Провокация? Дипломат от САЩ внесе мина на летище в Москва

Уж била за личната му колекция, но руските власти се ядосаха
47
Провокация? Дипломат от САЩ внесе мина на летище в Москва
Снимка: Pixabay

Сътрудник на посолството на САЩ в Москва тази сутрин се е опитал да внесе на летище "Шереметиево" с багажа си мина със взривател, но без взривно вещество, съобщи БТА като цитира ТАСС. Агенцията се позовава на информация, съобщена й в министерството на външните работи.

Според източника на агенцията тази сутрин на входа на терминал Д на летището при преминаване през рентген на багажа на служител на американското посолство е бил открит предмет, който приличал на минометна мина.

Повиканите специалисти потвърдили, че това е мина с взривател, но без взривно вещество, макар че в корпуса "имало следи от него".

Посолството на САЩ е било веднага информирано за случилото се. Мината е била иззета, а дипломатът е излетял за Ню Йорк. Той казал, че купил празната мина за личната си колекция.

Руската страна смята, че той съзнателно е предприел тази провокация, заявиха за ТАСС в дипломатическото ведомство.

Имайки предвид много голямото внимание, което се обръща в САЩ на безопасността на въздушния транспорт след атентатите от 11 септември 2001 г., не е възможно той да не е разбирал, че превозването на мина в багажа е "много сериозно" действие, заявиха от министерството.

Вашингтон се старае да подлага на проверка гарантирането на безопасността на Русия не само действайки отвън, като редовно предприема провокационно преминаване на бойни кораби и самолети край границите на Русия, но и отвътре, отбелязаха в руското външно министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30 лет трудовая колония! Ще има достатъчно време да разсъждава.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така дипломат, пък тръгнал да пренася боеприпаси? Тоя или му хлопа дъската, или фатално е подценил руснаците. Което си кореспондира с високомерното американско убеждение че само тяхната нация е върхът, всичко друго е неграмотна пап.лач.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това е провокация наглост . затвор .
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това е провокация наглост . затвор .
35
0
 
2
 
! Отговори
Цвъ ухото преди 5 години
Искаме спешен закон за "правилните" новини както при Хитлер,Сталин и С А Щ!
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците така пробват сигурността на полетите до САЩ.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
снаряд от минохвъргачка и той да е със взривателя завит на корпусаНай-безопасното място за взривателя, щом корпусът на мината е изпразнен от взривно вещество, е завит на самия корпус. Все едно си го поставил в железен балон - и да гръмне, мощността е толкова малка, че всичко остава вътре. Американецът не ще да е бил обикновен дипломат.
32
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЩО ЛИ НЯМА ЗАКОН ЗА ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ И ДА ВИДИШ КАК БРАТЯТА РУСНАЦИ ДА ЛИ ЩЕ ЛЪЖАТ!
31
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТ КОМУНИСТИТЕ ПО ГОЛЕМИ ЛЪЖЦИ НЯМА!
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В цялата работа има съмнителни моменти. Сега да носиш пистолет да речем някак си може да се обясни, ама да носиш снаряд от минохвъргачка и той да е със взривателя завит на корпуса, че и да те пуснат отгоре на всичко е просто някаква лудост. Кой лъже в момента. Някой лъже, но кой лъже и защо.
29
0
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Време е да се пъхне един "малък "взривател в Йелоустоун....Само ми е малко мъчно за индианците.Верно,малко са,но все пак са коренното население и нямат никаква вина за поразиите на САЩ.
28
0
 
15
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Имаше навремето една анимация с Доналд Дък или нещо такова,където анимационния герой бе преследван с лодка и обстрелван от неясни субекти.Та в един момент постави на кърмата на своята лодка американското знаме и куршумите "удариха спирачки" и се върнаха.Та и тоя явно живее в анимационна реалност и си мисли,че целия свят трябва да се прекланя пред Америка и те са недосегаеми....
27
2
 
12
 
! Отговори
муспи преди 5 години
При разследването се установило че дипломата бил обрязан, с характерното за своя вид слабоумие, *** одобрен от Синедрина - изял взривното вещество преди проверката. После се намесили другарите от САЩ и е бил изпратен в родината си безплатно, другарите уредили в суматохата да не стане дума за билет.
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типично за наглите кравари.Обаче щом мината е била с взривател, пак е опаснаа. Само взривателя и без взривното вещество може да направи много поразии в самолета.Ако някой им пренася минометен броеприпас в САЩ, ще ореват орталъка и ще го съдят на до живот.Това е положението.
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига бе, що аз не внеса празна мина на летището. Имам инсулинова помпа, всеки път ме проверяват за експлозиви и ме опипват. Ама ВСЕКИ ПЪТ. А тоя мина за личната си колекция щял да си носи. Тоя свят е някаква пародия.
24
0
 
29
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Причините за пренасянето на мината може да бъдат различни,но със сигурност човекът,който е решил да я сложи в багажа си не е в ред с главата!?На първо място това може да бъде изтълкувано като опит за терористична атака и приносителят да бъде проснат на земята с последствия за костната си система,а също така да бъде "неутрализиран" с няколко куршума специален калибър!?Американците обикновено първо стрелят,а след това обясняват!Този американец трябва да благодарен на професионализма на руснаците!
23
0
 
12
 
! Отговори
Владо Вр преди 5 години
Наистина, повечето коментиращи не са ходили в казарма и нямат представа от оръжие и боеприпаси. Обикновен взривател за ръчна граната, може да откъсне пръстите, или китката. Предполагам, че става въпрос за 82мм мина за минохвъргачка, чийто взривател може да убие човек, или да го осакати тежко(в по-добрия случай). При 120мм мина, е още по-зле. Понеже не пише калибъра, се надявам на най-лекия вариант - 60мм мина.
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварят дошъл до летището в Москва и веднага го натирили с обратния полет.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
22,преди да тролиш,вземи да прочетеш за разнообрази статията преди това,що ли?
20
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те точно заради това руските дипломати използват дипломатическа поща в такива ситуации. Така кремльовците пренасят не само оръжие ами и десетки тонове с кокаин. Явно че този дипломат е пълен лаик.