Русия празнува: Преди 5 години анексира Крим

Това е много важна дата за всички руснаци, заяви Песков
18 мар 2019 08:00, Елка Василева
237
Русия празнува: Преди 5 години анексира Крим
Снимка: Reuters

Русия празнува днес петата годишнина от анексията на Кримския полуостров, осъдена от Киев и от международната общност, но приветствана от повечето руснаци, съобщи Франс прес.

Президентът Владимир Путин ще пристигне днес в Крим, за да участва в тържествата, в церемония по въвеждането в експлоатация на електроцентрала на полуострова и да се срещне с представители на гражданското общество.

"Това е много важна дата за всички руснаци", подчерта прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

Столицата Москва ще е домакин на фестивала "Кримска пролет", на който ще има кулинарни ателиета, посветени на традиционни кримски ястия, джаз фестивал в парк близо до Кремъл, фотоизложби и спектакли в центъра.

На 18 март 2014 г. Путин и кримските ръководители подписаха договора за "присъединяване" на този украински полуостров към Русия. Това стана два дена след референдум, който не бе признат от международната общност, припомня БТА.

Порицано като "анексия" от Киев и Запада, това решение коства на Русия серия от тежки европейски и американски санкции, които удариха тежко руската икономика.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: русияАнексия на Крим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
4
 
15
 
! Отговори
до 150 преди 5 години
що не се поинтересуваш колко , 2 милиона българи слугуват на янките и западняците. май отношението 2 към 7 милиона и 4 към 146 милиона не е много в наша полза. Ако въобще разбра за кскво става дума.
144
3
 
12
 
! Отговори
до 147 преди 5 години
за момент си малко интересен с това ехидничене, но реално си скучен, като гледам средния руснак идва в Бг на почивка или си купува някскъв имот по морето. Виж средния бегеец няма време да почива камо ли да купува някъде имот.
143
21
 
6
 
! Отговори
рашка преди 5 години
До 144Наистина моето мнение няма никакво значение за бушмените- те си живеят в измислен свят в ,който "бащицата " и водката са богове! Имаш ли въобще елементарна представа колко милиона от тях избягаха от комунистическия рай и отидоха да слугуват на краварите?!!!
142
1
 
8
 
! Отговори
до137 преди 5 години
щом не си схванал , значи е безмислено на първосигналното ти консуматорско съзнание да се обяснява ..
141
6
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До рашка"Като видя една рубла да струва 100$, аз първи ще викна: Браво рашки,велики сте!Ама надали...!!!!"Умнико между валутния курс няма никакво значение. Има значение с минимална 4 часова заплата (на запад майките с деца до 7 години имат право да бачкат по половин ден) можеш ли да оцелеш и то с деца или не.
140
5
 
24
 
! Отговори
Точно така преди 5 години
По-скоро хората от Крим празнуват, че са се оттървали от корумпираната и некадърна украинска власт. Присъединяването на Крим към Русия е по искане на хората от полуострова. Това не е анексия, защото не е извършена насилствено.
139
2
 
20
 
! Отговори
до 144 преди 5 години
дреме му на някой в Русия за твоето мнение...
138
21
 
4
 
! Отговори
рашка преди 5 години
Нека празнуват....чебурашка смело и уверено ги води към каменната ера!Накрая ще им останат голите ракети и манията за величие ! Като видя една рубла да струва 100$, аз първи ще викна: Браво рашки,велики сте!Ама надали...!!!!Пък вий си "вервайте" ...лошо няма....
137
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честито!
136
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние ли сме на издръжка на Москва , които само си казвам мненито тука - психясъл си отвсякъде и страдаш от сталинистки сидром на обвинителство и клеветничество
135
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 138 Много интересно кога Русия дава Македония на Югославия? По Санстефанския договор Русия дава Македония на България, капиш? нещо си противоречиш
134
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Средната заплата в момента в Русия е 640 евро или 1240 лв, минималната необлагаема заплата в Москва е 522 лв, в Петербург е 473 лв. На минимална заплата са един милион и половина руснаци от 65 милиона работещи. В момента безработицата в Русиия е 2 процента и който има желание може да си намери добра работа
133
5
 
15
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До мазепа"Защото Украйна беше в състава на Руската империя и СССР. Просто е, Боби. Бъди сигурен че в Османското гробище има и българи-мохамедани, а в английското - шотландци и ирландци."Ами тогава самите Украинци за каква НЕЗАЛЕЖНОСТ - независимост говорят? Могат да говорят за някаква независимост след разпадането на СССР. Но дори тогава Крим и Севастопол са АВТОНОМНИ ОБЛАСТ/ГРАД със собствени местни парламент и правителство.
132
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македония е Българска, ама същата тая Русия я дава на Югославия - Капиш??Братски народ ли? Мале ние българите си заслужаваме всяко страдание, с това чуждопоклонническо мислене и продажническо държание на всички политици, както и дребни душици, които толкова години са на издръжка от Москва.Браво, браво, браво господине... ..... А дано ти мине! Както се пее в една песен.
131
15
 
14
 
! Отговори
до 135 преди 5 години
И като е по-важен руския народ той какво получи от анексирането на КРИМ?Санкции и още по-мизерен живот и една маса хора, които тежат още повече на руската икономика - в крайна сметка "руския народ" пак изяде големия. Много ги топли сигурно обаче на маса да кажат, че КРИМ е "техен".Смешните руски ***, дето си продават "родината" за няколко рубли вече толкова са се оплели в "опорни точки", че звучат нелепо и за 10 годишните хлапета.
130
9
 
21
 
! Отговори
раша наша преди 5 години
дами и г-да българи в заглавието има голяма грешка не е анексия завръщане в дома стига сте писали глупости и пропаганда това не не ви отива да плювате на вашите освободители историята няма да ви прости
129
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Крим е признат за руски само от 6 държави: Афганистан, Сирия, Куба, Венецуела, Северна Корея и Никарагуа"=======================================Това не прави кримчани по-малко руснаци и Крим по-малко руски! Смятш че на Русия и пука за мнението на либерастията??? Определено - не! По-важен е руския народ!
128
4
 
8
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
До БобиЗащото Украйна беше в състава на Руската империя и СССР. Просто е, Боби. Бъди сигурен че в Османското гробище има и българи-мохамедани, а в английското - шотландци и ирландци.
127
7
 
16
 
! Отговори
раша наша преди 5 години
русия уважа желанието на кримчани и севастополци чрес референдум а сащ в косово и венецуела с насила
126
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това малко парче земя си разсипаха икономиката. Полза нулева..