Скандал в руския "Стани богат": Верни отговори срещу процент!

Водещият и гостът, въвлечени в случката, са отстранени
20 фев 2019 08:40, Елка Василева
94

Шумен корупционен скандал разтърси руското издание на "Стани богат". Главният редактор на шоуто, което в Русия се излъчва под името "Кой иска да стане милионер?", беше обвинен, че е предложил сделка на участник по схемата "верните отговори срещу процент от печалбата", съобщи Bulgaria ON AIR.

Действието се развива през ноември, но скандалът гръмна преди няколко дни. Участници в "Стани богат" са легендарният Александър Друз – популярен състезател в друга подобна игра - "Какво, къде, кога", и негов съотборник.

Двамата играят впечатляващо и стигат до последния въпрос за 3 милиона рубли или около 40 000 евро. Въпросът "С коя фигура в шахмата се обявява мат на Легал?" се оказва препъникамък.

Участниците избират отговор "цар" вместо правилния "кон". И това ги лишава от голямата награда. Впоследствие редакторът на предаването Бер разкрива в своя блог, че Друз му е предложил корупционна схема. И така отваря Кутията на Пандора.

Следват взаимни обвинения, а Бер публикува в интернет записи, за които се твърди, че са от телефонни разговори с участника в телевизионната игра.

Главният редакторът твърди, че е решил да устрои капан на нечестните участници и сменил пет въпроса преди предаването. Самият играч пък е категоричен – схемата е предложена от Иля Бер.

След разразилия се скандал от руския "Първи канал" обявиха, че двамата замесени ще бъдат отстранени, а спечелената сума няма да бъде разпределена.

Вижте видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мат с Цар(((( и това им е елита (((
38
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като бях на 6 години се оправях по добре от повечето учасниците на( къде какво кога ) а хем и не знаех руски ... Не съм гений определено Просто това е нивото на руснака много ниско
37
10
 
11
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
Винаги когато имам възможност гледам руското "Какво, къде, кога". Истинско удоволствие е да виждаш интелигентни разсъждаващи играчи. Въпросните двама са от висшия ешалон на участващите в тази игра. Абсурд е да се предположи, че ще си плюят на изграденото си с години име и да влязат в такава схема. Гледайте някое издание на "Какво, къде, кога" - там са отговаряли на къде, къде по-сложни въпроси, играят за тръпка, не за пари..
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой иска да стане милионер, а наградата 40 000Евро!?Милионер в рубли!Хахаха
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
расия марасия. Но реално са минали покрай византия Монголски ка,тун
34
0
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПИПАНЕ НА ОЧИЛАТА ОТ ВОДЕЩИЯ ЗНАЧИ ОТГОВОР АЕДНО ПОЧЕСВАНЕ ОТГОВОР БЕДНО ПИТАНЕ СИГУРЕН ЛИ СИ ОТГОВОР ВЕДНО НАВЕЖДАНЕ НАПРЕД ОТГОВОР Г :D ПРИ ДРУГ УЧАСТНИК ДРУГИ ПРАВИЛА :D
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия ***,аци руснаците играят и с два жокера 50/50 патерица за умствено непълноценен народ ((((
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мат с цар браво бе ... Последен въпрос с уж умни играчи ....Верно руснаците са много глупаво племе
31
7
 
12
 
! Отговори
Минута е много преди 5 години
Не знам дали забелязахте, но в тяхната версия има 4-ти жокер (Х2) - дава се право на втори отговор, ако първият е бил грешен, като в американската, оригинална версия са експериментирали и с други жокери.Въобще тукашният вариант е закостенял, безсмислено усложнен при нищожни суми и този с турковидната фамилия (Билял е турско име) се гаври с участниците и това му доставя очевидно удоволствие.
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руска Империя - Те някои българи не знаят, че има разлика между Руссия и Россия, ако кажеш, че си россиянин, значи, че си гражданин на Россия. Ако кажеш, че си русский, значи, че си руснак. Руссия е само Русия, а Россия е вече там с всички федеративни субекти, т. е. РФ. И едно време е била Российская Империя, а не Русская империя. Затова няма никакво значение кой какъв е бил по народност, това е модела на Византия, важно е да си православен, а не от какъв етнос си. На това се крепи Византия.
29
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не някаква изненада за там. Цялата държава се крепи на това. Мошенниките Гогол ги е описал.
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас този въпрос щеше да е за 1000 лева макс!
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не питат с коя фигура се прави мата, а коя прави последния ход!.Последният ход прави фигурата която обявява шах. След обявяване на шах заплашените цар има право на един ход. Ако царят няма къде да се измъкне или да вземе фигурата(той или с друга фигура) даваща шах играта свършва. Да дадеш шах с царя е равно на самоубийство.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В предаванията по света се дават много по-големи суми, въпросите са по лесни и обстановката не е напрегната. И има уважение към участниците.
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всички български предавания, там гласът на България и т. н., водещите се подиграват с участниците. Това ли е целта на тези предавания, някой никому неизвестен по Света водещ да ти се подиграва?
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руското предаване е като българското1. Не дава голяма крайна сума.2. Сумата с която започвате е някаква смешна.3. Въпросите са някак трудни.4. Водещият сякаш ти се подиграва, и сякаш това не е забавно предаване, а някакво мъчение там.5. Винаги се оставя с впечатление, че си някакъв много глупав, а водещият е някакъв много умен.
23
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1Пирогов е етнически Беларус не е руснак 2 Менделеев е покръстен Еврейн 3Попов ? измисли радиото две години след Маркони ((((
22
4
 
2
 
! Отговори
Ех ,,умници"мла преди 5 години
,,Професори" ,някой знае ли какво е ,,Мат на Легал"/1750година/ и кой е Александър Друз ? Питайте мама и тате за ТВ играта ,,Какво,къде,кога"-нямаше тогава ,,чичко Гугъл"
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това често се случва защото ако зад Царя стои царицата на пример ,то царицата ти дава шах ,въпреки ,че си местил царя!.Видно е, че халхабер си нямаш от шахмат. Ако ми дадеш шах с царя, след това аз съм на ход и ти го взимам след което играта свършва ако ще и девет царици да са ти пазили царя.
20
3
 
5
 
! Отговори
Веско преди 5 години
До V и незнамХубаво е, че знаете правилата, но трябва и да се четат въпросите! Не питат с коя фигура се прави мата, а коя прави последния ход!