5 г. след анексията на Крим: САЩ призоваха Русия да го върне

САЩ с непоколебима позиция: Крим е част от Украйна
28 фев 2019 14:30, Елка Василева
208
5 г. след анексията на Крим: САЩ призоваха Русия да го върне
Снимка: архив, Reuters

Съединените щати заявиха, че наложените от тях санкции срещу Русия ще останат в сила, докато Москва не върне Крим на Украйна, предаде Франс прес.

"Преди пет години окупацията на украинския полуостров Крим от Русия подхрани ескалация на руската агресия. Светът не е забравил циничните лъжи, използвани от Русия като оправдание за агресията й и за прикриване на опита й за анексиране на украинска територия", посочи американският държавен секретар Майк Помпео в изявление.

Още по темата

На 27 февруари 2014 г. парламентът на Крим избра ново местно правителство и гласува за произвеждането на референдум за бъдещето на полуострова. На референдума от 16 март 2014 г., който Съединените щати обявиха за нелегитимен, жителите на Крим подкрепиха присъединяването му към Русия.

„Съединените щати заявяват отново непоколебимата си позиция: Крим е част от Украйна и трябва да бъде върнат под украински контрол", категоричен бе Помпео, който разкритикува "все по-сериозните репресии, извършвани от руския окупационен режим".

Държавният секретар на САЩ призова Москва да освободи всички украинци, вкарани в затвора заради мирното си противопоставяне срещу анексията и да сложи край на издевателствата си.

"Съединените щати ще оставят в сила санкциите си срещу Русия, докато руското правителство не върне контрола над Крим на Украйна и не приложи Минските договорености", подписани през 2015 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 173:Когато ние - САЩ - върнем Хаваи и Пуерто Рико. Демек никога. Нито тези двете, нито сибиряците са искат да се отцепват.Както и кримците не искат в Украйна.
168
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !!! -Лекарствата нещо са ти свършили , бегай у доктору , шюшюминга ненормална .
167
5
 
9
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
До Анонимен 173 ти си украйнец, какво правиш тук? марш на "богата" украйна
166
5
 
6
 
! Отговори
Богат БГ преди 5 години
До сбогом "Руснаците са най-бедни в Европа."ХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАААААААААААААА.....
165
5
 
4
 
! Отговори
хохолите капут! преди 5 години
До Анонимен 173мечти.....мечти.....
164
16
 
8
 
! Отговори
сбогом преди 5 години
Русия е бита карта. Казахстан не бръсне ОНД. Беларус не иска обединяване. Руснаците са най-бедни в Европа. Най-ценния експорт, рускините са на привършване. Глад, бедност, нищета. Русия си отива.
163
6
 
4
 
! Отговори
счетоводител преди 5 години
САЩ не може да върне Аляска защото Ленин денонсира всички договори преди него и не върна парите.
162
4
 
5
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
след още 5 години Русия да им отговори само "Кво?":)
161
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТО САЩ ВЪРНЕ АЛЯСКА НА РУСИЯ ТОГАВА РУСИЯ ЩЕ СИ ПОМИСЛИ.ДА ВЪРНЕ КРИМ КРАДЕЦА КАЗВА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦИ
160
6
 
23
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"А кога *** ще върнат Сибир на народите, които са поробили?"Когато САЩ напуснат всички задгранични свои и НАТО бази, Върнат Аляска на Русия, Прекратят договора за Гуантанамо и Куба отново да ползва залива
159
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крим е РускиДо "Крим Не Е Руски": Не ги оплаквай жителите на Крим. Те вече не са граждани на най-бедната държава в Европа -УкрайнаА?*** как така бе?Не беше ли България най-бедната страна в Европа?Нещо да не сте сменили опорките другари?
158
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога *** ще върнат Сибир на народите, които са поробили?
157
11
 
8
 
! Отговори
ХИ-ХИ-ХИ !!! преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !!!Защо дяда ти Вова не счупи крадливите ръчички на олигарсите толкова години бе Пинко?БВП пада наполовина милионерите се увеличават.Якутия е най-богатия на злато и диаманти район, а хората живеят в нищета.Дяда ти Вова е част от мафията.
156
6
 
20
 
! Отговори
Коко преди 5 години
А кога щатите ще върнат териториите на индианците?! Никога ! И каква е разликата с Крим ?!
155
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Путин тържествено обеща, че ще им го върне........тъпкано!
154
7
 
24
 
! Отговори
Путин до Тръмп преди 5 години
Аз пък Путин настоявам САЩ да ми върне Аляска. Ще платя необходимото. Ако ти другарю Тръмп настояваш да слагаш около Аляска стена както Мексиканската,ще си я плащаш от твой джоб.За Крим имаше референдум,за Аляска не е имало. Така че оспорвам Аляска да е американска територия....
153
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крим Не Е РускиКъдето е минал руския ботуш само глад мизерия и нищета. Нищо добро не ги очаква жителите на Крим.Жителите на Крим са предимно руснаци, има и такива, които се определят като украинци, има и кримски татари. Тези езици са официални. РФ прекара 19-км мост за 3 години и нови магистрали, осигури електро- и газоснабдяване на Крим. Развива туризма, местното стопанство, върна собствеността на знаменития винзавод "Масандра", развива корабостроенето в Севастопол.А това за глада, мизер
152
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека американците върнат държавността на Хавайското кралство, незаконно анексирано от тях в края на 19 в. .Крим е извоюван от храбрите воини на княз Потемкин и това е узаконено с указ на Н.В. Екатерина Велика, Императрица Всероссийская. В съседство са били т.нар. Дикие степи, а на северозапад е била Малороссия. Украина не е съществувала.И Съединени щати не е имало още.
151
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз предлагам пък да върнат окрайна на Крим.
150
2
 
22
 
! Отговори
Ей тез не спряха преди 5 години
да ***.Кат сте големите биячи що не влезете с армията да го върнете на Украйна а?