От Русия с любов: 90 000 бутилки водка за Ким Чен-ун

Заради санкциите не стигнаха до него, Холандия ги задържа
57
От Русия с любов: 90 000 бутилки водка за Ким Чен-ун
Снимка: Pixabay

Митническата служба на холандския град Ротердам конфискува огромна пратка на водка за Северна Корея, предаде БТА като цитира ДПА.

Пратката от 90 000 бутилки руска водка е била адресирана до севернокорейския лидер Ким Чен-ун и е била намерена миналата седмица скрита под фюзелажа на самолет, превозван с товарен кораб.

По силата на санкциите на ООН срещу Северна Корея във връзка с ядрената й и балистична програми износът на голямо количество луксозни стоки за КНДР е забранен, припомня ДПА.

"Съветът за сигурност на ООН наложи санкции на Северна Корея и по тази причина е важно те да бъдат прилагани", заяви холандската министърка на външната търговия Сигрид Каг.

Освен от санкциите, икономиката на КНДР пострада също заради неправилното управление на средства и заради природни бедствия, отбелязва ДПА.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и американският президент Доналд Тръмп ще се срещнат утре във виетнамската столица Ханой.

Северна Корея настоява за отмяна на икономическите санкции срещу нея, а Вашингтон желае Пхенян да се откаже от ядрените си оръжия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да знаем- руска водка е лукс! Ха наздраве! То така и така ще се мре,поне да е луксозно..
34
1
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 5 години
До Анонимен 31 Ууу, ти па много високо си се извисил,бе. Пиел само маркови питиета...Ми що ги не пиеше през соца с 200лв. заплата , а и ги нямаше по магазините.Само един пример. Маслиново олио имаше само в Централни хали София.
33
2
 
6
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Голями смешници са тия холандци , при условие , че Русия има граница с КНДР , те щели да изпращат водката за по пряко през Ротердам . Случая "Скрипал " в някаква друга , смешна постановка
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Митническата служба на холандския град Ротердам и холандската министърка на външната търговия Сигрид Каг с думите и действията си признават, че руската водка е луксозна стока. Ни повече, ни по-малко.
31
4
 
1
 
! Отговори
симо преди 5 години
руска водка значи ,,, няма по голяма отрова, даже бг водките до една са по безопасни от руските. всеки път след руска водка ми е зле боли черният дроб, а примерно бг водката долторс ми не не боли нищо!!! а Савой и Флирт са на светлинни години пред руската!! Зельоная марка, руски стандард, пятьо озера и квот се сетите са отрова!! виж украйнските водки са добри а и украйнците са ни братя а не рашките!!! аз харесвам Финландия!!! а за уйскиттаа хехе, всичко вече е менте, карамел+ спирт!!!
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И още нещо.Както казах тая гадост не я пия, но от това, което съм чел руската водка далеч не е най-добрата в света еле пък Зеленая марка за 15лв.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До европеец западнякМуньо, руската водка е най-добрата водка в света и има славата на такава. Аз пия "Пять озер", "Зеленая марка" Кедровая, "Беленькая", "Березовая роща" и рядко - "Белуга", само когато имам хайвер от белуга. Пий имитациите на скоч, на който може да пише каквото се сетиш, ама е менте, ако не е донесено "от там".Пий си го ти тоя гнусен СПИРТ.На мен ми се повръща от него.Имитации за 20лв не пия.Предпочитам Macallan, Glenfarclas, The Glenlivet, Highland Park.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси, рашките граничат със Северна корея, ама пращат водка през Холандия!?Е никога не бих помисли, че е възможно такова нещо.Ние освен да търгуваме с Македония през Австралия?
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Границата между Русия и Северна Корея е затворена, но затова пък границата Ротердам - Северна Корея е отворена 0_oПонякога тролясалите не осъзнават какво говорят ;)))
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До русофил? ***!Е добре де, ЗАЩО ВОДКАТА Е МИНАЛА ПРЕЗ РОТЕРДАМ А НЕ ПРЕЗ КИТАЙ??? Псоката не е ли малко противоположна??? *** логиките вадят някои тука ;)))
25
2
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
- Пфу-у-у, да бях станал един митничар в Ротердам...
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До муньото с руската водка. Пий ако искаш и чист спирт или боряшник. Въпрос на вкус. Това не прави нито водката , нито Путин велики. Руските олигарси и патриарси наблягат повече на ускито. По твоята логика какъв трябва да е изводът в такъв случай?
23
10
 
5
 
! Отговори
До европеец западняк преди 5 години
***, руската водка е най-добрата водка в света и има славата на такава. Аз пия "Пять озер", "Зеленая марка" Кедровая, "Беленькая", "Березовая роща" и рядко - "Белуга", само когато имам хайвер от белуга. Пий имитациите на скоч, на който може да пише каквото се сетиш, ама е менте, ако не е донесено "от там". Ама ти пиеш парцуца от джанки, с много метанол и цианиди. Защото си беден дришъл, свикнал да те цепи главата на сутринта, озлобен от немотията си. Водката не е за теб! Тя е благородно питие!
22
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някаква абсолютна дивотия, някой си е бъркал в носа (?), когато е писал това чудо. 1/ Пратката адресирана до Ким Чен Ун. Брей!2/ 90000 бутилки под фюзелажа на самолет, превозван с кораб, за по-пряко през Ротердам. Откога самолети се превозват с кораби! Самолетът Ан-124 ли е бил, че да се поберат толкова бутилки?3/ "...санкции за природни бедствия..."?????4/ Русия и КНДР имат обща граница, от Владивосток до нея е един х.....й (хвърлей). Наблизо са авиозаводите в Комсомолск на Амур и Иркутск
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фейкРусия има обща граница със Северна Корея
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия бутилки са около 100 палета с кашони с водка. Как се крият 100 палета?
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Т. е. пратката е била самолет, а водката контрабанда. Много странно е руснаците да изнасят самолети за Корея през Холандия. Най-вероятно изпращача е била западна страна, а това, че водката е руска, съвсем не означава, че я изпращат от Русия. Аз ако изпратя от Първомай за Иран контрабандно шотландско уиски, това какво общо има с шотландците?
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20Ами като е гладна смърт, защо трябва да ги обричат и на жадна смърт?
17
12
 
9
 
! Отговори
русофил? трол! преди 5 години
Границата между Русия и Северна Корея е затворена и няма никакъв обмен на стоки. Всичко за Северна Корея минава през Китай. Явно българските русофил-*** не са добре информирани от централата.
16
7
 
11
 
! Отговори
европеец западняк преди 5 години
Станала е грешка, руската водка не е луксозна стока, в Русия даже редовно има натровени от нея. Може евентуално да мине като химическо оръжие и за това да са я задържали.