Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!

Сурков за историческата роля на голямата политическа машина на Путин
Обновена: 12 фев 2019 10:59 | 12 фев 2019 10:51, Елка Василева
426
Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Владислав Сурков, помощник на руския държавен глава, нарече днешна Русия държава от нов тип, за която е определящо президентството на Владимир Путин, пише московският официоз "Росийская газета".

Централният печат във федерацията резюмира и коментира статия на Сурков, публикувана вчера от "Независимая газета". Авторът обособява 4 модела в развитието на руската държава - държавата на Иван Трети (смятан за обединител на руските земи, б. р.), държавата на Петър Велики, държавата на Ленин и държавата на Путин, отбелязва "Росийская газета".

Сурков описва историческата роля на "голямата политическа машина на Путин", която според автора ще определя лицето на Русия за столетие напред. Помощникът на президента смята, че в Русия е формирана ефективна държава, каквато не е имало досега, посочва "РБК".

Вестникът отбелязва, че Сурков редовно публикува материали за съдбините на руската държавност. През януари 2019 г. Сурков и самият Путин бяха включени в класацията "Глобални мислители" на списание "Форин полиси". Според това издание помощникът на руския лидер, "усъвършенствал изкуството на пропагандата", "не само е заздравил властта на Кремъл", но е съдействал и "за увеличаване на обхвата на руската дезинформация - в страната и в чужбина", изтъква "РБК".

"Главният идеолог на цяла Русия в оставка Владислав Сурков публикува наукообразен текст, целящ да докаже, че днешното политическо устройство на Русия е най-доброто, измислено от човечеството през всички векове, откакто съществува. Съвсем очаквано задачата не бе изпълнена", обобщава "Московский комсомолец", цитиран от БТА.

Идеолог от епохата на Путин, Сурков вижда бъдеще единствено в идеологията на путинизма, констатира "Ведомости" под заглавие "Сто години путинизъм".

Конкуренцията между хвалбите по адрес на действащия режим се изостря. Колкото повече наближава 2024 г., когато приключва поредният президентски мандат на Путин, призивите да се запази този режим ще звучат в Русия все по-често и все по-силно, предрича изданието, цитирано от Би Би Си.

Сурков подчертава, че в Русия може да има успех само такъв модел на властта, при който управлява върховен вожд, спечелил доверието на народа.

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков нарече статията "лично мнение" на автора й, но отбеляза, че тя е "съдържателна и дълбока", пише вестникът.

Сурков се стреми по-специално да покаже, че наред с президента познава копнежите на народа и претендира за място в най-близкото обкръжение на Путин, заключава политологът Глеб Павловски.

Колегата му Андрей Рябов нарича Сурков "бившият сив кардинал на руската политика". Според аналитика помощникът на Путин намеква със своята статия, че може да реши вътрешнополитическите проблеми на Русия "по-ефективно от сегашните управляващи". Статията е адресирана на първо място към Путин, смята Рябов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то в русия освен официози друго няма. Там не се допускат опозиционни медии, а ако някой се опитра да пише нещо в разрез с всеобщите хвалби го застрелват като куче. Сетете се за Ана Политковска...
240
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знаете и това, че всеки четвърти на възраст под 35 години в Екатеринбург е спинозен наркоман. Руската министърка на здравеопазването си го призна в ефир!
239
7
 
8
 
! Отговори
БСП=ДПС=Евророма преди 5 години
Овцете искат овчар.
238
4
 
10
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Чефо,какво общо има лидерството в България ,с това в Русия?Нищо!Тук и комунист,и съдия,и адвокат,и професор,и цар,и пожарникар бяха начело и ги направихме на бъзе и коприва!В Русия и обезяна да сложат начело,пак ще я обявят за политик номер 1 в света!Мащаба,Чефо...и нефт и газ определят ВСИЧКО за величието!
237
11
 
15
 
! Отговори
Чефо преди 5 години
Дай Боже и в България такъв вожд и водител на загниващата ни нация!Имаме нужда не от 100 , а от 200 години такъв ръководител с такова управление, за да пребъде България велика и силна, така както преди векове!Лошата карма е към края си и ще изплуваме! В България най-вероятно вече е роден такъв лидер като Владимир!
236
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин върна старата руска традиция да се пие битова химия и козметика, той се бори за запазване на изконните руски ценности.
235
14
 
24
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Истината е, че Путин следва интересите на Русия, не на САЩ. Създаде силна държава, която внася респект у всички.
234
7
 
11
 
! Отговори
До Да живее преди 5 години
Да, обаче техноимпексанизмът изпрати отрочето на техноимпексаджийката не в матушка Русия, а в гнилия САЩ.
233
13
 
12
 
! Отговори
Русомраз преди 5 години
Така е, мястото на Путин е до Ленин!В мавзолея и хоризонтиран!
232
11
 
12
 
! Отговори
Да живее преди 5 години
Да здраствует -Путинизъм. Да живее Технимпексизъмът и Грипенизъмът.
231
9
 
11
 
! Отговори
путларах акбар преди 5 години
азиатски цености и руска култ-ураааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
230
12
 
12
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
"Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики,"...изброените са мъртви...Путин кога ще го балсамират..ха.ха
229
12
 
9
 
! Отговори
По-скоро преди 5 години
В момента тече ремонт на Мавзолея. Сега е момента Путин да влезе там. Колкото по-скоро, толкова по-добре за обикновените руснаци. Ако може още утре да го балсамират.
228
10
 
9
 
! Отговори
Рубашка преди 5 години
Хи-хи, руският Гьобелс превъзнесъл руския Хитлер.
227
10
 
7
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До Крим не е руски,Брех тези 140 народа "под руско иго"! Научил си една цифра и само нея дъвчиш! Айде изброй ми поне 1/4 от тези 140 народа, тоест ,понеже е възможно да не можеж да смяташ, ще ти кажа точна боройка- 35!
226
3
 
2
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
ха-ха-ха
225
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майтапчии.
224
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има научни доказателства от руската академия на науките че при здрачаване а и при разсъмване около плешивото теме на джуджето се появявал ореол нямащ аналог.
223
9
 
19
 
! Отговори
Аха преди 5 години
До Ленин няма ли да му е студено ?!
222
10
 
17
 
! Отговори
Жеков преди 5 години
Какво ли ще родят путинизма и курнелизма ?!!!