Русия разработва наземен вариант на ракетата "Калибър-М"?

Тя ще бъде с обсег 4500 км като корабния вариант
23 фев 2019 08:39, Александър Попов
342
Русия разработва наземен вариант на ракетата "Калибър-М"?
Снимка: Reuters

Корабната ракета "Калибър-М", разработвана в момента за руските военноморски сили с обсег на полета над 4500 км, се планира да бъде разработена и във вариант за сухопътно базиране с оглед на възможното излизане на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег. Това предаде ТАСС, като се позова на източник от руския ракетостроителен отрасъл.

"С оглед на възможното окончателно излизане на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег се планира корабната ракета "Калибър-М" с максимален обсег над 4500 км да бъде разработена и във вариант за сухопътно базиране", заяви източникът.

ТАСС не разполага с официално потвърждение на информацията, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още по темата: РусияракетаКалибър-М
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия:-Ние имаме ядрени ракети.Америка:-Споко ние имаме всичко.
221
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 238Су-35 е самолет, за който западните наблюдатели казват, че за него не важат законите на физиката!Казват и друго нещо, което ти или не знаеш или не искаш да признаеш.Радарите на Ф35, които ще бъдат вградени в нашите Ф16 имат такъв обхват, че въобще не им трябва да влизат в близък бой.Засичат противника, пускат му ракетата и чао!Като разполагаш с карабина с оптически мерник, не чакаш да те доближат толкова, че да водиш бой с ножове.Су 35 ако ще и челна стойка на земята да прави.
220
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 237Айде наш'те! Не си на мач, мучащо чифткопитно! Су-35 е самолет, за който западните наблюдатели казват, че за него не важат законите на физиката! Не е стелт, неговото оръжие е свръхманевреността и невероятното отношение Weight/Trust, големият радиус на действие, радарите и оптоелектронните сензори, далекобойните ракети. А вече и новите двигатели, "изделие 30", с 20% по-ефективни, дълговечни и икономични от знаменитите АЛ-41.Нашите F-16???? Дришъл!
219
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До Анонимен 235Су-35 може да се разправи с половин дузина от нещастните F-16 като сокол с пилциНашите Ф16 блок70 ще могат да свалят по 15 от смешните Су35
218
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 235 преди 5 години
Пишеш глупости! Беше публикувана карта с маршрута на ДВАТА турски изтребителя, които са чакали лесна плячка. Руснаците често са сцепвали няколко километра над ПРИЯТЕЛСКА турска територия, която се вклинява дълбоко в сирийската територия. При това Су-24 е щурмовак, а не изтребител, няма нито въоръжението, нито обзор на задната полусфера. Това за кадъната-пилот е ИЗМИСЛИЦА! Су-35 може да се разправи с половин дузина от нещастните F-16 като сокол с пилци Но кретитата повтарят като омагьосани измисл
217
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 215Руснаците след този случай започнаха да екскортират щурмоваците със Су-35. И повече нито един турски самолет не приближи на 200 км от границата! Страх голям!Нищо такова!Рашкия батал влезе във Турция, турците пратиха една жена пилот на ф16 и повече рашки батал не посмя да наруши въздушното пространство на Турция, а Путин спря вноса на турски домати.
216
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 219правят страховито оръжие, по-добро от протестантското, папищашкото, юдейското!Православното оръжие - най-доброто оръжие!Православните часовници - на-бързите часовници!
215
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 230 - продължениеТези, които могат да направят авиационни двигатели, превъзхождащи Pratt&Whitney и Rollce-Roys по повечето показатели, страховити сплави, кухи турбинни лопатки, монокристални лопатки и т.н, МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ВСИЧКО.Е да, ама в действителност не правят нищо.
214
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя ще бъде с обсег 4500 кмЕхеее, много яки ластици ще трябват за тази работа!
213
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камибър-М може да се доразработва, единствено и само от Израел. Всички останали живи разработчици са там.
212
2
 
4
 
! Отговори
230 - продължение преди 5 години
...стане дума за нещо руско? Какъв ви е проблемът?От мен да знаеш, че те могат да произведат всичко, което наумят! Тези, които могат да направят авиационни двигатели, превъзхождащи Pratt&Whitney и Rollce-Roys по повечето показатели, страховити сплави, кухи турбинни лопатки, монокристални лопатки и т.н, МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ВСИЧКО. А тук за това лъжат, но Русия бойко си търгува с много страни от ЕС и със САЩ. Сега разрешиха вноса на пилета от 16 страни на ЕС.Обръщам внимание, че моят пост е 231!
211
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 223Откога е нещо свръхестествено да направиш кардиограф?Кардиографи на днешно време може да произведе и Нигерия....Отговорих ти, но някой ме е зачистил, даже не мога да разбера защо! Кардиографи правихме и ние - дело на знаменития проф.инж. Иван Даскалов, вечна му памет! От една до друга машинка разликата може да е от небето до земята. Съвременните имат памет, анализират ЕКГ-то, даже диагностицират. Не съм виждал нигерийска електроника.Защо рипате като щипани госпоици, когато
210
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 220 преди 5 години
E, щом си се "запознал с тях отнлизо", значи наистина добре ги познаваш. Онлизо. Погазо?Колкото до българското у мен, не знам - аз съм 100% торлак. Има една миниатюра как торлашки яки момци минават през Пловдив, с белите дрехи и пушките, накичени със здравец и филибелии ги приветстват. Рисувана по време на Съединението. Нашите хора направиха Чипровското и Белоградчишкото въстания, по-славни от Априлското, с много въстаници и много кръв! Та дали съм българин не можеш да съдиш ти!
209
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кардиографи може днес да произведе и Нигерия, но България не може. Защо? Навремето компютри правехме. Сега щепселите и контактите си ги купуваме от Китай, че са по - качествени от нашите. Защо?
208
16
 
9
 
! Отговори
Курибър М преди 5 години
От години освен руска водка и пропаганда не виждам нещо ново да е измислено.
207
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нека правят ракети - то и ссср правеше и вече го няма :)
206
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много *** народ се е навъдил, който не обича да чете.Вие някога вниквали ли сте в писанията на Фьодор Михайлович?Ако беше жив днеска, щеше да бъде пръв евразиец и путинист - като Дугин или Солженицин.
205
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АБЕ-БОКО Е ОЩЕ ПО -ВЕЛИК--КОЛКО БЪЛГАРИ ВКАРА В ГРОБИЩАТА ОТ ГЛАД И МИЗЕРИЯколко бе каскет омачкан? Дай поне един пример
204
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
правят свръхмодерни медицински апарати.Само кардиографите им се продават в 22 страни и са не по-лоши от американскитеОткога е нещо свръхестествено да направиш кардиограф? Кардиографи на днешно време може да произведе и Нигерия.
203
13
 
14
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
А стига кремълска пропаганда. Знам, че ви плащат от руския център на Шипка 6, но вие прекалявате. И то водите елементарна пропаганда.