Строго партиен вот за Русия от българите в Европарламента

Десните и либералите "за", социалистите и ВМРО - "против"
12 мар 2019 22:27,
81
Строго партиен вот за Русия от българите в Европарламента
Снимка: Reuters, архив

Строго по партийни групи гласуваха българските евродепутати по резолюцията за състоянието на отношенията ЕС-Русия, приета днес от Европейския парламент.

Социалистите като един са против критичния тон на документа, изразяващ позицията на Европарламента. ГЕРБ и ДСБ са "за" с изключение на Владимир Уручев, който се въздържа. Четиримата евродепутати от ДПС, които са част от либералната парламентарна група, също са гласували в подкрепа на резолюцията, с която Европейският парламент обявява, че Русия повече не може да бъде стратегически партньор на Европа и призовава за ограничаване на сътрудничеството между Брюксел и Москва до няколко области от общ интерес като борбата с тероризма и организираната престъпност, стабилността в Близкия изток, киберсигурността и глобалното затопляне.

Така 9-ма българи са сред 402-мата евродепутати, подкрепили резолюцията: Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Евай Майдел, Светослав Малинов, Асим Адемов, Неджми Али, Филиз Хюсменова, Илхан Кючук и Искра Михайлова.
Към Сергей Станишев, Георги Пирински, Петър Курумбашев и Момчил Неков от БСП се присъединява с гласа си и Ангел Джамбазки от ВМРО. Джамбазки, който членува в групата на консерваторите е един от малкото си съпартийци, който се разграничава от текста. Другият български консерватор Николай Бареков е сред въздържалите се. Емил Радев от ГЕРБ не е участвал в гласуването.

Според Сергей Станишев в еврорезолюцията нямало нищо ново и не се предлагали решения.

"Позицията на БСП и на българските евродепутати-социалисти винаги е била последователна – срещу европейските санкции, наложени на Русия. Не заради липса на европейска солидарност и единство, а защото виждаме, че те просто не постигат нужния ефект. Вместо това вредят най-вече на страни като България", добави Станишев.

Той коментира и позитивния вот на ГЕРБ като заяви, че "управляващите в България трябва да са наясно, че няма как единия ден да чертаем общи проекти за инвестиции в София, а на другия - да гласуваме документ за забрана за участие в нови големи проекти".

Депутатите от ГЕРБ не мотивираха своя избор, но по-голяма част от групата на ЕНП е гласувала по същия начин. Гласовете против идват главно от редиците на социалистите и комунистите.

Резолюцията на Европейския парламент настоява за прекратяване на практиката за даване на "златни" визи и паспорти на руски олигарси, за спиране на газопровода "Северен поток" 2 и за преценяване дали всички нови енергийни проекти отговарят на европейските приоритети. Призовава се за ограничаване финансирането на партиите от чужбина, засилване на борбата срещу хибридните атаки. Русия трябва да изпълни Минските споразумения и да се откаже от анексията на Крим, се казва още в документа, който оценява отношенията между ЕС и Руската федерация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: РусияЕСевродепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** що да мислят тия от ГЕРБ? Те си имат "началници". Гласуват по команда, както едно време в БКП се е гласувало.Пълен цирк. Мазнят се на Медведев като дойде тука и се молят като *** за потоци, при положение, че преди това са оцапали нещата, после гласуват разни смешни резолюции против Русия и проекти с нея. Това прилича на шизофрения или пълен цирк.
33
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
както казваше вацлав клаус - два мандата президент на чехияразликата между ЕС и СССР е само в буквитеи комисари си имат както по лениново времеа той мъжкара не позволи докато е президент да се закачи еврознамето пред президентството- и сегашния е против мерките на ЕСминалата година замъкна един самолет бизнесмени в русияа и не искат да са в еврото- заразлика от българияа на тях им се молят- който има мозък да преценявакойто няма да бие тъпана на джендерите
32
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Антикомунист 50характерни за организации с централизация на управлението в подредена йерархична структура.--което идва да покаже, че не са никакви "комунисти" по своята същност!при комунизма хората свободни, нямат "началници", управлението е хоризонтално, демократично от референдумен тип, а хората са с равни права.това, на което се насажда като образ на "комунизма" са миналите соц.страни, но това не е "комунизъм", а държ. капитализъм.
31
12
 
