Русия разработва нови бойни фрегати

Ще имат възможност да носят до 50 ракети
17 мар 2019 12:01,
138
Русия разработва нови бойни фрегати
Снимка: Reuters

Северното проектно-конструкторско бюро е започнало да разработва конструкторска документация за модернизираните фрегати по проект 22350М, които ще носят на борд до 48 крилати ракети "Калибър". Това съобщи днес за ТАСС източник от отбранителната промишленост.

Още по темата

Планира се фрегатите от обновения проект да са с увеличена водоизместимост - до 7 хиляди тона, а максималният боен комплект от ракети "Калибър" да е до 48 единици. Корабите ще могат да бъдат въоръжени и с хиперзвукови ракети "Циркон". Ще имат и единна универсална автоматизирана система за управление на огъня от всички видове корабни средства за поразяване, което "ще повиши значително тяхната боеспособност", каза източникът на ТАСС.

В момента в бойния състав на ВМС на Русия влиза фрегатата "Адмирал Горшков" (проект 22350). Провеждат се изпитания на фрегатата "Адмирал Касатонов" (по същия проект). Тяхната водоизместимост е 4,5 хиляди тона - значително по-малка от планираната по новия проект 22350М, и всеки от тях може да носи до 16 крилати ракети "Калибър", пише БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: Русияракетифрегати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
5
 
! Отговори
Angie-Gia преди 5 години
И въобще в сравнение със Станишев Дянков наистина е Брад Пит, но не говорим за имитаторите на Дянков, защото honestly, Дянков никога не си е падал по Станишев you know?!?
81
14
 
3
 
! Отговори
Станишев преди 5 години
Въобще съветската гейщина сега е на мода в БСП и ЕП, страшно е секси, няма такъв фешън и такъв имоушън като СССРейската гейска класикаЗадължително с голям нос и лупиИгати сексапилаМда
80
1
 
5
 
! Отговори
Станишев преди 5 години
Днеска ми се спами в нета, но нищо не ми хрумна, липсват ми идеи, както и на другите гейчета които се подсмихват като изтървани зубъри в PES
79
2
 
7
 
! Отговори
ят преди 5 години
Ако искаш мир, приготви се за гейски хистерии
78
4
 
9
 
! Отговори
тя преди 5 години
"Ако искаш мир, готви се за война"!
77
14
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ами! Това са кораби изработени от мукава която след няколко часово плаване ще се разкашкат във водите на Босфора....е ще им направи беля на ентусиастите рибари край кейовете да си чистят рибарските куки......Ракетите DongFeng ще бъдат закупени от базар Илиянци с намаление да хвърлят бенгалски огън евентуално
76
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
привет от Германия - продължение 4, а изхвърлянето на *** става само в определени за целта дни. В открито море при по-дълги плавания се изхвърля директно зад борда. Там не ми разрешиха да снимам, за да не си навлекат наказания и инспекции от Главното командване.
75
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
привет от Германия - продължение 3Кореспондентът ми споделя : Спуснахме се под 3-та палуба. Изведнъж попаднахме в друг свят изоставени каюти, някои от които наводнени. Не, че е проникнала вода, просто има течове от тръбите на канализацията, а миризмата, нали е сещате?! Там липсва осветление, освен в секторите за снабдяване. По надолу, в трюма всичко е в масло, мазут и вода. В много от отсеците ползвахме фенерче, защото осветлението не работи. На места има огромни купчини чували с ***, тъй като предвиденото място е малко, а изхвърлянето на *** става само в определени за целта
74
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
привет от Германия - продължение 2Корабът разполага с 4 паротурбинни двигатели 200 000 к.с. Дълъг е 302 м и широк 73 м. Максималната му скорост е 29 възела. Автономност само 45 денонощия. На кораба може да се разположат само 24 изтребители 12 бр. Су-27К/Су-33 и 12 броя МиГ-29К, както и 24 хеликоптера. Запасът от авиационно гориво е 2500 тона.
73
0
 
7
 
! Отговори
До 72 преди 5 години
Извинявай ако те засягам ,но си абсолютно неук от тези неща и си нямаш хал хабер.
72
1
 
12
 
! Отговори
Атакист преди 5 години
С тези нови фрегати и с Кузя отпред, САЩ ще напълнят гащите.
71
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма държава на света, която да може да победи сащ във война. НО на света има поне 10 държави, които сащ също не могат да победят във война.
70
2
 
8
 
! Отговори
джанджакомотривулзио преди 5 години
за да се води война, са необходими 3 неща: пари, пари и...още повече пари. сащ за затънали в дългове, а руснаците нямат пари. именно затова си мерят онези работи чрез прокси действия в други държави. никога няма да започнат директна конфронтация, никога!
69
7
 
9
 
! Отговори
Жо преди 5 години
МОЛЯ ВИ, напишете в Днес.бг нещо за Русия, което не е свързано с дрънкане на оръжия!
68
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другаря Вшадраван Пиклeв също известен като брат Галев и по паспарт Румен Пyтков беше активиран от кремълските си ментори и започна кампания по разоръжаване на Черно море. Характерното за Пиклeв е че иска едностранно разоръжаване на Черно море само от България, Румъния и Турция без да обелва и дума за натъпкания с оръжие включително и ядрено Крим. На снимката виждате любимите платноходки на Баце Борисов пълни с руски туристи тръгнали към България охранявани от руски ракетен есминец.
67
4
 
11
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Хора, руснаците не правят самолетоносачи, защото са безсмислени. Ако САЩ не ги беше страх, Русия отдавна да я няма. Не съм русофил, но правят ли оръжие, са номер 1, без конкуренция. Извинете, ако съм засегнал някой, но разбирам от тези неща.
66
0
 
2
 
! Отговори
До Милен преди 5 години
ЧВК Вагнер ?
65
0
 
1
 
! Отговори
До Милен преди 5 години
Груз 200 ?
64
10
 
3
 
! Отговори
До 62 преди 5 години
Никакъв шанс ! Дори самите русофили не смеят да отидат в Русия ! Всички те си мечтаят за САЩ.Дори самите руснаци си мечтаят за САЩ !
63
3
 
2
 
! Отговори
Милен преди 5 години
До МироХа ха хаааааа...не мога да спра да се смея....ха ха хаааааа.Теб трябва бързо да те върнат в лудницата,от която си избягал вчера.Усмирителна риза и много хапчета,това ти трябва!!Ха ха хаааааа...докъде го докарахме с такива луди индивиди....