В Русия забраниха смартфоните на военните, когато са на служба

Могат да ги ползват в бита, иначе – телефони с бутони
20 фев 2019 17:37, Елка Василева
44
В Русия забраниха смартфоните на военните, когато са на служба
Снимка: архив, Reuters

Долната камара на руския парламент одобри закон, който забранява на военнослужещите да използват смартфони, когато са на служба, предаде Асошиейтед прес.

Според промяната на военните се забранява да постват в интернет свои снимки и видеоклипове, както и информация за себе си, други войници и техни роднини. Новото законодателство официализира ограниченията върху ползването на смартфони и таблети, наложени по-рано със заповед на министерството на отбраната.

Приемането на законодателния акт от Държавната дума бе предшествано от публикации за сраженията в Източна Украйна и за руската военна кампания в Сирия посредством софтуерни продукти с отворен код. Публикациите се основаваха на постове на военнослужещи и техни роднини в социални медии, документиращи руските загуби и подробности за сраженията, които често противоречаха на официалните данни на Москва.

По-рано ТАСС цитира заместник-председателя на комисията по отбрана в Думата Андрей Красов, според когото "обикновените телефони с бутони без фотокамера няма да бъдат забранени". Той заяви, че в бита си военните щели да имат право да ползват смартфони, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: Русиявоеннисмартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Да преди 5 години
Тия смарт телефони те издават дори и в *** да си всичко се следи.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е агресивна,азиатска диктатура.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23никога
23
7
 
3
 
! Отговори
Този горе... преди 5 години
военен ли е или мюсюлмански проповедник с ***? Тези руски военни са пълни смешници-клоуни.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво и тека трябва да бъде не както франция по улиците стреляха по офицерите
21
1
 
11
 
! Отговори
до Средновековие преди 5 години
ами армията е силова структура със своите тайни, без значение НАТо ,Русия или който и да е. Като не ти харесва чао, стани хлебар.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а в БА кога ????
19
2
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 5 години
да бе ,забранили, я ела лятото на морска гара Варна като дойдат Нстовци, какво джиткане е през wifi на заведенията.
18
2
 
6
 
! Отговори
ИСтината преди 5 години
Русия доста изостава в това отношение от САЩ и НАТО. Те отдавна забраниха на своите военнослужещи да ползват мобилни телефони.
17
12
 
8
 
! Отговори
Средновековие преди 5 години
Така е в средновековието - ограничават ти правото на собственост.Огранивават ти правото да се говориш.Само царчето има право на привилегии.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже не съм военен си цъкам в нета от телефона. Компютър вече почти не ползвам. Били ги следяли, ами нека ме следят, няма какво да крия. Който има да крие нещо той да се страхува. Фен на Самсунг, между другото днес е официалното представяне на Galaxy S10.Ми естественно ,че нямаш какво да криеш на робите и васалите не им е позволено много
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изявлението "Нямам какво да крия" е добре дошло за най различни користни държавни структури и частни лица. Въпрос на избор. Доколкото държавата не е приятел на гражданите, си е по-добре да знае по-малко. Смартфона е идеалното средство човека да е лабораторна мишка под наблюдение. Освен това е много опасен със излъчване си, както и цялата плетеница от излъчвателни антени по сградите. "Плодовете" ще се берат след 10 години, но за много хора ще е късно.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже не съм военен си цъкам в нета от телефона. Компютър вече почти не ползвам. Били ги следяли, ами нека ме следят, няма какво да крия. Който има да крие нещо той да се страхува. Фен на Самсунг, между другото днес е официалното представяне на Galaxy S10.
13
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия както винаги не обича когато се показва истината. Русия винаги лъже. Питайте Путин - според него в Украйна няма руснаци. Снимките и видеоклиповете на самата руска армия в социалните мрежи говорят друго.
12
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как няма да ги забранят. Нали големите разувпавачи отровители Петров и Боширов ги разбраха в същност че са Мишкин и Чепига по снимките им в социалните мрежи. Дори разбраха че са наградени лично от Путин с военни ордени за заслуги към Русия след екскурзията за разглеждане на катедралата в Солсбъри.
11
7
 
21
 
! Отговори
Не само преди 5 години
Познавам доста българи, които не ползват съзнателно смартфони, включвам и себе си.Причините са много от идентифициране, следене, подслушване до вредата от тях и антените.
10
9
 
21
 
! Отговори
Русофил гей преди 5 години
Следващата стъпка е да ни забранят калашниците и ще мачкаме таралеж с roло....
9
12
 
19
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 5 години
А колко са томовете на "Война и мир" знаеш ли, многознайко, или даже не си ги виждал?!?
8
1
 
27
 
! Отговори
АПРОЛ преди 5 години
Отлична идея и у нас нека да се забранят и на военни и на полицаи ... .
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8 Много си забавен ...