Русия назова условията, при които ще използва ядрено оръжие

То обаче никога няма да бъде употребено за регионални конфликти
12 мар 2019 11:15, Елка Василева
128
Русия назова условията, при които ще използва ядрено оръжие
Снимка: архив, Reuters

Русия никога няма да използва ядрено оръжие за предотвратяване на регионални конфликти, неговата употреба е възможна единствено, ако е застрашено съществуването на страната. Това заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов на конференция във фондация "Карнеги" във Вашингтон.

"Ние няма да използваме ядрено оръжие, за да предотвратим регионален въоръжен конфликт. Призовавам ви да прочетете официалните документи, публикувани от властите на Русия, до които има свободен достъп“, подчерта дипломатът.

"САЩ не са наши съперници. Както заявих многократно днес, ние гледаме на САЩ като на партньор, а вие ще решите какви сме ние за вас“, каза руският посланик.

Той определи като измислица информациите, че Русия може първа да нанесе ядрен удар.

"По тази тема има прекалено много изфабрикувани новини. Не съществува никаква концепция за нанасяне първи на ядрен удар. В нашата военна доктрина ясно е казано кога и при какви обстоятелства може да използваме ядрено оръжие – ако е извършена атака срещу Русия, съществува заплаха за съществуването на страната", заяви Антонов.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че руската концепция за употреба на ядрено оръжие не предвижда превантивен удар, припомня ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
19
 
12
 
! Отговори
Докато Путю преди 5 години
Държи награбеното в долари а не в юани война няма да има..
58
31
 
15
 
! Отговори
ай сифон ве преди 5 години
До Анонимен до 66 Може да имаше от всичко но беше нискокачествено долнопробно здравеопазването гола вода само за богопомазаните комунисти имаше по специално отношение Селско стопанство добре че бяхме ученици и ни задължаваха да ходим по бригади Тежка и Лека промишленост пълна трагедия Заплатите оле майко магазините бомба паднала
57
31
 
10
 
! Отговори
Да се ебът у гъзо преди 5 години
НАТО има десет пъти повече ракетиКремльовското наци ще бъде сред първите опечени в случай на война
56
19
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 45 години СССР (Русия) направи така, че изостанала селска България да има тежка и лека промишленост, селско стопанство произвеждащо какво ли не, средно и висше образование на доста високо ниво, безплатна медицинска помощ.... Последваха 30 години в "братската прегръдка" на афроамериканците, и всичко създадено беше унищожено, разграбено, сринато. Руснаците ни подаряваха и строяха заводи, хАмериканците ни смучат кръвчицата!
55
22
 
7
 
! Отговори
психиатрията преди 5 години
До Анонимен Може би хапчетата които пиеш ти причиняват тревожност и халюцинации Обърни си внимание Утре може да си наумиш че си Коня на Путин
54
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен до 59 преди 5 години
Абе доста се поизхвърли, дори и половината свят не е със сащ, а пък за Българите сбърка над 80% процента са за Русия.
53
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 59Хо-хо-хо.....аз пък съм благодарен, че живея в тези времена, когато ще наблюдавам КРАХА И ПАДЕНИЕТО на този *** обор!!!! С НАЙ-ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ РЪКОПЛЯСКАМ на това разрушение!!! Най-голямото терористично образование ТРЯБВА ДА БЪДЕ разрушено!
52
32
 
12
 
! Отговори
ние тъй пък те иначе преди 5 години
Взеха да обръщат палачинката Санкциите действат Сега САЩ са партньор а не враг
51
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 53Ооооооооо нееееееееее..............НИКОГА НЕ СИ ЖИВЯЛ В РУСИЯ!!!! Това, което и надраскал, може да скълъпи САМО ТОЗИ, КОЙТО НИКОГА НЕ Е БИЛ ТАМ!!! Или който си е получил 30-те сребърника!!!! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, даже 2000 години от Христа ВЪПРЕКИ ВСИЧКО има такива ю-д-и и сега!!!!
50
50
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечно ще съм благодарен на САЩ и Роналд Рейгън затова, че ни освободиха от руско иго. Кой е със САЩ - половината свят, кой е с русия - Венецуела, Башар, Иран и 4 български русофила.
49
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 53Не си живял в Русия, живял си някъде другаде, явно във виртуалното пространство. Аз съм живял в Русия и заявявам, че всичко, което си писал е лъжа.
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гледна точка и до Професора Историята ви куца АДСКИ МНОГО ... моля напуснете facebook страницата и престанете да спамите простотии, ако ви плащат ... съжалявам ви!
47
31
 
8
 
! Отговори
НЯМА Я КОНЦЕПЦИЯТА преди 5 години
Никъде не е публикувана официално концепцията на Русия . Ако съществуваше - цял свят щеше да я коментира . Няма я никъде освен в главите на руснаците . Как да им вярваме ? Дайте я да я видим и да я прочетем .
46
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПрофесорНадявам се, професоре, че американските войници, на които разчиташ, понеже нямаш свои, са добре запасени с памперси.
45
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Край Лос Анджелес има 110 хиляди бездомни бедняци. *** ги виж тях, пият ли, дрогират ли се?
44
55
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живял съм в русия за съжаление. Никога не съм виждал толкова недоразвити умствено хора. Дай им алкохол и им гледай сеира. Пият и се бият като животни и се мислят за велики. Много са деградирали. Дори България изглежда по цивилизована от русия. Не е случайно, че никой не иска да има отношения с русия. Каквито са гражданите, такива са им и управниците. Путин казваше, че зелените човечета в Крим не са руски военни, а после ги награждаваше. Това цял свят го видя.
43
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПрофесорКой ще ни превземе бе, професоре, руснаците ли? Нашата обрулена държава не представляваме никакъв интерес за тях. Успокой се, пий си хапчетата и не си вдигай сам акциите.
42
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой изби индианците и завзе насила териториите им?
41
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът е защо не спряха да бягат на Запад, след разпадането на СССР. Запада е много напред в колониалното си и индустриално развитите. Източна Европа и СССР настигнаха Запада чрез социализма и индустриализацията. Нека сравним царска Русия със Съветска Русия.
40
11
 
7
 
! Отговори
Хипотеза преди 5 години
До Професор"Добре че в страната ни има американски войници..."Да предположим,че в България влезнат руски войски.Какво ще стане:а)Ще бъдат посрещнати с хляб и солб)Ще възникне масово партизанско движение срещу тяхв)Никой няма да обърне внимание