Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!

Сурков за историческата роля на голямата политическа машина на Путин
Обновена: 12 фев 2019 10:59 | 12 фев 2019 10:51, Елка Василева
426
Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Владислав Сурков, помощник на руския държавен глава, нарече днешна Русия държава от нов тип, за която е определящо президентството на Владимир Путин, пише московският официоз "Росийская газета".

Централният печат във федерацията резюмира и коментира статия на Сурков, публикувана вчера от "Независимая газета". Авторът обособява 4 модела в развитието на руската държава - държавата на Иван Трети (смятан за обединител на руските земи, б. р.), държавата на Петър Велики, държавата на Ленин и държавата на Путин, отбелязва "Росийская газета".

Сурков описва историческата роля на "голямата политическа машина на Путин", която според автора ще определя лицето на Русия за столетие напред. Помощникът на президента смята, че в Русия е формирана ефективна държава, каквато не е имало досега, посочва "РБК".

Вестникът отбелязва, че Сурков редовно публикува материали за съдбините на руската държавност. През януари 2019 г. Сурков и самият Путин бяха включени в класацията "Глобални мислители" на списание "Форин полиси". Според това издание помощникът на руския лидер, "усъвършенствал изкуството на пропагандата", "не само е заздравил властта на Кремъл", но е съдействал и "за увеличаване на обхвата на руската дезинформация - в страната и в чужбина", изтъква "РБК".

"Главният идеолог на цяла Русия в оставка Владислав Сурков публикува наукообразен текст, целящ да докаже, че днешното политическо устройство на Русия е най-доброто, измислено от човечеството през всички векове, откакто съществува. Съвсем очаквано задачата не бе изпълнена", обобщава "Московский комсомолец", цитиран от БТА.

Идеолог от епохата на Путин, Сурков вижда бъдеще единствено в идеологията на путинизма, констатира "Ведомости" под заглавие "Сто години путинизъм".

Конкуренцията между хвалбите по адрес на действащия режим се изостря. Колкото повече наближава 2024 г., когато приключва поредният президентски мандат на Путин, призивите да се запази този режим ще звучат в Русия все по-често и все по-силно, предрича изданието, цитирано от Би Би Си.

Сурков подчертава, че в Русия може да има успех само такъв модел на властта, при който управлява върховен вожд, спечелил доверието на народа.

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков нарече статията "лично мнение" на автора й, но отбеляза, че тя е "съдържателна и дълбока", пише вестникът.

Сурков се стреми по-специално да покаже, че наред с президента познава копнежите на народа и претендира за място в най-близкото обкръжение на Путин, заключава политологът Глеб Павловски.

Колегата му Андрей Рябов нарича Сурков "бившият сив кардинал на руската политика". Според аналитика помощникът на Путин намеква със своята статия, че може да реши вътрешнополитическите проблеми на Русия "по-ефективно от сегашните управляващи". Статията е адресирана на първо място към Путин, смята Рябов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе, ***. Тебе и в центъра на цивилизацията да те сложат, пак ще си същия гьон.
200
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Името на този човек казва всичко.
199
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-хаааа... 8 милиарда оборот!!! Тоест 16 милиона ушaнки ще похарчат средно по 500 долара, чувате ли се?!
198
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 191След 30 години американско партньорство България е първа по смъртност в света и бедна като бедстваща африканска държава.След 30 години американско партньорство Лукойл, Булгаргаз, Булгартабак, Нефтохим, Лафка, Виваком са руски.Рускиня е и директор на американските ТЕЦ.Името й е Евгения Юриевна Радионова.Да не би тези американски ТЕЦ да са руски офшорки а?КТБ беше клон на руската ВТБ.ТЕЦ Варна е на руския агент Доган.Който е с Русия мизерства.Ние го потвърждаваме.
197
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
202- ТОВО КОЕТО СИ ПРОЧЕЛ СИ ГО НЕ РАЗБРАЛ ИЛИ НЕКОРЕКТНО ГО ПОДНАСЯШ- МИН ЗАПЛАТА 280ЛВ, СРЕДНА ПЕНСИЯ 343 ЛВ- ПОСОЧЕНОТО ОТ ТЕБ СА СРЕДНИТЕ ЗАПЛАТИ. А СЕГА ВЛЕЗ В РОССТАТ И ВИЖ КОЛКО % РАБОТЯТ НА МИН ЗАПЛАТА. ТОВА КОЕТО ЗАПОМНИХ Е ЧЕ НАЙ ДОБРОТО ПЛАЩАНЕ Е ОКОЛО 2000ЛВ.
196
5
 
