Наденици от тюленско месо? Ще ги правят в Магаданска област

То е вкусно и здравословно, отчитат експерти
13 мар 2019 18:37, Елка Василева
35
Наденици от тюленско месо? Ще ги правят в Магаданска област
Снимка: Правителство на Магаданска област

Завод в Магаданска област, на Охотско море, ще започне масово производство на наденици от тюленско месо за първи път в региона, предаде ДПА.

Не се очаква да има проблеми с набавянето на месо от тюлен, тъй като в местните води според оценки има 50 000 тюлена, посочи регионалната администрация в съобщение със снимка на продукта.

Тюленовото месо не само е вкусно, но и здравословно. Нискокалорично е и съдържа голямо количество полезни вещества, които укрепват тялото, се допълва в съобщението.

Целта на производството е да разнообрази местната рибарска индустрия и да рекламира традиционния опит и натрупаните познания, се допълва в изявлението.

Бизнесът планира да произвежда дрехи от тюленова кожа и лекарства от животното. 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Мъ да преди 5 години
До Burzumверно са големи ... нещастници. ДАже най-големите!
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До voidПърво - не шепа, а кофи чер хайвер. Второ, лъжеш като на сополивото ченгененце дядо му! Ако имаш повече от две клетки в черепната кутийка, можеше да си отговориш, отде имат толкова есетра и белуга, та и да експортират. Да, там има много засранци, които вършат безобразия. Наскоро четох, че в Охотско море изхвърляли някаква риба, която можели да дават на бедните. Да, и бедни има! Но точно ти да кажеш, че нищо в Русия не те учудва вече, ми идва множко! Те ще се оправят, защото са свободни
25
1
 
3
 
! Отговори
void преди 5 години
Щом завод ще произвежда надениците от тюленско месо, значи трябва да има и достатъчно "суровини" (да ме прощават тюлените) за заводско производство. Обаче с 50 000 диви тюлена там - ако заводът обработва 1000 тюлена на ден (и не - тюлените не са големи колкото крава), то този прословут завод ще работи колко - месец и половина?! Руска му работа.. От нямане, за пари ловят есетри и моруни, разпарят ги живи за шепа хайвер и ги хвърлят обратно в реката да умрат.. Нищо в Русия не ме учудва вече.
24
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Соци преди 5 години
А санкциите не действали , ? Те и катеричките стават за ядене.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гoшу Следват - Наденици от ushanki.
22
0
 
2
 
! Отговори
Йозеф Щал преди 5 години
Следват - Наденици от "***"........................................
21
0
 
2
 
! Отговори
Йозеф Щал преди 5 години
Следват - Наденици от ***.
20
0
 
2
 
! Отговори
Йозеф Щал преди 5 години
Следват - Наденици от ***.
19
4
 
3
 
! Отговори
до Гошу преди 5 години
До ГoшуДа добавиш към ника си още една дума "Умното", но да не забравиш кавичките, много са важни и категоризиращи.
18
5
 
5
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Ами не се учудвам. Нация, която си прави супа от брезови кори, яде мъх, пие безир и лосиони за вана ще яде каквото има. Путляра добре ги нареди. Взе Крим и сега санкциите алкохолиците на гърба си ги чувстват. Нищо чудно и мухи-говнярки да започнат да ядат
17
3
 
7
 
! Отговори
ПО-СКОРО преди 5 години
До Зозоот кедрови шишарки, мъх и ***. И ще ги прокарват с бояришник или трайной адекалон
16
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11На мама умното! Ти знаеш ли, че това са едни от най-богатите райони на риба и най-богатият на крабове? Че Аlaskan pulock (минтай), се лови там и се продава на американците, но тези дни забраниха износа на тази риба. Че дивата кета, горбуша, нерка, кижуч, чавича и др. са много по-скъпи от норвежкия бок..., бъкан с токсини и хелминти.Тюленското е основна храна на много северни народи. Има голяма хранителна ценност.Казвам ти, да не се хилиш глупаво! Като чуете Русия, пощурявате!
15
0
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 5 години
"Хората рибарници правят...". Здрасти! Откривател! Колумб! У нас от десетки години се гледа американка, гледат розова пъстърва, едни юнаци в Кюстендилско гледат сивен (канадска пъстърва, изумително вкусна!), а сега вече - и сьомга в Самоковско! С риск да разваля апетита някому, ще кажа, че най-долната от пъстървовите се гледа в Норвегия, атлантическа сьомга, и се продава за луди пари! Гледат я в антисанитарни условия. По-страшна култивирана риба е само виетнамският пангасиус.
14
5
 
8
 
! Отговори
Атанасов преди 5 години
До АнонименДълговете ще ги плаща най-обикновените и най-бедните мужици и тетки!Но дълговете ги трупат Нео Болшевиците и то не само с всякакви хайвери и тюленски меса ...Тъй че КГБ и Кремъл ще си останат кръвопийци (и в пряк и в преносен смисъл) още мн дълго време ...
13
4
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Ще се оригвате на тюленско, а?
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Атанасов 9Прав си.........то тия от глад скоро само на вегетарианство ще ги подкара!!! Да не мислиш, че с тия дългове много ще изкарат??? Оооооо, не само трева, ами и на фотосинтеза ще минат, като НИКОЙ ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМ прибира зелените хартийки!! Може САМИ ДА СИ ГИ ЯДАТ!
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учените казват че 80% от рибата в Световният Океан е изгребана,и невъзтановима.Идва време когато ще подгоним жирафите и лъвовете,а след това да се готвят и змиите.
10
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тюлена имал крехко месо и 500кг. мас!Хората рибарници за развъждане на риба правят, тея 50 000 тюлена.ДА УТРЕПЕМ ТЮЛЕНИТЕ!
9
15
 
12
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Обичам РУСИЯ ...няма друга такава страна ...който иска да плюй ама тия са ГОЛЕМИ!
8
6
 
7
 
! Отговори
Атанасов преди 5 години
Докато Нео Болшевиките се чудят какви нови животни да започнат да ядат, то в САЩ богатите и известни (лека-полека) се насочват към вегетарианство или към веганство:https://businessinsider/powerful-people-you-didnt-know-were-vegan-2016-11https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_vegans