САЩ извършват наблюдателен полет над Русия

Той е по силата на договора за "Открито небе"
22 фев 2019 08:20, Елка Василева
71
САЩ извършват наблюдателен полет над Русия
Снимка: архив, Reuters

Пентагонът съобщи, че извършва наблюдателен полет над Русия, за да направи оценка на състоянието и на дейностите на руските въоръжени сили, съгласно международния договор за "Открито небе", предаде Франс прес.

Този договор, подписан през 1992 г. в Хелзинки и влязъл в сила през 2002 г., позволява на всяка от 34-те страни по него да извършва наблюдателни полети над териториите на останалите, за да събира информация за въоръжените сили и контрола на въоръженията, пише БТА.

Това е първият такъв полет на САЩ над територията на Русия от ноември 2017 г., съобщи говорител на американското министерство на отбраната.

На борда на американския самолет има шестима руски наблюдатели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Открито небеСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
10
 
! Отговори
до 41 гледна точка преди 5 години
Неможеш да разсъждаваш ! Това е за заблуда на противника.
37
43
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
А през март 2014 г. не кой да е, а вицепремиерът Дмитрий Рогозин, който отговаря за военно-промышления комплекс, в мигове на откровение заяви, че при реален военен конфликт със САЩ Русия ще загуби войната само за шест часа.Путин защо помпа мускули...да плаши гаргите!
36
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 34Не знам какво кой е написал че си мисли или не Но Русия е тази която ни е освободила, за тези които мрънкат за това ходете в ТърцияНякой ако каже че украинци са ни осовобдили, тогава не е било Украйна а Русия.
35
25
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
РЕЖИМА В БКП РУСИЯ Е ОЩЕ ЖИВ И НЕ Е КАПИТУЛИРАЛ САМО, ЗАЩОТО КОМУНИСТА ТРЪМП ДОЙДЕ НА ВЛАСТ!ЗАРАДИ ТРЪМП СЕ КАЧИ ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА! ЗАРАДИ ТРЪМП НЕ ПАДНА ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА ПОД 50$ МИНАЛАТА ГОДИНА!!!!ДО ИЗБОРИТЕ В САЩ ДОГОДИНА ЗА РЕЖИМА В БКП РУСИЯ ЩЕ ИМА ЖИВОТ!НО ПАДНЕ ЛИ ТРЪМП (РЕПУБЛИКАНСКИТЕ КОМУНИСТИ) МОЖЕ И ДА ВИДИМ ПЕТРОЛ НА 30$ ЗА ДЪЛГО ВРЕМЕ А ТАЗИ ЦЕНА Е ВЪРЗАНА И С ЦЕНАТА НА ПРИРОДНИ ГАЗ И РЕЖИМА В БКП РУСИЯ ЩЕ КАПИТУЛИРА КАТО ТОЗИ В СЕВЕРНА КОРЕЯ!
34
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Към 30Именно. Русия която ни освободи загина 1918-а.
33
4
 
19
 
! Отговори
Към 30 преди 5 години
България и освободена от турците от Царска Русия. Да сравняваш монархия и комунизъм е нелепо.
32
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 18Русия никога не е заробвала нито една държава в Европа,никога не е налагала насила волята си,никога не е нападала без принуда или защита,без Русия,сега Виена щеше да е турска,турците още имат тези ламтежи за Виена.А гърците не може ли да имат основателни ламтежи за Турция,след като бяха изгонени?Русия е предлагала довор на французи и англичани преди Хитлер да има намерение да напада Полша или Русия,но те отказват,поляците сами предават властта на руснаците,за да ги защитят от Хитлер,з
31
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 30Ама вие още ли си мислите, че Русия е тръгнала специално да ни освобождава нас? След 500 години? Добре, че беше Кримската война, че да погнат турците през България...
30
7
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
"Обявиха за "пълна глупост" способността на Русия да удари САЩ с ракети "Циркон"Това е заглавието на част от интервю с президентът на руската Академия за геополитически проблеми, доктор на военните науки, капитан I ранг Константин Сивков. Който има желание, нека го прочете, другото е яко помпане!
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Летателният апарат е оборудван с всичко необходимо, за да води наблюдение и при подземни активности. Самият екипаж е на водка и сельодка, а анализите ще се правят после, в спокойна обстановка.Основната задача е да се провери дали ядреният потенциал е приведен в режим "Резерв" и е позициониран в централните части на Русия. Впоследствие ще се направи оценка дали може да се нанесе изпреварващ удар по стратегически командни цели или е нужно усъвършенстване. Ще запознаят руската страна с изводите.
28
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Русия е бяла християнска държава, колкото баба ти е била доц. д-р по биомолекулярна физика. Не бъркай това като какви се самоопределят обикновените хора, с тези които имат властта! Там от над 100г управляват болшевики. Виж, администрацията на Тръмп е пълна с истински, посветени вяряащи - от вицепрезидента, до шефа на ЦРУ. Виж Обама беше друга епоха. Радвай се, че останаха демократите на власт, защото в момента щеше да е много напечено. А Европа иска да я раздели и отслаби Путин
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28А кой насъска Германия срещу Русия?И да бяхме останали турци нали?
26
4
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Дипломата на Рижко ще търсят !
25
18
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Руснаците проляха кръвта си за Европа единствено, защото Германия се обърна против тях. Най-мащабнитв жертви са дадени за защитата на страната, а не в настъпление и освобождаване на нещо. Руснаците освободиха България, само за да я "поробят" отново от 45 може би до ден днешен.
24
4
 
10
 
! Отговори
и преди 5 години
И Турция е спасила същата тази Русия,когато западняците са готвили унищожението на Турция, Русия прехвърля оръжие и обучени военни в Турция,помагайки им да не загубят войната и държавата си в началото на 19 век.Европейците не мразят Русия,колкото и да ги насъсквате срещу Русия.Престанете да провокирате руснаците!
23
6
 
2
 
! Отговори
КОМУНИСТ=ДЕМОН преди 5 години
Полицията нас пази и Русия нас пази!
22
17
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Наближава денят, когато в една ранна утрин таварисшч Путин ще излезе на Красная плосшчад, ще се качи на трибуната на мавзалея и ще се провикне с гръмовен глас:"Крим е на Украйнаааааааа"...
21
16
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До иТУК НЯМА КОГО ДА ИЗЛЪЖЕШ ВЕЧЕ!!!ЦЕЛИЯ СВЯТ ВИЖДА КАКВО ПРАВИ БКП РУСИЯ В СИРИЯ И УКРАЙНА!БКП РУСИЯ Е НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНА И ТАКА ЩЕ Е ПРЕЗ ЦЕЛИЯ 21 ВЕК!
20
10
 
16
 
! Отговори
и преди 5 години
Засрамете се!Русия е спасявала много държави и народи,много хора,но никога не е налагала насила волята си над тях,никога!Просто искате да разцепите Европа и да я отслабите,като я разделите!
19
16
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Правилно... - Русия трябва да бъде следена и контролирана... - санкции до дупка - ще клекнат, няма къде да ходят...