11
 
! Отговори
Цитат от трол преди 5 години
"За 2019 Турция очаква 8 милиарда евро оборот от руски туристи."Доста глупави опорки ви пуска другаря Кутев. Явно се е подпукал от рано с Боярашник завалията...Абе празни червени кратуни, тя цялата бедна руска популация да мине през Турция не може да направи 8 милиарда оборот.
195
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До обективенАло Пинко, събуди се!Земята вика Пинко, Земята вика Пинко!Пинко минималната заплата в Рашка е 280лв.
194
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вагоните в метрото ежедневно ли ги ползваш?На третата метролиния ще са Сименс, впрочем.
193
7
 
3
 
! Отговори
nekoi si преди 5 години
sled 30 godishno partniorstvo s SASHT - balgaria ot 9 milona sega e 6 milona - armiata e po zle i ot policiata - ikonomika nikakva - obrazovanie afrikansko , zdraveopazvane gola voda : da prodalzavam li da izbroiavam dostoinstvata na krivo razbranata demokracia
192
8
 
10
 
! Отговори
dp преди 5 години
От диктатура на пролетариата напред към диктатура на путариата, LOL.
191
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
обективен, ако питаш статистиката (като в твоя случай), всичко можеш да изкараш, включвай и изключвай каквото си поискаш.
190
3
 
6
 
! Отговори
X преди 5 години
Новината гласи, че *** сменя Ленин за 100 г. А чичко Ленин, къде ще преместят тепърва ще видим и трепнем...
189
11
 
8
 
! Отговори
обективен преди 5 години
До всички коментиращи заплащането в Русия малко данни за да не пишете глупости Най-ниска е заплатата в Северен кавказ 26 251р или 346,776? следван от Приволжки окръг 30 703р или 406,28? впо -голямата част на Русия след данаците заплатата е 36 993р или 489,51? а във финансовия сектор заплатата е 87 991р или 1164,36? в добивната промишленост е 70 839р или 937,39? и така нататък това е при курс 75,57 р за 1? и сега да ви питам какви са заплатите в отделните райони в България изключвам София
188
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много жидо-бендеровщина се е събрала днес. Явно дълго ще боли за Крим !
187
6
 
10
 
! Отговори
До 200 преди 5 години
До АнонименАбе, момче...пий си хапчетата.Залаам си лявата ръка, че дори не си и стъпвал в Русия...но защитаваш, все едно ти е родина (каквато я и приемаш, всъщност).Ти, нещо произведено в Русия изобщо ползваш ли в ежедневния си живот?
186
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Иван100 години путлеризъм, 1000 години империализъм и робски тъпизъм!
185
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото по-далеч от Русия, толкова по-близо до цивилизацията. Русопоклонничеството е висша форма на зaтъпяване...
184
1
 
6
 
! Отговори
Do 188 преди 5 години
До АнонименОф...къде ви намират такива, бе?!!!Ти, дали имаш завършен 8ми клас?
183
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само с помпане на петрол и теманета пред вожда няма да стане. Ще се наложи и да се научат да произвеждат нещо, освен лосион за вана.
182
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 30 години американско партньорство България е първа по смъртност в света и бедна като бедстваща африканска държава.Цели две години ли не ви смениха листчетата? Съвсем са ви изоставили.