Путин: Разположат ли САЩ ракети в Европа, Русия ще отговори!

Някои ракети може да достигнат Москва за 10-12 минути
20 фев 2019 14:25, Елка Василева
411
Путин: Разположат ли САЩ ракети в Европа, Русия ще отговори!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Русия ще предвиди огледални и асиметрични мерки, ако САЩ разположат в Европа ракети със среден и малък обсег. Това заяви руският президент Владимир Путин в годишното си послание към Федералното събрание, предаде ТАСС.

"Вече съм казвал и искам да повторя, Русия няма намерение, това е много важно и го повтарям специално, Русия няма намерение първа да разполага подобни ракети в Европа. Ако пък те наистина бъдат произведени и доставени на европейския континент, а САЩ имат такива планове, поне не сме чули изявления в обратния смисъл, това рязко ще изостри ситуацията в сферата на международната сигурност, ще създаде сериозни заплахи за Русия. Защото за някои класове от тези ракети времето, за което биха долетели до Москва, може да достигне 10-12 минути. Точно това е много сериозната заплаха за нас. В такъм случай ще бъдем принудени, искам да подчертая - именно принудени, да предвидим огледални и асиметрични действия", каза Путин.

Още по темата

Икономиката и социалните въпроси са във фокуса на годишното обръщение на руския президент.

Семействата с три и повече деца в Русия ще могат да получават от федералния бюджет по 450 хиляди рубли за погасяване на ипотечен кредит, заяви Путин, цитиран от ТАСС и БТА.

Тази допълнителна мярка в подкрепа на многодетните семейства ще бъде въведена с оглед стабилната макроикономическа ситуация в Русия и нарастващите доходи на държавата, отбеляза Путин.

"Хората не можеш ги излъга, те остро усещат лицемерието, неуважението към себе си и всяка несправедливост. За хората е от значение какво се прави реално и как това подобрява живота им, живота на семействата им, и то не след време, а сега", заяви държавният глава.

Путин подчерта: "Не бива да повтаряме грешките от минали десетилетия и да чакаме пришествието на комунизма, трябва сега да променяме ситуацията към по-добро". Дейността на изпълнителната власт на всички равнища трябва да бъде добре съгласувана, съдържателна, енергична - и руското правителство трябва да дава тон, добави президентът.

Руският лидер предложи от 1 януари 2020 г. помощите за първо и второ дете да бъдат увеличени, като достигнат двойния размер на жизнения минимум. Той изрази убеденост, че през 2023-2024 г. в страната ще бъде възстановен естественият прираст на населението.

Държавните и общинските служители, заети в социалната сфера, не бива "никога да допускат високомерно отношение, неуважение към гражданите - нито с думи, нито с действия", подчерта в посланието си Владимир Путин.

Това е 15-ото годишно обръщение на Владимир Путин. За втора поредна година то не е в Кремъл, този път темите не бяха обявени предварително.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре Боби - Крим е Руски,това ли те вълнуваА вълнува ли те факта че офицално в ООН(и не само) САЩ е гаранта на световния мир, и като такъвима за задължение да не допуска военна интервенция БОБИРусия Боби съвсем няма такива задължения
228
7
 
20
 
! Отговори
До Анонимен 264 преди 5 години
На Окинава има американски бази, но е японска територия. Виж, Гуам го цапардосаха.Вземи да прочетеш нещо за "американския щат Хавай". Имало едно време цивилизованоХавайско кралство. После американците го АНЕКСИРАЛИ. Същите тези, дето сега газ пикаят срещу Русия, че си върна изконно руската територия Крим, спечелена за Империята след победите на княз Потемкин, узаконена с указ на Екатерина Велика. В съседство се били Дикие степи, а по-нататък - Малороссия. В Крим е пролята много руска кръв!
227
9
 
4
 
! Отговори
Драги г-н Президен преди 5 години
т Путин,Когато разместиш 5 дивизиона ракети на картатаДивизионите остават пак 5
226
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има - русофилските са такива
225
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
266 ти ОТ 70 - ГОДИНИ ги чакаме пък те не искат
224
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И БОБИ ПРЕДЛАГАМ ДА ЕМИГРИРАШ В РУСИЯ,ОТ СТРАНАТА НА ГУБЕЩИЯ.ТОГАВА ВСИЧКО КОЕТО КАЗВАШ ЩЕ ИМА НЯКЪВ СЛАБ СМИСЪЛ
223
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"КУБА КАКТО ЗНАЕШБОБИ Е ДРУГА ИСТОРИЯ"Да поговорим за ИСТОРИЯТА на Япония, Остров ХАВАИ, ГРЕНАДА, Филипините, Панама да продължавам ли?(Германия я обсъдихме)пп Да не забравя Косово и най-голямата американска база в региона
222
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
26хх Сигурно се гордееш със себе сиБраво
221
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ МОГА ДА ГО КАЖА ПО-ДОБРЕ И ЗАТОВА ЩЕ НАТЪРТЯ:Едни и същи болни хора пишат, че:1. САЩ са окупирали Германия, имат осем бази и не им връщат златото и;2. САЩ плащат 1.5 милиарда долара само за Рамщайн.Не знам, с Г3 си ли мислите като пишете?В ДОПЪЛНЕНИЕ: ИГРАЕТЕ ОТ СТРАНАТА СПЕЧЕЛИЛА ВСВ И СТУДЕНАТА ВОЙНА. ПО ДОГОВОР САЩ ТРЯБВА ДА СА ТАМ. ДРУГОТО Е FAKE NEWS
220
2
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 244 преди 5 години
Средновековния, съветвам те да гледаш всеки ден руска ТВ. Все нещо ще ти достигне до онова място, което сега е пълен вакуум. Много сте ми смешни! Никой не се интересува от Бразилия, Мексико, Виетнам, Индия, Нигерия, всички сте се вторачили в Русия! Колкото и да се блещите, необеобятността не може да възприемете! Никой не може!Тук сте само няколко драскача.Ясни са мотивите ви - едни са графомани, други си мразят по принцип и търсят обект, трети усещат, че не сме си платили дълга към Освободителя
219
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонименБОБИ....ДРУГАРЮ,ОТ 100км ЛИЧИ ЧЕ СИ ВИЖДАЛ АРМИЯ САМО НА КАРТИНКА;Да се запознаем, Фазан, служих 1,5 годиниХимически Войски ОЗ горе долу това пише във воената ми книжкаВ Плевен докато ни обучаваха на всичкото отгоре бях и в парадната рота винаги си ходих в отпуск по различно време от моите колеги ясно защо на всеки празник си заетТака че поназнайвам малко или много от това какво е Казарма и Армия
218
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОБИ....ДРУГАРЮ,ОТ 100км ЛИЧИ ЧЕ СИ ВИЖДАЛ АРМИЯ САМО НА КАРТИНКА;БРОЯ ДОПУСКАНИ ИЗЦЕПКИ НА ВОЕНЕН ПАРАД, ПРЕД ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ ,ПО УСТАВ Е = 0
217
1
 
