Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!

Сурков за историческата роля на голямата политическа машина на Путин
Обновена: 12 фев 2019 10:59 | 12 фев 2019 10:51, Елка Василева
426
Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Владислав Сурков, помощник на руския държавен глава, нарече днешна Русия държава от нов тип, за която е определящо президентството на Владимир Путин, пише московският официоз "Росийская газета".

Централният печат във федерацията резюмира и коментира статия на Сурков, публикувана вчера от "Независимая газета". Авторът обособява 4 модела в развитието на руската държава - държавата на Иван Трети (смятан за обединител на руските земи, б. р.), държавата на Петър Велики, държавата на Ленин и държавата на Путин, отбелязва "Росийская газета".

Сурков описва историческата роля на "голямата политическа машина на Путин", която според автора ще определя лицето на Русия за столетие напред. Помощникът на президента смята, че в Русия е формирана ефективна държава, каквато не е имало досега, посочва "РБК".

Вестникът отбелязва, че Сурков редовно публикува материали за съдбините на руската държавност. През януари 2019 г. Сурков и самият Путин бяха включени в класацията "Глобални мислители" на списание "Форин полиси". Според това издание помощникът на руския лидер, "усъвършенствал изкуството на пропагандата", "не само е заздравил властта на Кремъл", но е съдействал и "за увеличаване на обхвата на руската дезинформация - в страната и в чужбина", изтъква "РБК".

"Главният идеолог на цяла Русия в оставка Владислав Сурков публикува наукообразен текст, целящ да докаже, че днешното политическо устройство на Русия е най-доброто, измислено от човечеството през всички векове, откакто съществува. Съвсем очаквано задачата не бе изпълнена", обобщава "Московский комсомолец", цитиран от БТА.

Идеолог от епохата на Путин, Сурков вижда бъдеще единствено в идеологията на путинизма, констатира "Ведомости" под заглавие "Сто години путинизъм".

Конкуренцията между хвалбите по адрес на действащия режим се изостря. Колкото повече наближава 2024 г., когато приключва поредният президентски мандат на Путин, призивите да се запази този режим ще звучат в Русия все по-често и все по-силно, предрича изданието, цитирано от Би Би Си.

Сурков подчертава, че в Русия може да има успех само такъв модел на властта, при който управлява върховен вожд, спечелил доверието на народа.

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков нарече статията "лично мнение" на автора й, но отбеляза, че тя е "съдържателна и дълбока", пише вестникът.

Сурков се стреми по-специално да покаже, че наред с президента познава копнежите на народа и претендира за място в най-близкото обкръжение на Путин, заключава политологът Глеб Павловски.

Колегата му Андрей Рябов нарича Сурков "бившият сив кардинал на руската политика". Според аналитика помощникът на Путин намеква със своята статия, че може да реши вътрешнополитическите проблеми на Русия "по-ефективно от сегашните управляващи". Статията е адресирана на първо място към Путин, смята Рябов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много важно!Кой го интелесува?
280
5
 
5
 
! Отговори
66 преди 5 години
Велика държава, велик президент.
279
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Петър Велики пътувал с неговият кораб когато видял как военен кораб потъва и моряците му се давят.Той скочил и спасил много от тях,но се раболял от пневмония и така починал.Кой ли от днешните политици би постъпил така?
278
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чеченецът Асланбек Дудаев по баща по известен днес като Владислав Сурков по майка рускиня произхожда от учителско семейство и е най-интелигентният член на бандата на Путин (ОПГ Путина) . Смяната на името е дело на майка му която като всяка рускиня е яла бой от мъжа си и е избягала с детето в родното си село в Русия. Теорията на Сурков много наподобява тази на Хитлер за райховете, само че Сурков говори за 4-ти райх на Путин докато в Германия стигнаха до едва 3-ти райх.
277
6
 
3
 
! Отговори
Време е за мавзолей преди 5 години
Мда..На *** му е време да влезе в мавзолей.
276
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Криптата в която е монтиран Ленин е много малка, ако там монтират и Путин няма да има място за любопитните зяпачи на *** трупове. Затова най-вероятно Ленин ще бъде демонтиран от мавзолея и закопан в гроб близо до Сталин отстрани вдясно от мавзолея на Чевьоннъй площад па балхарский либо Краснъй площад па руский.
275
7
 
5
 
! Отговори
niki преди 5 години
А кога ще го слагат мумифициран при Ленин да си лежат спокойно?
274
7
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
стогодишен райх - доста скромно. то хилядагодишния издържа десетина години и тоя няма да го бъде...
273
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на ПУТИН!
272
13
 
12
 
! Отговори
вгето преди 5 години
елцин докара русия до прах и пепел .нито армия нито икономика нито фабрики и завади той разруши всичкото хубава руснаците нямаха достойнство нито чест. путин това всичко двигна до върха сега русия си защитава своите интереси.руснаците сега най много в света отиват на чужбина курорти купуват масови имоти в чужбина.я ми кажете какво му е лошото на путин.много детните деца получават стипелия по 6.х руб това са около сто долара.
271
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига сте ни занимавали с тая азиатска империя. Да си пият там шампоаните....
270
13
 
10
 
! Отговори
Реалностащ преди 5 години
Тоя придворен гъзоблизец няма и идея колко е прав ....Какво общо имат Ленин и Петър първи я мда. ааа И двамата подписват капитолация на русия губят Крим фалират страната хващат сифилис и умират от простуда ...Путин точно на там е тръгнал
269
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
288 кажи го на Чингис Хан (((
268
15
 
14
 
! Отговори
Защо Обичам Путин ? преди 5 години
Колкото по-дълго е Путин на власт, толкова по-скоро Империята на злото ще отиде в небитието.Когато я няма Русия, светът ще стане едно по-хубаво място за живеене-
267
12
 
15
 
! Отговори
Остап Бендер преди 5 години
Няма нищо общо между Ленин и Путин.Първия ликвидира Руската империя,православието и патриотизма.Путин последователно ги възтановява от развалините,останали след най големите предатели в историята на човечеството-Горбачов и Елцин.Да е жив и здрав да си изпълни мисията.
266
13
 
19
 
! Отговори
до Анонимен 286 преди 5 години
Който е тръгвал срещу Русия рано или късно е губел. Русия е велика страна с президент работещ за нея.
265
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нас ни чака 100 години бойковизъм. НЯМА такава държава.
264
4
 
11
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
А дано да е и повече от 100 години този "путинизъм"!
263
4
 
12
 
! Отговори
Селянинът с колелото преди 5 години
Дрън-дрън! Докато е на власт, всеки е велик. Има място в историята, но с какъв знак, времето ще покаже. Спомнете си Горбачов, Хрушчов и други от сорта. Е, да, ако беше Елцин, Русия да се е разпаднала вече, за добро или зло.
262
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100 години путинизъм и Русия ще навлезе в каменната ера...Путин&Со отдавна си пишат на листчета, а откачени мужици чупеха айфони и таблети, защото били творение на Дявола !