Руска ескадрила бомбардировачи Ту-22М3 акостира в Крим

Тези самолети могат да носят ядрено оръжие
19 мар 2019 08:22, Александър Попов
389
Руска ескадрила бомбардировачи Ту-22М3 акостира в Крим
Ту-22М3. Снимка: Reuters

Русия разположи ескадрила стратегически бомбардировачи-ракетоносци Ту-22М3 на Кримския полуостров, предадоха ТАСС и БТА, цитирайки председателя на комисията по отбраната и сигурността в Съвета на федерацията Виктор Бондарев.

Тези самолети могат да носят ядрено оръжие, отбелязва Ройтерс.

Руският сенатор заяви, че Москва е взела това решение в отговор на разполагането от НАТО на системи за противоракетна отбрана в Румъния, което той нарече "сериозно предизвикателство". По думите му бомбардировачите са разположени във ВВС базата в Гвардейск, което "кардинално променя баланса на силите в региона".

Сенаторът отбеляза, че в периода, когато Крим се е намирал под контрола на Украйна, е съществувала възможност руският флот да бъде блокиран в Черно море. Според него за базирането на руския Черноморски флот в Крим Москва е плащала всяка година на Украйна около 100 млн. долара и през цялото време е била шантажирана със заплахата договорът да не бъде продължен.

"Ако не беше оперативното връщане на Крим и Севастопол в състава на Русия, тези територии биха станали протекторат на САЩ. Американците мълниеносно биха разположили там свои бойни комплекси. В случай на война би било възможно безпрепятствено да се поставят прегради пред нашите кораби: например, да се минира дъното на Босфора", заяви Бондарев, цитиран от ТАСС.

Според него в момента такъв сценарий на развитие на събитията е "напълно изключен, тъй като ракетните комплекси "Искандер" всеобхватно контролират черноморското крайбрежие по цялото му протежение, включително и Босфора".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още по темата: РусиякримТу-22М3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
руската техника винаги е била от най калпавите в света Дори и Китай ги мина за Индия е спорно ама с това путинако качество дето и до *** от ссср не докарва ... пълни аборигени самохвалковци абе руснаци
246
1
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Новият модел Ф-16 блок 70 пжразява едновременно 20 цели / мишени / ! Представям си какво ще стане , на един път 10 кораблей и 10 самальот ще бъдат унищожени !С американеца шега не бива и руснаците го знаят много добре , затова в Сирия се криеха като мишки , затова не посмяха да отговорят за потопената им атомна падводная лодка ! Ще се успокояват само с приказки и заплахи , но действия няма да предприемат защото нямат дуппе за това !
245
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те от колхоза са така вомбетоте им ги наричат с Флотска терминология ...Абе руска работа Проста
244
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоа самальот да не е кораб та акостира у Крим?!?
243
4
 
6
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
До привет от Германия.Абе ,, привет от Германия,, що не си почиваш бе младеж.тоалетите Още от 2 сайта /ч/почваш да миеш тоалетите. А заспивай!!!
242
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЗ поне печка имаще ама и него изтърваха ... А колкото до това колко шанс има москвич алеко срещу форд Мустанг толкова има и су 30 срещу Ф 16
241
1
 
6
 
! Отговори
ПЪК преди 5 години
РУСНАЦИТЕ НАПРАЙХА РАКЕТА НА СПИРТИМАТ АЛКОХОЛ ЯВНО...ОТ МИГРАЦИЯ ИЗВЪН РУСИЯ НЯМА КОЙ ДА ГО ИЗПИЕ
240
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
привет от Германия---ЦЪКАЙ ПЛЮСОВЕВСИЧКИ НОРМАЛНИ ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВАМЕ ЗАЕДНО СРЕЩУ РУСКАТА АГРЕСИЯ , ДОРИ НА ФОРУМНО НИВО
239
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
москвич и волга ще се Мерят с Форд и Шевролет (((..руснак и технологоя магаре и сандали----ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЗАЗ - кататя е НАЙ-ВЕЛИКА
238
8
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
русия няма смелост да нападне НАТО-вска държава ! Американците им подопиха най-голямата атомна подводница ,руснаците останаха с пръст в гъзз ! Американците бомбардираха Сирия ,а руснаците се криеха като мишки въпреки ,че взимаха пари от Асад за да го защитават ! Турците свалиха руски бомбардировач ,а руснаците се примириха само с някакви търговски санкции към Турция биез да имат смелост да отговорят с военни действия ! Руските мишоци са ербапи само срещу Украйна , Грезия и тем подобни !
237
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
москвич и волга ще се Мерят с Форд и Шевролет (((..руснак и технологоя магаре и сандали
236
3
 
5
 
! Отговори
РусофилИТЕ преди 5 години
ДА ПАЛЯТ ТРОТИНЕТКИТЕИ НА 4-ТА ДО КРЕМЛИНПУТИН ДА СИ ОПРАВИ ПРИРАСТА ЧЕ ТО В РУСИЯ СЕ НЕ ТРАЕ
235
5
 
6
 
! Отговори
ЗАДЪЛЖЕНИЕ преди 5 години
НА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН Е ДА СТРЕЛЯ ПО РУСНОЦИТЕВ СЛУЧАЙ НА РУСКО НАПАДЕНИЕ
234
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
русия и воени технологий .Волга във формула 1 (((((
233
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците са най-добри в космическите и военните технологии и във физиката!!---ТИ НА КОЛКО РА КИИИ БЕ СМЪРФ
232
4
 
4
 
! Отговори
Ф16 преди 5 години
Враг открир я гарю пращай родино ... Ще има да го дрънкат рашките не им е за севте
231
3
 
7
 
! Отговори
za RU преди 5 години
Руснаците са най-добри в космическите и военните технологии и във физиката!!Свикнахте ли, слугите на Шорош??
230
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НАТОБългария е в НАТО незаконно, БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ, там ни вкара един АНТИБЪЛГАРИН, ревлю и ционист-масон Соломон Паси.............враг на православието!!Един *** дето се правеше на интересен с един *** Трабант!Помним думите на Монката Паси!"Майната му на православието!!"
229
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно , другари, румънците ще го отнесат,ако слушате Путин и Медведев..........можем да си вземем малко територия от власите..............още малко от Северна Добруджа, до Констанца поне!!!
228
5
 
5
 
! Отговори
НАТО преди 5 години
Точно за това има Ф16 блок 70 носител на 6 броя тактическо ядрено оръжие b61/12 .Да не говорим че NIMARS ще разттеля руските щайги още на летището И ако сличайно нещо литне ПВО Стандарт 3 ще го забие на дъното на черно море Няма да си играем на шикалки с московските варвари Ще ги смажем като ***