17
 
! Отговори
Тц тц тц преди 5 години
Какъв позор за герппп!!!
30
4
 
11
 
! Отговори
Антикомунист преди 5 години
Комунизъмът си отиде, но комунистите останаха. Останаха и мутираха в демократични комунисти, които очевидно се развиват по план за възстановяването на комунизма. Последните 2 години са белязани от признаци на засилени координирани действия, спускани като опорни точки, характерни за организации с централизация на управлението в подредена йерархична структура.
29
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Огромно мнозинство в Европарламента срещу руската ***! Бог да пази Европа и САЩ! Разрушаване на всички контакти сблядовете
28
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Путин! Истински държавник!
27
6
 
8
 
! Отговори
До 43 преди 5 години
"виж, ако дойдат църните, тогава от еуропката ще остане САМО ЕДИН СПОМЕН! А ДАНО! АЗ ЩЕ СЕ РАДВАМ!"_____Ами ти си предател на бялата раса значи! Цялата планета е населена с други раси, които многократно надвишават по брой белите хора; които имат едно малко местенце на края на един континент... и ти - искаш да ги ликвидираш!
26
17
 
8
 
! Отговори
До 43 преди 5 години
"жълтите пак по-добре..."______Жълтите откъдето минат с меч, не остават жива душа! В училищата картата им е до Урал. Безумни путинофили - Врагове сте и на руския народ който ще бъде принесен, само и само за да си спасят кремълските *** парите и никой да не им търси отговорност за кражбите.
25
0
 
12
 
! Отговори
До ДИВАК преди 5 години
Да... от времето след 10ти Ноември научих колко лъжат тези които най-красиво говорят - горчив урок! Затова и аз така, но не че, залагах, а по-скоро надявах и исках да видя какво ще направи в тестова ситуация... е, Провали се!
24
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт 38Знаеш ли, жълтите пак по-добре.............виж, ако дойдат църните, тогава от еуропката ще остане САМО ЕДИН СПОМЕН! А ДАНО! АЗ ЩЕ СЕ РАДВАМ! Никога не съм предполагал, че така ще се кефя от переспективата от разрушаването на това змийско гнездо, ВИНОВНО ЗА НАЧАЛОТО НА ДВЕТЕ НАЙ-СТРАШНИ СВЕТОВНИ ВОЙНИ! Види се ,ПАК ще ни спасяват братушките!!
23
18
 
24
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Войната с Русия беше голяма грешка,която ще бъде разбрана чак когато Европа заприлича на бар.дак и жълтурите завладеят всичко...Както вървят нещата-не е далече това време,първите признаци са налице.
22
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще спрът ама на марта в сряда до 2030 газ пром ни виси с договори за количество транзитирана газ Ако им се плаща милиярд неустойка на година да спират газта няма да им се расърдим
21
5
 
15
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Тези гласувания общо взето са празна пропагнда - джендърия. Истинските решения се вземат от страните членки. Колкото до преносът на газ прз Украйна - няма да се прекрати. Ще спре онази част, която тече от Украйна през България за Турция и част от газта за Германия.
20
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха, Русия така са я намразили всички че започнаха да строят 5 метрови огради за да се отърват от отвратителните руски навлеци. Малка Латвия построи 300 километрова ограда за да се спаси от руските монголомангали.
19
14
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Съсел, защо не си ходиш в Херсон, ами живееш в Женева? Защо искаш да определяш бъдещето на българи и европейци, след като не си нито българин, нито европеец? Важи за всички, които обичат русия повече от България, и искат да определят бъдещето на българите.
18
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички прзорливи евродепутати са наясно, че който е приятел с Русия неминуемо стига до положението на Венецуела. Така че който е гласувал срещу Русия е гласувал за просперитета на Европа, а който е гласувал за Русия е гласувал за катастрофирането на Европа.
17
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25Прекратява се защото няма договор за транзит с Украйна от 01.01.2020. Тия глупости руснаците ги пишат защото СП2 очевидно че няма да има още повече до кроя на 2019 година и на тъпите руснаци ще им се наложи да се договарят отново с Украйна, а това означава украинците да накарат руснаците да им лижат задниците за да подпищат договор за транзит. Руснака смята че като пише че от 2020 няма транзитира през Украйна и украинците ще им клекнат. Всички много добре виждат че СП2 пропадна.
16
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес прочетох в руски новини , че от 2020 година транзита на газ през Украйна се прекратява. Честито на печелившите а за сороските гендари турския масур
15
27
 
11
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Много добре го набиха в разшлякания зaдник на Путин.