Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!

Сурков за историческата роля на голямата политическа машина на Путин
Обновена: 12 фев 2019 10:59 | 12 фев 2019 10:51, Елка Василева
426
Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Владислав Сурков, помощник на руския държавен глава, нарече днешна Русия държава от нов тип, за която е определящо президентството на Владимир Путин, пише московският официоз "Росийская газета".

Централният печат във федерацията резюмира и коментира статия на Сурков, публикувана вчера от "Независимая газета". Авторът обособява 4 модела в развитието на руската държава - държавата на Иван Трети (смятан за обединител на руските земи, б. р.), държавата на Петър Велики, държавата на Ленин и държавата на Путин, отбелязва "Росийская газета".

Сурков описва историческата роля на "голямата политическа машина на Путин", която според автора ще определя лицето на Русия за столетие напред. Помощникът на президента смята, че в Русия е формирана ефективна държава, каквато не е имало досега, посочва "РБК".

Вестникът отбелязва, че Сурков редовно публикува материали за съдбините на руската държавност. През януари 2019 г. Сурков и самият Путин бяха включени в класацията "Глобални мислители" на списание "Форин полиси". Според това издание помощникът на руския лидер, "усъвършенствал изкуството на пропагандата", "не само е заздравил властта на Кремъл", но е съдействал и "за увеличаване на обхвата на руската дезинформация - в страната и в чужбина", изтъква "РБК".

"Главният идеолог на цяла Русия в оставка Владислав Сурков публикува наукообразен текст, целящ да докаже, че днешното политическо устройство на Русия е най-доброто, измислено от човечеството през всички векове, откакто съществува. Съвсем очаквано задачата не бе изпълнена", обобщава "Московский комсомолец", цитиран от БТА.

Идеолог от епохата на Путин, Сурков вижда бъдеще единствено в идеологията на путинизма, констатира "Ведомости" под заглавие "Сто години путинизъм".

Конкуренцията между хвалбите по адрес на действащия режим се изостря. Колкото повече наближава 2024 г., когато приключва поредният президентски мандат на Путин, призивите да се запази този режим ще звучат в Русия все по-често и все по-силно, предрича изданието, цитирано от Би Би Си.

Сурков подчертава, че в Русия може да има успех само такъв модел на властта, при който управлява върховен вожд, спечелил доверието на народа.

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков нарече статията "лично мнение" на автора й, но отбеляза, че тя е "съдържателна и дълбока", пише вестникът.

Сурков се стреми по-специално да покаже, че наред с президента познава копнежите на народа и претендира за място в най-близкото обкръжение на Путин, заключава политологът Глеб Павловски.

Колегата му Андрей Рябов нарича Сурков "бившият сив кардинал на руската политика". Според аналитика помощникът на Путин намеква със своята статия, че може да реши вътрешнополитическите проблеми на Русия "по-ефективно от сегашните управляващи". Статията е адресирана на първо място към Путин, смята Рябов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ленин и Петър Велики,са били най-големите кърволоци на българската кръв.Унищожителите на последните самоосъзнати потомци на прабългарите.
260
17
 
16
 
! Отговори
Радвам се преди 5 години
Русия е единствената страна, която успешно защитава интересите си въпреки обединените усилия на ЕС и САЩ.
259
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путинизмът ще продължи 100 години, тогава руския Гулаг ще премине от 19 от 20 век !
258
6
 
8
 
! Отговори
Радвам се преди 5 години
Хубаво е, че ги е страх от Путин.
257
3
 
3
 
! Отговори
до Зная, че преди 5 години
Нищо не знаеш и никога няма да разбереш.
256
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз нареждам Путин до Мадуро и Ердоганьо !
255
3
 
9
 
! Отговори
Зная, че преди 5 години
До 149Не сме първи в света по смъртност, а с най- ниска продължителност на живота в Европейския съюз, стига сте лъгали! В руските сайтове злорадо твърдят, че сме най бързо изчезващата нация, което и да е вярно, се дължи на ниска раждаемост и емиграция, но Тева е друго .А да си най- бедния в клуба на богатите, не е чак такава драма; нека сме реалисти и си спомним откъде тръгнахме със заплатите 3$ през 1997
254
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хоризонтът на що годе нормално съществуване на Русия се диктува от европейското желание да потребява руски петрол и газ. В момента, в който това желание се промени, Русия ще изпадне в мизерия, като тази на Венецуела днес.
253
5
 
9
 
! Отговори
Зная, че преди 5 години
До 124, както и предходния постПродължение Лениновото правителство получава от САЩ в периода 1922-24г хуманитарна помощ защото гладът е стигал до човекоядство;Сталиновото правителство 1941-45г да не говорим какви помощи е получило- има документи!Горбачовото правителство 1990-92 - помним- храни, медикаменти....И пак след десетина години велики били
252
6
 
11
 
! Отговори
Зная, че преди 5 години
В лудниците е пълно със самообявили се за велики. Видимо по незнанието на български, ти си руснак,закърмен с мантрата за величието ви. За да те броят за велика държава, трябва да си дал на света нещо повече от войни, глад, убийства, корупция, надути пропагандни лъжи, износ на мизерия и революции водещи до неуспешен строй, който за по- малко от 50 години се самосрутва. С тези претенции карате хората да ви напомнят, че в последните 100 години три пъти стигате до хуманитарни помощи (1922-24г. Прод
251
8
 
6
 
! Отговори
Моше-Йерусалим преди 5 години
Русия може да има ресурси ама няма технологии човешка ръка а и при минус 50 никой не ще да работи там.А ресурсите не се копат сами!Що китайците не са превзели Сибир ми просто щото никой не иска да живее на -50 с мечки и тигри и населеност 3-*** човека на 100км.
250
10
 
9
 
! Отговори
Голям страх преди 5 години
цари в Русия. Там практически няма опозиция. Който каже нещо против Путин или изчезва или го намират на другия ден малко отровен или застрелян. Около Путин има шепа олигарси, които лапат всичко и за обикновения руснак остава само да духа борша и да пие бояршчик. Всички избори се печелят от Путин и партията му с 85-95%. Това беше същото в България по времето на Бай Тошо.
249
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Улянов Ленин е бездетен, сифилитичен хомосексуалист. Защо сравняват Путин с него? Това е обида!
248
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си царува там в азиатската провинция, но с нас да не се занимава. Дали сме им религия и писменост, хора сме ги направили, а те са неблагодарници. Да стоят настрана и да не си пробутват куклите като Радев и Нинова.
247
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Путин! Истински държавник!
246
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руския султан.
245
9
 
10
 
! Отговори
Реалността преди 5 години
Добре, ако Путин искаше силна Русия на първо място преди всичко трябваше да нахрани руснака и да му осигури работа. После вече въоръжаване и т.н. Но Путин не прави това. Обогатяват се единствено олигарсите и кръгът около него. Народът мизерства в огромна държава с неизчерпаеми природни ресурси!! Всеки от дете до старец в Русия се пита ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО??
244
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е мизерия!
243
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин защитава руските интереси и не прави ниски поклони на САЩ и Англия.
242
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мизерията в Русия е нечувана и тепърва ще се задълбочава.