава, се брои в човешки животи", допълни той, цитиран от БТА.Сериозната икономическа криза, обхванала страната, доведе до недостиг на храна и на медикаменти. Над 2 милиона души напуснаха Венецуела от 2015 г., според данни на ООН.

В интервю за в. "Уолстрийт джърнъл" Гуайдо заяви, че Русия или Китай рано или късно ще се откажат от поддържането на президента Мадуро, предаде ТАСС.

"Лично аз не вярвам, че Русия и Китай са на страната на Мадуро. Те просто защитават своите инвестиции във Венецуела. Но постепенно те ще започнат да разбират, че Мадуро не може да им предложи стабилност, нито гаранции", каза Гуайдо.

Той не изключи възможността, че за смяна на съществуващия режим, ще се наложи чужда интервенция.
"Важно е да се помни, че диктаторът доброволно не може да предаде властта, след като е присвоил за себе си конституцията и е управлявал страната с помощта на заплахи и обещания.

Понякога е нужно да се окаже адекватен натиск, за да си отиде той", каза Гуайдо. "Военна операция би могла да бъде най-ефективната форма на натиск, но не на това се надяваме", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A защо Дзукабъъг не пусне снимки във Фейсбук с празните магазини във Венецуела в които няма нищо, да видим в всички, че в магазините няма нищо?
130
2
 
5
 
! Отговори
ПРАВОЗАЩИТНИК преди 5 години
...А, ТАРИКАТ-ШМЕНТАК?
129
4
 
6
 
! Отговори
ПРАВОЗАЩИТНИК преди 5 години
Не му обръщайте внимание. Един ГНОМ по-долу и от яд, че никога не може да е ***, писал ГНОМСКО-ГУЙНОНСКИ ПРОСТОТИИ! Явно е лапал нещо опикано, но е било от неговите местни гноми - той не знае даже къде е Венецуела, и не е разбрал, че неговите събратя- гноми от Венецуела избягват опиканото ... те са се хванали за ГУЙНОТО. НАЛИ ФАШКИЯ ПРИ ФАШКИЯТА ОТИВА, А, ТАРИКАТ-***?
128
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,този хитрец свали картите-иска да дойдат американците...!Американците пък ,искат нефта,дето Чавес им го взе и хич не им пука за вецуелците!За разлика от руснаците и китайците, те не плащат, а крадат!По навик!
127
1
 
11
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПАК ЗАДАВАМ ВЪПРОСИТЕ :" КОЙ Е ГУЕЙДО ; КАКВА КВАЛИФИКАЦИЯ ИМА ;КАКВО Е РАБОТИЛ В ПОЛЗА НА НАРОДА СИ; ЧИЕ ПРОИЗВОДНО Е ; ИМА ЛИ ОБЩО МЕЖДУ ГУЕЙДО-ЗАЕЦ И ЦИПРАС " ???
126
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На венецуелците вече им писна години наред да лапат вместо храна опиканите *** на Мадуро! Обаче троловете на бесепето явно биха ги лапали с удоволствие цял живот, съдейки по коментарите им!
125
4
 
17
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Не разбирам защо предателя на Венецуела, при това провъзгласил се сам за президент не е арестуван и разтрелян? Американците са ясни. Нагли бандити мразени навсякъде по света.
124
10
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БРАВО!!!ДОЛУ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ДИКТАТОР МАДУРО!
123
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма грешка на Уго Чавес, да посочи тоя полуобразован шофьор за президент..........трябваше да намери някой по-умен и по-образован вместо Мадуро!!Сега ще страдат всички венецуелци............латиноамериканска му работа!!!
122
1
 
6
 
! Отговори
Джони Деп преди 5 години
Дневниците на Рома в много хубав филм посветен на грабежа, на който са подложени латиносите и балканите.
121
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма грешка на Мадуро и службите на Венецуела............тоя Гуаидо, американския агент вече трябваше да е в някой затвор за национално предателство, заедно с подкрепящата го продажна клика латино-мафиоти!!
120
13
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Един по един бастионите на комунизма ще паднат и накрая само една бедна *** ще остане с Вагиналното Жуже отпред
119
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес кани чужда армия, утре предава майка си и баща си.............предател веднъж, предател-цял живот!!!
118
3
 
19
 
! Отговори
за Венецуела преди 5 години
Да предаваш държавата си да бъде окупирана от чужда армия, както прави Гуайдо ..........има само едно име.........национално предателство!Но Мадуро действа много меко, шофьор е бил човека, не е много умен...........и това ще му изяде главата..............я вижте в Сирия, Башар Асад или в Корея, другаря Ким чен Ун.........все възпитаници на европейски университети!!Те знаят номерата на западняците!!Наивен е тоя Мадуро............ще страда целия му народ!!
117
2
 
18
 
! Отговори
Емииии преди 5 години
Що за президент е това, който е готов да даде страната си да бъде окупирана от чужда такава????
116
4
 
24
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Обявявам се за премиер на България и чакам Русия да дойде !
115
2
 
35
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
133: Такива като Асад ли? - Лицемер, само ти ли още не знеш, че Асад е герой за нормалните сирийци и че народът му вярва и е плътно зад него. И това е така, защото Асад не се изплаши и не избяга от чуждата интервенция и тероризъм, а намери начин да защити страната и народа си с риск за своя живот и този на семейството си. Асад ще спечели всякакви нови избори в условията на всякаква нова Конституция и Западът добре разбира това, колкото и да не му харесва.
114
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във Венецуела правителството раздава помощи на най-бедните. А това ,че в магазините няма нищо е американското ембарго,А правителството откъде има такива запаси?
113
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
руснаците и китайците имат доста инвестирани милиарди там , дали ще ги оставят просто така , аз мисля че няма да ги оставят , а и вече тайно се знае че има руски войници там -Тоест, руснаците вече са отишли, но конфликта го разпалват американците?
112
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива като този ГеЙидо дето канят чужди войски да избиват собствения му народ в силните нормални и независими държави ги разстрелват за национално предателство-Такива като Асад ли?