Учителка, майка на четири деца и... втората жена милиардер в Русия

Какъв е пътят към успеха, разказва Татяна Бакалчук
22 фев 2019 21:15, Петя Славова
60

8990 гледания   |  Още видео
Бивша учителка и майка на четири деца е втората жена - милиардер в Русия. Бизнес дамата ръководи онлайн компания и в банковата си сметка разполага с над милиард и 200 милиона долара.

Татяна Бакалчук влезе в списъка на "Форбс" като втopaтa жeнa милиapдep в Русия. Тя е cъздaтeл нa eдин oт нaй-гoлeмитe oнлaйн мaгaзини в страната, предаде Bulgaria ON AIR.

През 2004 година основава компания за продажба на дрехи, обувки и стоки за дома по интернет. Благодарение на нея тя се нарежда на 165-то място сред най-богатите руснаци.

Основава компанията в апартамента си в Москва докато е в отпуск по майчинство. И като всяко начало е било много трудно. "Не мога да кажа, че идеята ме е озарила в един ден. Помня момента, когато се роди детето и реших да създам фирма за жени като мен - майки с ограничен бюджет и време за пазаруване", споделя Татяна.

B нaчaлoтo е пpaвила всичко сама, от събирането на стоките до доставките, пътувайки в метрото. Бързото разрастване на компанията я превръща в най-голямата за онлайн търговия в страната. Така Татяна е в пряка конкуренция по богатство с Елена Батурина - съпругата на бившия кмет на Москва Юрий Лужков.

 


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
2
 
! Отговори
Джукър преди 3 седмици
Тези защо си измерват богатството в долари? По-патриотично би било да рабитя с тонове рубли. Да не си изпратят децата в Ню Йорк, или да купят имоти в Лондон?!
39
4
 
9
 
! Отговори
Много странно преди 3 седмици
събирала стоки с куфари и ги карала до потребителите с метрото? Така се правеше търгоеия 80 те години за някой лев! Успяла е по друг начин!
38
4
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 седмици
САЩ от Държава в Неограничените Възможности се превърна в СССР , СССР се превърна в Русия - Държавата с Неограничените Възножности . Та не се чудете че всички искат да откъснат парче от Русия .
37
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поръчана статия.Русия все още е дива азиатска страна,в която няма правила,корумпирана и контролирана от върха,администрация.Впрочем,в Русия всичко се контролира,дори и рапърите,икономиката й е криминална.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ТОВА СЕ НАРИЧА ЯКО ИЗПИРАНЕ- АКО ПОГЛЕДНЕМ КОЛКО МНОГО БГ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ ЗАВЪРШИЛИ АОНСУ/ВИЖ В ГУГЪЛ КАКВО Е АОНСУ/, БОРЦИ И ПР ГУМЕНИ ГЛАВИ ОТ СОЦА ПРИВАТИЗИРАХА ИКОНОМИКА И ФИНАНСИ, А ПОСЛЕ ФАЛИРАХА И РАЗКОСТИХА.
35
0
 
0
 
! Отговори
z-rock преди 3 седмици
До Анонимен 37: МОЛ-а не забравяй МОООЛ-а!!!
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Родните капацитети пак са на линия да ни обясняват как реално стават нещата и кой какъв бил :)
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Управа жена и яка майка.
32
14
 
8
 
! Отговори
АБС преди 3 седмици
един рабодател от пазарджик терсеше имено рускини работнички ими каза че са много отговорни. като бях 3 м. в русия и се убедих рускнията чуждо дете я гледа като на своя.а работи като чели работи за себе си. те затова американци и европейци си търсят жени имено от русия.които не вярва да иде в русия да се убеди
31
4
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 седмици
Чак пък толкоз...
30
2
 
18
 
! Отговори
дрън дрън преди 3 седмици
то и при нас е пълно с такива милиардери - сервитьор бил,шофьор бил,овчар .......
всичките потомствени ДС
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По-добре ни разкажете за Евгения Юриевна Радионова, собственик на тъй наречените американски централи в България чрез руската офшорка регистрирана в САЩ. България вече е платила на тази ошфорка няколко милиарда. Би трябвало поне да имаме шанса да научим нещо повече за тази успешна бизнес дама успяла да развие толкова успешен бизнес в българската енергетика. Наскоро съдбата ни срещна с друг виден енергетик: Гинка от Пазарджик, но г-жа Радионова е с десетки пъти по-по-най от Гинка.
28
0
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 4 седмици
няма нищо случайно на тоя свят
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако е собственик на ошфорка, имащ бизнес в българската енергетика скоро ще е и мултимилиардер.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До бг смешки
Кажи ти за какво ставаш сополивецо?
25
6
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 4 седмици
Не можеш да си представиш с колко хора общувам. И с колко националности. Всеки ден. Почти де. Единствения по - интелигентен човек, смятащ се за турчин, беше един мой университетски преподавател по френски, който беше с баща французин, роден и израснал във Франция, но живеещ в Канада. Но за мен, пък и за никой друг, този човек практически не беше турчин. Въпреки,ч е имаше турски черти. Много умен мъж. Нищо общо с турците от турция.
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
По претенции туркиня от Турция с университетско турско образование не може да бъде сравнена с канадска жена, завършила канадски университет от топ 10 на световната класация. По амбиции също. Но по способности и красота не може да има никакво сравнение естествено в полза на канадките. Турска туркиня с университет има интелектуалното ниво на българка с техникум от областен град. Потърсете в гугъл за :"iq by country map" и ще видите, че не говоря празни приказки. Това е статистика.
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 26

Бряяяяя-бря-бря-бря. Ти само с абсолютни Tъпаци общуваш, а?
Смени средата малко!
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Турчин

Доган е човек на Кремъл, това и децата го знаят.
Но не знам защо мислиш, че българите могат да влияят на това, кого ще си избирате за лидер. като цяло, българите имат добро мнение за работливите, възпитани турци и признават моралните им качества. Когато обаче си правите партия, вие избирате кой да е в ръководството.
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
По интелигентност турчин с университет може да бъде сравнен с алжирец със средно специално техническо. Постигат еднакви резултати в училищата и учат с еднаква скорост.