Сергей и Юлия Скрипал са живи, обяви Лондон

Двамата се намирали на безопасно място
26 фев 2019 12:00, Елка Василева
84
Сергей и Юлия Скрипал са живи, обяви Лондон
Снимка: YouTube

Сергей и Юлия Скрипал са живи – това съобщи посланикът на Великобритания в Русия Лори Бристоу пред Интерфакс.

„Мога да потвърдя, че те са живи. Мога да потвърдя, че искането на руското посолство с молба за среща с тях им е била предадена“, каза британският дипломат.

С тези думи той коментира изявлението на руския посланик в Лондон, че той не може да констатира, че Скрипал са живи.

„Те не желаят да се срещат с представители на руското посолство. Струва ми се, че не е толкова трудно да се разбере защо те може да не желаят да се срещат с представители на руската държава. Това е техен избор“, подчерта Бристоу.

Той отбеляза също така, че ако Скрипал пожелаят да се срещнат с представители на руската дипломатическа мисия, британската страна ще им даде  възможност за това. „Ако не, ние нямаме право да им налагаме среща с руски чиновници. Те, разбира се, се намират на безопасно място. Опитаха се да ги убият, използвайки нервнопаралитично вещество. Наше задължение е да ги защитим“, каза посланикът.

Още по темата

По думите на Бристоу Великобритания не е заинтересована от съвместно разследване с руската страна.

"Убедени сме, че знаем кои са тези хора. Убедени сме също така,  че руското правителство знае кои са тези хора. Ако руското правителство иска да ни предостави информация за своята замесеност или замесеността на свои сътрудници, ние ще приветстваме това, но ние не се каним да провеждаме съвместно разследване“, каза британският посланик.

Той подчерта, че Лондон разполага със значително повече информация по "делото Скрипал", отколкото се публикува в медиите. „Разбира се, имаме още повече информация. Няма да публикуваме тази информация в медиите, тъй като това може да предизвика предубеждение у съда“, каза посланикът.

На 4 март 2018 г. британските власти съобщиха, че бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са открити в безсъзнание в английския град Солсбъри. По-късно бе обявено, че двамата са били отровени с бойното отровно вещество "Новичок", като за инцидента Лондон обвини Москва. Кремъл категорично отрича да има връзка със случилото се.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Вари ги Печи гиизмислиха Новичок и лечението му:)ми рашъните са толкова ***, че една отрова не могат да направят като хората. Факт.Пратили 3-*** уж топ-агенти да ги тровят, а те босилеците взели, че напръскали пейката и хвърлили флакончето в тревата. Само русский челавек е способен на подобна уникална прoстотия!
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Струва ми се, че не е толкова трудно да се разбере защо те може да не желаят да се срещат с представители на руската държава. Това е техен избор, подчерта Бристоу.този тънък английски хумор едва ли ще го разберат *** в евразия.
63
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
не вярвам на англосакс нито една дума
62
5
 
2
 
! Отговори
До До 56 преди 5 години
Чак пък омраза!Съдиш по себе си. Нямам нищо лично с тях, че да ги мразя, но вие, русофилите, работите с категориите любов -омраза, понеже са ви промили мозъците и замъглили съзнанието. Затова не можете да анализирате елементарното: Скрипалите се пазят от всеки, понеже всеки човек е уязвим и могат да му бъдат извити ръцете. На майката, със заплаха (или обещание) за живота на собствените и деца! Те просто се крият от всеки, докато не се развърже ситуацията.
61
2
 
11
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Живи са брадчеда вчера ги видя вервайте ми !Нивото на английския хумор определено затъпя !
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знам също, е обявиха, че са намерили такова количество Новичок да се търкаля на улицата, че би трябвало целия Солсбъри да е мъртъв, барабар с *** и прелетните птици. А той не е. Което поставя под въпрос всичко, което някога някъде са обявявали по случая...
59
2
 
14
 
! Отговори
Вари ги Печи ги преди 5 години
Англичаните пак разказват измислици-недомискици. След Лох Нес, кръговете в нивите - си измислиха Новичок и лечението му:)
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не знам с какво разполагат. Знам само, че още нищо не са разкрили, а освен това, че всички симптоми на отравянето са по - близки с отравяне с некачествени наркотици, отколкото до отравяне с Новичок. Повече не ми е нужно. За мен случая е повече от ясен - отровени са с наркотик и е обвинена Русия, че е използвала забранено вещество. Кой и защо го е организирал е пор въпрос, но вероятностите са толкова малко, че е почти сигурно.
57
1
 
12
 
! Отговори
дърт преди 5 години
А самите Скрипал могат ли публично да повърдят, че са живи?
56
1
 
6
 
! Отговори
До 56 преди 5 години
До До Въпрос: От омразата си не можеш да анализираш нещата, човек!
55
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не забравяйте, че кръвожадното жуже затри жената и сина на Скрипал също (2012 и 2017 съответно). Както и през годините на Сталин семейството на предателя също е отговорно и се наказва. Евразийски Съюз? Не мерси.
54
9
 
5
 
! Отговори
До Въпрос: преди 5 години
"А защо не искат да се видят с майка му на Скрипал? Дори и по телефона не и се обаждат?"---За да не и навредят! жената може да бъде използвана като средство за шантаж. Мисли в категории като за шайка долнопробни разбойници сложили ръка върху цяла държава, а не идеализирани патриоти преливащи от любов към народа си. Тогава всичко ще ти се изясни в картинката и няма да имаш въпроси.
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руският олигарх Борис Березовский живял в Англия, писал писмо на Путин, искал да се върне в Русия. Изведнъж без да дочака отговора, се самоубил. Защо? На някой не му се изнася!
52
2
 
13
 
! Отговори
Въпрос: преди 5 години
А защо не искат да се видят с майка му на Скрипал? Дори и по телефона не и се обаждат? Женицата е над 90, и чака ли чака сина си!
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ги видим в отвъдното!
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вариантите са два 1 отрожени са БОВ2 живи са и не са били тровени изобщоако са били отровени с БОВ едва ли щяха да пият вино
49
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко логика, Скрипал е бол двоен агент, руснаците са ги надушили и осъдили. Излежал си е присъдата в Русия и е освободен. После заминава за Англия. За какво да го тровят руснаците, всички знаят че е двоен агент и няма достъп до класифицирана информация от 10 години. Безмислица.
48
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - могат ли да покажат като потвърждение някакво актуално видео...ще ти покажат, специално на теб, едно порно!
47
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сергей и Юлия Скрипал искали да ги посети Путин с Макаров !Ще ги почерпят с чайче, което ги прави да светят !
46
2
 
8
 
! Отговори
абе нещо ме съмнява, преди 5 години
това маце маи е със същата стойка, с чашата, само дето е в червено....