1
 
! Отговори
До 243 преди 5 години
Препоръчах Ви литература, и изгледайте филмът "Срив" (на БГ може и да е Колапс) там се разкриват едни много интересни данни и графики нефт, дадени и от САЩ геолози и доклади, които се поръчват от Пентагона.Много неща обясняват и филма, и книгите.Искрено се надявам информацията в тях да не е вярна, от друга страна нещата си идват на мястото със Сирия, Ирак, Венецуела.Дали е достоверна информацията, всеки сам преценява за себе си?
216
0
 
2
 
! Отговори
Ххл преди 5 години
РАЗКАЖИ ИМ ИГРАТА... - ГЛЕДАЙ КАК СЕ ПРАВИ....
215
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Путин: Разположат ли САЩ ракети в Европа, Русия ще отговори!Отговорът ще бъде унищожителна анимация с отвратително качество."Знаеш ли кой е дядото на съвремените ЯРС и Топол междуконтинентални ракети? СС-20 Сабер или РТ-21М Пионер1976 година първите от тези ракети с обсег 5000км започват да се двиижат из горите в Соц източна европанеоткриваеми за тогавашните системи и 15 мин след команда за пуск Лондон щеше да бъде изпепеленДори само това да възстановят ще е МНОГО СТРАШНО
214
1
 
1
 
! Отговори
Бонобо до Изгърбич преди 5 години
Уикипедист? Момче, в Щатите един много неглупав човек се изцепи и ме нарече "Walking Encyclopedia Britannica". Признавам, стана ми приятно - човекът не беше случаен, беше направил федерална програма за децата в рисково състояние. Уикипедията наричам "Енциклопедия на бедните", т.е на тези, които нямат едновремешни книжни. Аз започнах живота си с "Братя Данчови", когато бях на 4 години. После всеки месец идваше БСЭ и я излапвах. Научих готиката от Майерс. В уикито има добри справки, полезна е.
213
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕлиЕли, за какви ресурси става въпрос? Защото САЩ от един месец са най-големият производител на нефт и първата държава прескочила границата от 12 милиона барела произведени на ден. Очакванията са до началото на 2020 година да прескочат и границата от 13 милиона барела на ден, до 2022 година САЩ ще са нетен износител на нефт и то без да ламтят за нови територии като агресора Русия.
212
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОБИ, ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ БЕ:С РУСКИЯ ПАЗАР НА ОРЪЖИЕ ЗА НАС Е СВЪРШЕНО, КОЛКОТО И ТОВА ДА НЕ Е ДОБРЕ.НИКОЙ НЕ МУ СПОРИ ЗА КАЧЕСТВОТО, НО САЩ ЯСНО ТИ КАЗАХА НЕ ТОЛЕРИРАТ ОРЪЖЕЙНИ СДЕЛКИ С РУСИЯ
211
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Боби"Руското оръжие се прави от най-съвременни материали по най-модерни технологии"Не става дума за материалознаниеЕто гледам филм за ТОР-М2 системата. Показват завода където се прави електрониката - руски знойни лелки лепят по допотопни платки разни кабели и други елементи.Маа му стара лично съм виждал робот(сименс) в България да нарежда дънна платка за ГПС устройство за кола за секундиЕ да де но при ГЛОБАЛНА война руски лелки ще има и поялник има а консумативи за робот ще има ли?
210
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ МОГА ДА ГО КАЖА ПО-ДОБРЕ И ЗАТОВА ЩЕ НАТЪРТЯ:Едни и същи болни хора пишат, че:1. САЩ са окупирали Германия, имат осем бази и не им връщат златото и;2. САЩ плащат 1.5 милиарда долара само за Рамщайн.Не знам, с Г3 си ли мислите като пишете?В ДОПЪЛНЕНИЕ: ИГРАЕТЕ ОТ СТРАНАТА СПЕЧЕЛИЛА ВСВ И СТУДЕНАТА ВОЙНА. ПО ДОГОВОР САЩ ТРЯБВА ДА СА ТАМ. ДРУГОТО Е FAKE NEWS