Необичайно: В Сибир натрупа... Черен сняг!

Вероятният виновник за явлението са фабриките за въглища
26 фев 2019 07:48,
36

На необичайно явление станаха свидетели жителите на няколко града в Сибир. Вместо пухкав бял сняг, улиците на града се покриха с черен.

Мнозина се изплашиха, че снегът може да е токсичен. Вероятната причина за замърсяването са местните фабрики за преработка на въглища, предава Bulgaria ON AIR.

Властите са наредили да се проверят всички действащи екологични програми на предприятията, защото изпълнението им не е достатъчно с оглед на ситуацията.

Лабораторните изследвания показват, че допустимите концентрации на замърсители във въздуха са превишени повече от два пъти в района на Кисельовск.

Местни медии изтъкват поне две причини - въглищният прах, изхвърлян от предприятията, както и котлите на въглища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мазепаНямат ли газ, или той се изнася за гейропейците за някое евро.65 милиона руснаци нямат достъп до природен газ.Едно село в Сибир беше писало лично до другаря Путин да им газифицира селото, защото главен газопровод минава точно покрай селото, а те ходят да събират съчки в гората.Обаче познай дали другаря Путин дори ги е удостоил с отговор!?
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тож било в един град Кисельовск. Аз помислих, ч(е е целият Сибир"----Прав си, не е цял Сибир, само в Кемеровкса област."Черный снег засыпал дороги, машины и дома улиц Кемерово, Прокопьевска, Киселвска, Новокузнецка."
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега черен, декември в Первоуралск много красив отровно зелен, преди година пак там жълт. Весело си живеят, а тук колите замърсявали.
19
1
 
8
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Нямат ли газ, или той се изнася за гейропейците за някое евро.
18
2
 
5
 
! Отговори
хм преди 5 години
Скоро очаквайте и в София...
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тож било в един град Кисельовск. Аз помислих, ч(е е целият Сибир, който е 10 000 000 кв.км.Иначе въздухът си е като този в София.
16
0
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Ами от ТЕЦ-овете си е. И в Перник имахме чат пат черен сняг като бях хлапе, *** свършиха въглищата, позатвори Стомана и сега е ок.
15
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Интересно защо по покривите на къщите и кубето на черквата няма черен сняг по точно нищо няма.Нещо не е написано както трябва до окрасено поръчкова статия.
14
3
 
9
 
! Отговори
До 11 Оф оф преди 5 години
Така е другарю! Никоя от продажните медии не иска да отрази и за продажбата на Калифорния и Тексас на Китай! САЩ се разпадат! КапитализЪма се руши!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знам.И болните им са най-здравите болни.
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия всичко е на обратно.Даже снега е черен.
11
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Европа скоро ще вали метален дъжд !Сутрин калибър+кинжал, вечер самовзривяващи дрони !
10
7
 
9
 
! Отговори
Osman преди 5 години
Жена ми е татарка от Новокузнецк. Много хубави хора. Ценят човешките взаимоотношения. Добри майки и житейски партньори. Както са били вашите баби.
9
7
 
8
 
! Отговори
Оф оф преди 5 години
САЩ иска да се освободи от щата Мотана,че нямат пари да го подържат,щото от него никаква полза няма. Предлагат го на Канада за 1 трилион ,за да намалят местната си "вересия" от 22 трилиона долара.Това ще бъде ли публикувао в някоя бг свободна и демократична медия-съмнявам се.)
8
3
 
13
 
! Отговори
Xa ха преди 5 години
Минал е наблизо самолетоносача Кузнецов !
7
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОМУНИЗЪМ!
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Костов е виновен.
5
17
 
30
 
! Отговори
zdb преди 5 години
В море от природен газ и нефт газят руските пияници, но ползват въглища все още?!?! Неандерталци, олигарсите и приятели на пУткян трупат милиарди от продажба на газ и нефт, а крепостните дишат въздух с въглищен прах.....
4
12
 
22
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
АнонимеН"НИЩО НЕОБИЧАЙНО НЯМА ЗА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО!......"Каква е тая силна омраза? Дали ще е срещу САЩ или Русия няма значение. Това е болестно състояние! Лекувайте си политическата пристрастия, че изпадате в кризи вече.
3
3
 
12
 
! Отговори
! преди 5 години
Това е от поне преди седмица. "Журналистите пишете кога се случват нещата моля, малко по-професионално!