Русия назова условията, при които ще използва ядрено оръжие

То обаче никога няма да бъде употребено за регионални конфликти
12 мар 2019 11:15, Елка Василева
128
Русия назова условията, при които ще използва ядрено оръжие
Снимка: архив, Reuters

Русия никога няма да използва ядрено оръжие за предотвратяване на регионални конфликти, неговата употреба е възможна единствено, ако е застрашено съществуването на страната. Това заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов на конференция във фондация "Карнеги" във Вашингтон.

"Ние няма да използваме ядрено оръжие, за да предотвратим регионален въоръжен конфликт. Призовавам ви да прочетете официалните документи, публикувани от властите на Русия, до които има свободен достъп“, подчерта дипломатът.

"САЩ не са наши съперници. Както заявих многократно днес, ние гледаме на САЩ като на партньор, а вие ще решите какви сме ние за вас“, каза руският посланик.

Той определи като измислица информациите, че Русия може първа да нанесе ядрен удар.

"По тази тема има прекалено много изфабрикувани новини. Не съществува никаква концепция за нанасяне първи на ядрен удар. В нашата военна доктрина ясно е казано кога и при какви обстоятелства може да използваме ядрено оръжие – ако е извършена атака срещу Русия, съществува заплаха за съществуването на страната", заяви Антонов.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че руската концепция за употреба на ядрено оръжие не предвижда превантивен удар, припомня ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Достоен отговор за западните двуличници.
78
49
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такъв бой ги чака рашките ако се пробват в най добрия случей за тях ще свършат като индиянци в резерват
77
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То пък щото някой им вярва
76
0
 
22
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
АТОМНОТО ОРЪЖИЕ ДНЕС Е САМО ЗА ПСИХОЛОГИЧЕСКО ВЪЗДЕЙСТВИЕ !!! ДНЕС ПРОТИВОСТОЯЩИТЕ "ГРАБИТЕЛИ" ТЪРСЯТ ФОРМИ НА КЛИМАТИЧНО , ПСИХОЛОГИЧНО ,КОСМИЧЕСКО,ИКОНОМИЧЕСКО , ХИМИЧЕСКО -СЕЛСКОСТОПАНСКО, ФИНАНСОВО И РЕД ДРУГИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ ВЪРХУ ТЕЗИ , КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ -СРЕДСТВАТА ЗА ЖИВОТ И ЖИВОТА И "БЛАГАТА " -ВЪВ ВСИЧКИТЕ ИМ ФОРМИ !?!?
75
20
 
7
 
! Отговори
От Путинофил до-- преди 5 години
Русофил за някои няма разлика ,особено ако им се плаща да демонстрират филството си с пропагандна цел !
74
8
 
8
 
! Отговори
Зная, че преди 5 години
Продължавам.....армия и милиция и произвеждаща *** индустрия. Или си задръстеняк от някоя дупка, дето харесва гореизброените и слуша радиоточката, която му казва, че сме в най- щастливия, справедлив и прогресивен строй и над нас...само небе (розово)
73
22
 
11
 
! Отговори
Зная, че преди 5 години
До 44 и 66Ти май си живял в паралелна реалност? Моите спомени от соца са съвсем други, хем съм от София, от елитна гимназия и ВУЗ: Винаги дефицит на нещо ,опашки за тоалетна хартия, за хубав филм или пиеса; записване по списъци за пералня, за цветен телевизор, за шофьорски или езиков курс, за полска шевна машина или гръцка нафтова печка, за мотопед, за кола чакане с години, за избор на жилище или чужбина забрави ! Трябва да си пълен негодник за да си доволен, че имаш напълно излишна некадърна а
72
5
 
8
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
Ааа, ще има време, ще има гъбки от сърце. Чети за "Периметър".
71
9
 
20
 
! Отговори
дио Х преди 5 години
то от времето нс Петр Велики все я чакат такива кат теб да се разпадне, ама отдавна са на тор, а тя си е цяла...
70
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като я подпукат русията няма да има време да си спомни за условията при които ще използва ядрено оръжие.
69
7
 
19
 
! Отговори
до 78 преди 5 години
знаем ги тез демократични избори, демократични са само кигато нашия човек го изберат. Иначе протести майдани преврати тип Украина или Орешарски...
68
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то на последък Запада май силно се сви, сега на това понятие отговаря само САЩ.Тук в западна Европа вече всички говорят против САЩ и никой не ги ще.Казаха че пускали някаква анкета в западна Европа и резултата е следния 50 процента мислят Русия и Китай за прдвидим и надежден партниор,35 процента искат независима политика от който и да е и 7 процента са за американците а аз от опит и разтвори с хората тук разбрах същото.Никой не иска война с Русия освен САЩ и пак набутват европейските нации.
67
10
 
10
 
! Отговори
До обичам братушките преди 5 години
Ти не си за братушките точно-- едно и също ли ще е Русия с Путин или Русия начело с хора от опозицията --демократично избрани ,който да не са реваншисти и търсещи победа над запада ,че уж запада щял да им изкраде природните богатства---сега нали уж са техни ,а добре ли живеят при тази конфронтация и превъоръжаване . 20 -млн. цивилни жертви дадоха уж велики победетели ,а стандарта им все по лош. Какво иска запада ,да им открадне пирожките и водката ли ? Май сега ги крадат много повече...
66
25
 
11
 
! Отговори
Х преди 5 години
Русия сама ще си се разпадна за ужас на местните нещастни русофили.
65
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ да пази Русия! Единствения стожер на останалия човешки облик. Ако стане война с радост бих избил моите БГ командващи и бих предал всичко на руснаците.Отсега трябва да те отстрелят за предателство, нали така правят руснаците с предателите!
64
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Б и Ц не са България, българският народ винаги ще обича братушките,, младите пишлемета които не значт историята са учили навън и умишленно с промити мозъци ,,, забравят че са славяни и са готови и майките си да продадът за пусти долари
63
13
 
15
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
Господ да пази Русия! Единствения стожер на останалия човешки облик. Ако стане война с радост бих избил моите БГ командващи и бих предал всичко на руснаците.
62
7
 
26
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
Когато си много по-силен от противника, можеш да му напомняш това винаги. САЩ и НАТО нямат противоракетна отбрана и не са в състояние да предотвратят руски ,китайски, корейски унищожителен удар върху територията си. А им се живее. Напомням, че Русия произвежда половината от световното производство на обогатен уран и това е дванадесет пъти повече от САЩ. Т. е прави десет пъти повече и сто пъти по-мощни бойни глави. Та казва, че има за всички и по много.
61
19
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Партньор, партньор... - ама здраво ви мачка...
60
21
 
7
 
! Отговори
Х преди 5 години
Дребния е сънувал лош сън как му влиза патриот в спалнята и леко се е подмокрил.