Руски самолети с военни и техника кацнаха във Венецуела

В тези полети нямало нищо тайнствено, но не се коментират
25 мар 2019 07:52, Александър Попов
102
Руски самолети с военни и техника кацнаха във Венецуела
Снимка: Reuters

Два руски самолета, превозващи 99 военни и 35 тона техника кацнаха в Каракас, "в рамките на техническото и военно сътрудничество с Венецуела", предаде Франс прес, като цитира руската държавна агенция Спутник.

"В тези полети няма нищо тайнствено", посочва Спутник и уточнява че единият самолет е "Антонов Ан-124", другият - пътнически "Ил-62". Те са кацнали пред президентския терминал на международното летище "Симон Боливар".

Венецуелските власти и посолството на Русия в Каракас отказаха да коментират тази информация, посочва АФП.

Двата самолета са излетели в петък за Каракас от руското военно летище "Чкаловски" и са направили кратък престой в Сирия. Транспортният самолет "Ан-124" е излетял от Каракас в неделя следобед. Ройтерс също цитира агенция Спутник, че руските военни са пристигнали във Венецуела за "консултации".

"Русия има различни договори тук, които са в процес на изпълнение, договори от технически военен характер", заявил пред Спутник източник от руското посолство в Каракас.

Руските министерства на отбраната и на външните работи и говорителят на Кремъл не са отговорили на писмените въпроси на Ройтерс във връзка с пристигналите във Венецуела самолети.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: РусияВенецуела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските страхопъзльовци забравиха за Дийр-ез-зор много бързо, когато се криеха в червата на убитите си другари за да оцелеят та пак им се воюва. Нищо този път няма да има и оцелели.
60
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе нещо изчезнаха пламенните журналистически хвалебствия за оня Гуйдо ли беше,Муйдо ли беше,Уйдо ли беше.Нещо май му набиха кофата на Колумбийската граница и сорошчето се покри.
59
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рушителят на НАТО Тръмп, преди няколко дни покани Бразилия в НАТО. Подплашените руски експерти побързаха да намерят текстове в договора на НАТО според които Бразилия не може да бъде член на НАТО. Но тези текстове много бързо могат да бъдат променени, а желание за НАТО проявяват както Бразилия така и Колумбия. Путин е в паника от тази възможност защото това ще разруши и новобразованието БРИКС което ще се превърне само в РИКС или по-точно в РИСК.
58
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще замирише на печено говеждо ...
57
3
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Дреме ми за Венецуела, Русия и САЩ! Ние в България сме опоскани и надрискани, и без военни операции! Щом не можем да храним, обличаме и учим децата си, не можем да си плащаме сметките с мизерните заплати, не сме ли бита държава, и то без война!
56
2
 
6
 
! Отговори
нема такова нещо преди 5 години
спецназовци--- има високоплатена професионална армия на много високо технологично ниво умееща да си кореспондират по електронен път със всички видове войски ---с огромна високоточност избиват без да контактуват с врага който се чуди откъде му е дошло --иначе най--големите спецназомци живеят в горното течение на Амазонка и стрелят през тръбички с иглички напоени с отрова на малка жълта жаба...
55
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БАЛОНА СЕ СПУКАААААТи пък откъде се взе с това лъжливо самене. Под всяка статия едни и същи лъжи. Сопри се малце, и сто пъти да го копираш дикиш нема да фане.
54
7
 
32
 
! Отговори
До Балона преди 5 години
Нормално, цялата Южна част САЩ са зависими от венецуелски петрол - тежък.Предвидих криза за САЩ, защото рафинериите им са пригодони за преработката на тежкия петрол на Венецуела, предвидих и безработица, рафинериите не работят.На това му се вика да се "простреляш в крака".Да не говорим за Иран - заобиколени санкции, Сирия бъдещи залежи.Намаляш петрола чрез С. А. и Кувейт, но и ти страдаш като производител и износител, този факт е трудносмилаем за САЩ, икономиката им се срива.
53
10
 
35
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Русия не изоставя своите, никога повече не трябва да се повтарят трагедиите в Ирак, Сърбия, ДНР, Луганск,Одеса - 120 изгорени с фосфор, Киев - "Небесните сто - снайпер" Йемен, Хирошима и Нагазаки, Виетнам, Корея.Както и хуманитарните кризи предизвикани от икономически блокади и санкции наложени от САЩ и васалите им.Никога повече бомбардиране на цивилни без резолюции на ООН.Хуманитарни и лекарствени кризи и геноцид-милиони загинали ДЕЦА Ирак, Венецуела, Сърбия, Йемен, Сирия.Браво на Русия!
52
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БАЛОНА СЕ СПУКАААААТи недей така се шегува с цената на петрола, защото ако петрола поевтинее първата държава дето (пак) ще фалира е русия.
51
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напомня ми на "десанта" на руски спецназовци на летището в Прищина. Всички знаем какво се случи след това с Косово. Спецназовците ни се чуха ни видяха.
50
26
 
10
 
! Отговори
Котката -Маруся преди 5 години
До АнонименКраварите няма да се притесняват,защото не са гладни и боси, като венецуелците.Капиш разликата, болшевико мой?
49
7
 
26
 
! Отговори
БАЛОНА СЕ СПУКААААА преди 5 години
Паническа разпродажба при акциите днес след сигнал от ФЕД за дълбока рецесия с САЩ. Петрола поевтиня .Инвеститорите панически разпродават акциите днес на Уолстрийт и се насочват към сигурността на златото и облигациите .Фючърсите на щатските индекси се сринаха като спада при S&P е най голям.Азиатско-тихоокеанския индекс MSCI изгуби 3,4% и достигна едномесечно дъно..икономически експерти очертават мрачна прогноза за по нататъчното икономическо развитие на щатите
48
4
 
40
 
! Отговори
Адам преди 5 години
да направят база там! Да имат поне една вотвъд океана. Не може американците само да имат 800 по света и да рекетират и ограбват всички държави да им ги подържат!
47
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Русия!
46
50
 
11
 
! Отговори
niki преди 5 години
Окупаторите от Русия сега във Венецуела се нанесоха. Горките венецуелци, жал ми е за тях.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"петрола също тръгна надолу"-------------------------------Прав си. От $67, вече е на $66,92.
44
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и в Прага 1989г. Се появиха СССР не канене.в ноща.
43
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРИ НАС НЯМА СТРАШНО.АМЕРИКАНСКАТА ОКУПАЦИОННА АРМИЯ НИ ПАЗИ!
42
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24Прав си, още не можем да се възстановим от руската помощ. Има още заводи и електроцентрали за унищожаване.Сега като дойде *** на власт тя ще ги оправи хахахаха, щото Банев сигурноо няма да може.